Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 August 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Munca „la negru“ la Parchet?

Munca „la negru“ la Parchet?

• Rodica Timofte acuza ca fiul ei a lucrat la negru pentru firma „Victor Construct“ din Botosani • seful de santier, Bogdan Soltuc, neaga aceste acuzatii si sustine ca fiind minore toate incidentele legate de angajarea lui Adrian Paval • Inspectoratul Teritorial de Munca din Botosani nu a gasit cartea de munca a acestuia

Redactia cotidianului „Monitorul de Roman“ a primit o sesizare de la Rodica Timofte care sustinea ca fiul ei, Adrian Paval, ar fi fost angajat fara forme legale de catre firma „Victor Construct“, cu sediul in Botosani, care construieste sediul viitorului Parchet. Mai mult, aceasta a reclamat ca nu i se remit nici drepturile banesti care i se cuvin fiului ei pentru munca prestata timp de cinci saptamini. „Baiatul meu a lucrat, in urma cu trei luni, la o firma, cu sediul in Botosani, care face constructia din fata Judecatoriei. A vazut ca nu i se face carte de munca si, de aceea, dupa o luna si o saptamina a plecat. Acum, lucreaza la Tulcea la o firma de paza. Am fost de vreo citeva ori la seful de santier pentru ca macar sa recuperez drepturile banesti ce i se cuveneau fiului meu. Dar sint purtata pe drumuri. De doua luni de zile ma amina, zi de zi. A fost angajat cu 12 miloane pe luna, salariu brut. A primit o data doua milioane si alta data 3. Restul de bani unde sint? Seful de santier a recunoscut ca-i mai datoreaza bani, dar ma tot amina cu plata“, a declarat Rodica Timofte. Constructia sediului Parchetului din Roman este executata de firma SC Victor Construct SRL din Botosani, beneficiarul fiind Parchetul de pe linga Tribunalul Neamt. Sef de santier este inginerul Bogdan Soltuc care, in momentul in care l-am contactat, a recunoscut ca exista un simbure de adevar in cele sesizate redactiei noastre. Acesta sustine, insa, ca la stabilirea si intreruperea relatiilor de munca nu a fost comisa nici o ilegalitate, iar chestiunea este, oricum, „minora“. „Stiu despre doamna de care vorbiti si despre Adrian Paval. Acesta a lucrat o perioada la mine si mai are de primit o suma de bani pe care trebuia sa-i aduc pe 21 august. I-am explicat, insa, doamnei ca banii ii vor fi dati in cursul acestei saptamini. Nu i-am trimis plicul cu bani pentru ca nici noi nu am luat, inca, salariile. Au mai ramas de plata doua saptamini“, a declarat Bogdan Soltuc.

„Am fost foarte tolerant cu angajatul“

Seful de santier a sustinut, insa, ca lucratorul a fost angajat cu forme legale, iar despre intreruperea relatiilor de munca, acesta a precizat ca vina o poarta Adrian Paval, deoarece acesta a dorit sa plece si i s-a facut lichidarea. Inginerul mai spune ca a fost foarte tolerant cu Adrian P., deoarece acesta a fost angajat la insistentele tatalui sau, Vasile Paval, care este un foarte bun fierar-betonist. Seful de santier, insa, a declarat ca nu a fost rasplatit pentru binele facut. „Adrian Paval nu a mai venit la munca, a baut continuu vreo trei sau patru zile. L-am mai tinut o saptamina, dupa care a plecat definitiv cu motivul ca si-a gasit de munca in alta parte si atunci i-am facut lichidarea. Acesta avea contract de munca, a dat declaratie pe propria raspundere ca nu are de munca, fiind la prima angajare. Cartea lui de munca este la mine si contractul de munca este inregistrat la ITM. Eu lucrez cu forme legale, nu-mi permit sa lucrez la sediul Parchetului fara forme legale. Va spun ca este un subiect prea mic pentru a fi luat in seama. Nu stiu daca reclamanta prezinta mai multa credibilitate decit eu, care construiesc sediul Parchetului. Daca la fiecare cei 500 de muncitori ar face fiecare caz la modul asta, atunci unde am ajunge?“, a mai mentionat Bogdan Soltuc.
Functionarii de la Inspectoratul Teritorial de Munca din Botosani, unde este sediul social al firmei Victor Construct SRL, nu par, insa, a fi de acord cu spusele sefului de santier. O functionara ce lucreaza la biroul de evidenta a cartilor de munca a declarat ca „la «Victor Construct» nu este nici un angajat cu numele Adrian Paval“. Ion Toana, directorul executiv al ITM Botosani, a spus ca trebuie sa trimitem o sesizare scrisa pentru ca sa poata demara cercetari si, in cazul stabilirii unei vinovatii, sa aplice sanctiuni. Raspunsul primit, ulterior, de la Cornelia Rapciuc, sef serviciu la ITM Botosani, a confirmat banuielile redactorilor „Monitorului de Roman“, ca aspectele sesizate de mama tinarului ar putea fi adevarate. Reprezentantul ITM a depistat un angajat cu acelasi nume, dar in virsta de 55 de ani si angajat la cu totul alta firma, respectiv „Dantex Trust“.

Articol afisat de 1933 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valeriu MUSAT)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective