Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 29 August 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

PSD isi „linge“ ranile

Bulversati total de plecarile masive ale alesilor locali spre alte partide, cu precadere in perioada premergatoare datei de la care a inceput sa isi faca efectele Legea 249/ 2006, liderii PSD si-au evaluat pierderile si cauta sa isi reorganizeze structurile atinse de migratia politica. Potrivit datelor oferite de catre deputatul Ioan Munteanu, presedintele interimar al PSD Neamt, la nivel national, 1.267 de primari (40% din cei care au fost alesi pe listele formatiunii) au plecat spre alte partide, acestora alaturindu-li-se 220 de viceprimari, 72 de consilieri judeteni si 2.540 de consilieri locali. „PSD a pierdut un numar mare de alesi“, a declarat acesta, adaugind ca filialele cele mai afectate au fost cele din Arad, Buzau, Caras Severin, Calarasi, Giurgiu, Prahova si Bihor. Liderii acestora au fost invitati, miercuri, la Biroul Permanent National, pentru discutii, in urma carora vor rezulta masurile de reorganizare. Nici Neamtul nu a fost departe in topul judetelor in care PSD a suferit mari infringeri. „Neamtul mai avea in fata 3 sau 4 judete si este o situatie care ne creaza probleme, in continuare. Prefectul judetului a fost sesizat, printr-o adresa, in privinta persoanelor care ar trebui sa isi piarda functiile. De asemenea, am trimis adrese catre 44 de secretari de primarii, prin care am cerut incetarea mandatelor de consilieri locali in cazul a 128 de persoane si inlocuirea lor cu urmatorii de pe liste. Vizati sint, de asemenea, primarii de Oniceni, Margineni si Dobreni. Pentru situatii de acest gen, in alte judete, organizatiile PSD au deschis actiuni in instante“, a declarat deputatul Ioan Munteanu. Liderul judetean al PSD a subliniat ca, in cazul primarului de Oniceni, Neculai Rotaru, situatia este cu atit mai grava cu cit si-a declarat apartenenta la PSD, dupa care a trecut la PD, convingind inca 3 consilieri locali sa i se alature. „A fost sfatuit de cineva din conducerea Prefecturii Neamt sa o faca, cu asigurarea ca nu se va intimpla nimic“, a declarat deputatul Munteanu. Acesta a adaugat ca exponentii filialei judetene au cerut primarilor PSD sa depuna asemenea declaratii de apartenenta politica la partid, iar cei care au dorit - inclusiv cel de Oniceni - au facut-o. Insa, acestea nu au fost depuse la secretarii unitatilor administrativ-teritoriale.
Am incercat sa il contactam pe primarul de Oniceni, insa acesta este in concediu, iar numarul telefonului sau mobil este o mare necunoscuta pentru functionarii institutiei administrative. Pe de alta parte, am dorit sa avem un punct de vedere al conducerii Prefecturii. Cum reprezentantul Guvernului in teritoriu, Toader Mocanu, se afla in concediu, iar subprefectul Vasile Sendrea era „in zona fara acoperire“, singurul cu care am putut sta de vorba a fost subprefectul Niculina Dobrila. „PSD a depus, intr-adevar, o sesizare, dar care este in lucru. PSD va avea un raspuns complet, cu masurile dispuse, dar abia dupa analizarea situatiei din punct de vedere legal“, a declarat subprefectul Dobrila.

Articol afisat de 1610 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective