Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ministrul integrarii cauta vinovatii în „cazul Agapia“

Ministrul integrarii europene, Anca Boagiu, va fi prezent, astazi, în zona Agapia, pentru a lua contact, la fata locului, cu visul spulberat al reabilitarii arealului turistic al zonei. Prefectul de Neamt, Toader Mocanu, a declarat ca o va însoti în zona, unde vor avea întîlniri cu constructorul, dar si cu autoritatile locale.
Reamintim ca, pe 15 iulie 2006, ar fi trebuit finalizate lucrarile la proiectul „Reabilitarea zonei turistice Manastirea Agapia“, proiect cofinantat de catre Uniunea Europeana, prin programul PHARE 2002. Valoarea proiectului, care a debutat pe 15 ianuarie 2005, este de 4.785.000 de euro, Comisia Europeana detinînd cota de 66,66%, Ministerul Integrarii - de 22,22%, iar Consiliul Local Agapia - 11,11%. Banii amintiti trebuiau folositi pentru reabilitarea celor 117 case monahale din zona manastirii, realizarea sistemelor de apa si canalizare, pentru constructia unei statii de epurare si a unui centru turistic de informare. Pîna la data limita, lucrarile fusesera realizate doar în proportie de 20%. Termenul a fost prelungit cu doua luni, însa previziunile cele mai optimiste indica faptul ca acestea ar putea ajunge, cu indulgenta, la 50%. „Constructorul va trebui sa prezinte stadiul lucrarilor, un grafic, iar ministrul îl va anunta ca, daca nu îl va respecta, va fi retras. Pe de alta parte, cred ca daca primarul ar fi informat Ministerul Integrarii Europene despre aceasta situatie, nu se ajungea aici. De asemenea, va trebui stabilit un delegat care sa monitorizeze situatia. Si Prefectura Neamt ar putea face acest lucru“, a declarat prefectul Mocanu. Din alte surse, însa, am aflat ca Ministerul Integrarii a fost anuntat în nenumarate rînduri despre ce se întîmpla la Agapia, dar ca a întîrziat în luarea unor masuri.
Referindu-se la sectorul DN 15D, pe care se intra spre Agapia, care, în urma cu cîteva zile, a fost blocat de catre cetatenii din zona, în semn de protest protest împotriva amînarii la nesfîrsit a repararii sale, prefectul Mocanu a subliniat ca situatia este ca si rezolvata. „Astazi (ieri - n.r.), primarul comunei s-a aflat la Bucuresti, unde, însotit de senatorul Serban Stratila, a avut o întîlnire cu ministrul de finante. Urma sa se dea un aviz, dupa care Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului va aloca banii pentru reparatii. Am promis locuitorilor din Agapia ca, în doua saptamîni, vor fi începute lucrarile“, a subliniat prefectul Mocanu. Pe de alta parte, referindu-se la forma de protest la care au recurs oamenii comunei, carora li s-ar fi alaturat si cîtiva consilieri locali, reprezentantul Guvernului în teritoriu a opinat ca primarul ar fi putut gasi o metoda de a preîntîmpina o asemenea situatie: deplasari mai dese la Bucuresti.

Articol afisat de 1639 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de das Reich la data 01.09.2006 06:06
planuri multe, dorinta putina
Agapia e rateu, programul de reciclare e rateu (de 6 luni custile au lacate pe ele), asfaltarea in judet e rateu (mi-a placut solutia frezarii asfaltului pana la betonul de acum 30 de ani), albia paraului din oras e rateu.
Planurile de oras european ale primarului nu prevad decat construirea gondoperlei (vai ce nume urat) si a carciumilor aferente pe dealurile deservite.
si mi-a mai placut un anunt in secolul XXI, intr-un oras cu ifose europene: program de furnizare apa calda - mari si vineri orele 6.00 - 18.00. ..... Cuvintele paleste.....
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective