Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 August 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Iulie cu patru morti pe sosele

4 persoane decedate, 4 ranite grav si 49 de raniti usor reprezinta bilantul celor 47 de accidente rutiere produse in luna iulie, pe arterele rutiere ale judetului Neamt. Cele mai multe s-au datorat traversarii neregulamentare a strazii, cauza care a stat la baza producerii a 10 accidente soldate cu un mort, 2 raniti grav si 5 raniti usor. Consumul de bauturi alcoolice a dus la producerea a 5 accidente rutiere, soldate cu un mort si 5 raniti usor. Din vina biciclistilor au avut loc 5 evenimente rutiere, soldate cu 5 raniti usor. Neatentia in conducere a dus la comiterea a 4 accidente, ce s-au soldat cu doua decese si 6 persoane ranite usor. Neacordarea de prioritate pietonilor s-a soldat cu 4 accidente rutiere si 4 persoane ranite usor. Viteza excesiva a dus la producerea a 3 accidente ce s-au soldat cu o persoana ranita grav si patru ranite usor. Pe ultimele locuri, la capitolul cauze, se afla neacordarea de prioritate autovehiculelor si neatentia carutasilor. In comparatie cu luna iulie a anului 2005, se constata o crestere a numarului de accidente rutiere(^7), insa si o scadere importanta a numarului de persoane decedate (-7). Si numarul ranitilor grav a scazut, aspect imbucurator de altfel. Trebuie precizat ca in 22 de evenimente rutiere au fost implicati pietonii, trei persoane decedind. Din vina pietonilor s-au inregistrat 12 accidente rutiere, soldate cu 2 morti si 10 raniti usor.
Viteza excesiva a dus la producerea unui eveniment rutier, iar neadaptarea vitezei a stat la baza producerii a 3 accidente de circulatie. „In luna iulie 2006, la nivelul judetului Neamt au fost organizate actiuni saptaminale pentru disciplinizarea pietonilor, fiind aplicate nu mai putin de 778 de sanctiuni contraventionale. Pentru neacordarea de prioritate pietonilor, au fost amendati 51 de conducatori auto. Lucratorii Serviciului Politiei Rutiere au actionat cu cinci aparate radar, aplicind 2.437 de sanctiuni contraventionale pentru incalcarea regimului legal de viteza. Au fost retinute 18 permise de conducere pentru depasirea cu mai mult de 50 de km/ ora a vitezei maxime legale“, se arata intr-un comunicat semnat de comisarul sef Ioan Catana, seful Politiei Rutiere Neamt.
Pentru reducerea numarului cazurilor de acest gen, politistii le recomanda tuturor participantilor la trafic prudenta si atentie maxima. „Pietonii trebuie sa circule numai pe trotuare, iar, in afara localitatilor, pe potecile laterale sau pe acostamentele drumurilor publice. In lipsa acestora, deplasarea se va face cit mai aproape de marginea din stinga partii carosabile, in sensul lor de mers. Traversarea drumurilor publice se face perpendicular pe axul acestora, numai prin locurile marcate corespunzator, iar, in localitati, in lipsa lor, pe la coltul strazilor, dupa ce s-au asigurat ca o pot face in siguranta pentru ei si ceilalti participanti la trafic. Se recomanda ca, pe timp de noapte, pietonii care circula pe partea carosabila a drumului sa poarte aplicate pe imbracaminte accesorii cu proprietati reflectorizante sau sa tina in mina o sursa de lumina vizibila din ambele sensuri“, se mai arata in comunicatul mentionat.

Articol afisat de 1649 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective