Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 August 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Rataciti in Jgheabul Cascadelor

Rataciti in Jgheabul Cascadelor

• doi tineri din Bacau, care au mers in excursie in masivul Ceahlau, s-au ratacit pentru ca au urmat un traseu nemarcat • urcind de la Izvoru Muntelui catre Cabana Dochia au ajuns, dupa trei ore, intr-o zona alpina foarte periculoasa, numita Jgheabul Cascadelor • cei doi au fost recuperati de catre salvamontistii nemteni dupa sase ore de cautare

Salvamontistii nemteni au participat, joi, 24 august, la o misiune de recuperare din masivul Ceahlau a doi turisti rataciti. O tinara in virsta de 23 de ani si prietenul ei, de 22 de ani, originari din Bacau, care intentionau sa ajunga la Cabana Dochia, au sunat disperati, in jurul orei 12, la Dispeceratul Unic de Urgenta 112 si au anuntat ca s-au ratacit, dar nu au idee unde se afla. Contactati de catre salvamontisti, tinerii excursionisi nu au putut sa spuna decit ca au plecat dis-de-dimineata din Izvoru Muntelui, cu intentia de a urca pina in virful Ceahlaului si ca au mers vreo patru ore. Echipa de salvamontisti plecata in cautarea celor doi rataciti a rascolit muntele timp de trei-patru ore, dar fara succes. Dupa inca doua ore de cautari, salvamontistii i-au gasit pe turisti intr-o zona foarte periculoasa, deasupra unui perete muntos inalt de aproximativ 12-13 metri.
„Cind i-am gasit pe cei doi, in jurul orei 18, erau foarte speriati, epuizati, usor hipotermici, pentru ca pe Ceahlau, de citeva zile, este chiar frig seara si dimineata. Si noi am incremenit cind am vazut unde au ajuns, pentru ca in zona respectiva au murit doi oameni in ultimii ani. Din cite am inteles, cei doi tineri nu au urmat traseele marcate, ci s-au abatut pe un traseu silvic si au tot mers pina au ajuns intr-o zona alpina cu risc major de accidentare, adica intre niste canioane de piatra flancate de pereti de 100 de metri inaltime. Din fericire, totul s-a terminat cu bine, tinerii au fost condusi in siguranta la Cabana Dochia, unde vroiau sa ajunga, numai ca dupa alte citeva ore de mers“, a declarat Raul Papalicef, seful Serviciului Salvamont Neamt.
Potrivit precizarilor facute de aceeasi sursa, tot joi dupa-amiaza, salvamontistii nemteni au mai raspuns la doua solicitari, in timpul in care erau cautati cei doi rataciti. Intr-unul dintre cazuri a fost vorba despre o tinara care, din cauza nealimentarii si epuizarii fizice, a lesinat. Un echipaj alcatuit din doi salvatori montani a plecat urgent catre Duruitoarea, locul unde ajunsese fata cind au lasat-o puterile, si s-a prabusit. Dupa ce i s-au acordat ingrijirile de care a avut nevoie, tinara si-a revenit si a putut pleca pe propriile picioare catre Dochia. Un alt turist care a necesitat ajutor din partea salvamontistilor a fost un baiat in virsta de 13 ani, din Buhusi, venit in excursie cu familia si alti citiva copii. In timp ce copiii se jucau in fata Cabanei Dochia, baiatul de 13 ani a cazut si a suferit o entorsa la piciorul sting. Crezind ca lovitura nu este grava, parintii copilului au refuzat solicitarea Ambulantei care sa transporte copilul la spital. Ieri dimineata, insa, cind au vazut ca piciorul baiatului s-a umflat cit o piine, i-au solicitat din nou pe salvamontisti, rugindu-i sa apeleze la Ambulanta.

Articol afisat de 1660 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lacramioara ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective