Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Postarita prinsa cu ocaua mica

Procurorii Parchetului de pe lînga Judecatoria Roman au trimis-o în judecata pe romascanca Silvia Ochiana, fosta angajata a Postei, pentru delapidare, fals intelectual, uz de fals si abuz în serviciu împotriva intereselor publice. Alte patru salariate ale aceleiasi institutii, Mariana Stefania Teodoru, Florentina Andrei, Maria Savu si Eugenia Gîrbea, s-au ales cu amenzi de cîte cinci milioane de lei si au fost scoase de sub urmarire penala, dupa ce au fost cercetate pentru neglijenta în serviciu. Pe 11 aprilie 2006, Directia Regionala de Posta Bacau s-a adresat cu o plîngere penala la Parchetul de pe lînga Judecatoria Roman, formulata împotriva salariatelor amintite.
Un control financiar efectuat în februarie de Biroul Control Financiar General al Oficiului Judetean de Posta Neamt a stabilit ca angajatele au savîrsit mai multe infractiuni pe linia atributiilor de serviciu, care au dus la crearea unui prejudiciu companiei în valoare totala de 4.785,44 RON. Din procesul verbal de control al gestiunii oficiantei de presa Silvia Ochiana a reiesit ca aceasta deconta Postei sume mai mici decît cele încasate din abonamentele de presa, trecînd pe originalul chitantei de încasare cuantumul sumei primite, iar pe duplicat sume mult mai mici. Dupa constatarile procurorilor, a rezultat ca acest lucru a fost posibil din neglijenta manifestata de salariatele Mariana Stefania Teodoru, Florentina Andrei, Maria Savu si Eugenia Gîrbea. Procurorul a stabilit ca, la solicitarea Silviei Ochiana, casierele Florentina Andrei si Mariana Stefania Teodoru au varsat, la rîndul lor, sume mai mici în casierie. Prejudiciul creat de Florentina Andrei a fost stabilit la 182,13 RON, cel cauzat de Mariana Teodoru - de 608,69 RON. S-a mai constatat, de asemenea, ca modificarile sumelor contabilizate în deconturi nu au fost însotite de foi de varsamînt vizate de oficiantul verificator si de dirigintele OPDC, conform obligatiilor de serviciu. Maria Savu trebuia sa verifice daca încasarile corespund cu sumele decontate. Eugenia Gîrbea, în calitate de diriginte al OPDC Roman, este învinuita ca nu a verificat, zilnic, încasarile si platile efectuate prin casierie si ghiseu, precum si corecta lor înregistrare în documentele de evidenta. Procurorul a subliniat faptul ca, în timpul cercetarilor, Mariana Teodoru, Florentina Andrei, Maria Savu si Gîrbea Eugenia au invocat vechimea de peste 25 de ani a învinuitei Silvia Ochiana, experienta acesteia si încrederea de care se bucura în rîndul celorlalte salariate, situatie care a încurajat-o în a-si însusi, în mod repetat, sumele respective. În timpul cercetarilor, prejudiciul a fost integral acoperit de Silvia Ochiana, care si-a justificat faptele prin lipsurile materiale pe care le-a avut în familie.
Procurorul a propus pentru Stefania Teodoru, Florentina Andrei, Maria Savu si Eugenia Gîrbea cîte o sanctiune administrativa. ÃŽn plan material, Silvia Ochiana a trebuit sa suporte cheltuieli judiciare în valoare de 2.000.000 lei. Aceeasi suma a fost împartita „frateste“ între cele patru salariate cercetate pentru neglijenta în serviciu.

Articol afisat de 1561 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective