Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 24 August 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mona si Mircea au batut Iranul!

Pe 22 august 1944, Armata Rosie era la granita de Est a Romaniei si nimic nu-i mai putea opri inaintarea. Pe 22 august 2006, o salupa a armatei iraniene ataca platforma petroliera romaneasca Orizont din Golful Persic si, vreme de citeva ore, pina si contactarea ostatecilor a fost o problema; cit despre contactarea oficialilor iranieni, a fost imposibil: in Iran era o mare sarbatoare religioasa si nimeni nu lucra, toate birourile erau inchise!
Romania este prinsa intr-un conflict diferit de cel din 1944. Ceea ce s-a intimplat alaltaieri pe Orizont n-a fost numai un incident de natura economica - asa cum s-a incercat o explicatie. Atacul salupei militare iraniene are legatura directa cu faptul ca Romania este tara NATO si aliat al SUA pe citeva teatre de lupta din Orient. E greu de inchipuit ca, tocmai intr-o zi de sarbatoare in tara lor, citorva soldati iranieni li s-a pus pata, din senin, pe 20 de muncitori si ingineri ai unei firme romanesti! Indiscutabil, este vorba de o agresiune. Dar ea nu a vizat o simpla platforma - ci a avut in vedere „axa Washington - Londra - Bucuresti“ de care noi am vorbit atit si iata ca au aflat si iranienii. O confirmare a ceea ce spun: ieri, oficialii de la Teheran au ripostat, spunind ca „partea romana a provocat incidentul!“ Intelegeti ce vreti.
Este interesanta varietatea reactiilor de la Bucuresti. Guvernul a spus ca episodul - chiar daca serios - nu trebuie sa ne agite. Presedintele Basescu a anuntat ca-l va cauta la telefon pe presedintele iranian - el insusi un personaj cu o anumita faima. Sa speram ca se vor intelege - desi cei doi, in toate sensurile, nu vorbesc aceeasi limba. Cea mai „cocoseasca“ atitudine a venit din partea liderului PSD. Lucru curios pentru un ex-ministru de Externe si ambasador cunoscut drept calm si calculat, domnia sa a cerut reunirea CSAT, acte ferme, reactii rapide etc. Sa aiba vreo legatura acest impuls razboinic al dlui Geoana mai curind cu situatia din PSD, decit cu situatia din Golf?
Si totusi, alaltaieri s-a mai intimplat ceva: sase parlamentari au trecut pe la CNSAS pentru a-si vedea dosarele de la Securitate. A fost de ajuns ca Mona Musca sa iasa pe scari si sa dea noi detalii din dosarul ei, a fost de ajuns sa apara si Mircea Dinescu si sa explice ce si cum, pentru ca atentia media romanesti sa fie captata. Degeaba prin Ucraina s-a prabusit un avion. Degeaba luase foc nu stiu ce statiune greceasca. Toate acestea, plus atacul platformei Orizont, au trecut pe planul doi.
Este inca un semn ca dosariada ne tine pe jar mai rau decit soarele verii. Dau in scris de pe acum: in campania pentru viitoarele alegeri europene (in primavara 2007), pentru alegerile parlamentare (din 2008?) sau pentru cele prezidentiale din 2009, aceasta poveste cu dosare va oferi principala munitie. Ne vom ataca intre noi mult mai dur decit ne-o fac iranienii.

Articol afisat de 1704 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Adrian CIOROIANU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective