Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Profesor prins copiind

Peste 500 de persoane, tineri si mai putin tineri, calificati sau nu, si-au încercat norocul, joi, 31 august, la examenele de suplinitor în speranta ca în anul scolar ce vine vor avea un loc de munca. În ciuda faptului ca numarul de norme era destul de mic, la aceasta a doua sesiune a examenului pentru suplinitori s-au înscris 665 de persoane dintre care 450 erau calificate, iar restul necalificate. La examenul ce s-a desfasurat la Scoala nr. 3 s-au prezentat doar 567 de candidati, 98 absentînd din diverse motive. Unul dintre cei care doreau un post de suplinitor a fost prins în timp ce încerca sa copie si a fost eliminat. Acesta dadea examen scris pentru a deveni profesor de educatie fizica si acum a ratat orice sansa de a mai preda copiilor sportul. La acest examen au participat atît suplinitori calificati, cît si necalificati, iar acestia din urma nu au terminat cu examenele, ei fiind nevoiti sa sustina si vineri, 1 septembrie, proba de interviu. Cei calificati urmau sa afle rezultatele chiar joi seara. Pentru necalificati, nota pe care o vor obtine la proba scrisa va reprezenta doua treimi din media finala, iar interviul doar o treime. Candidatii la acest examen s-au plîns ca subiectele au fost destul de dificile, iar regulile care sa împiedice orice tentativa de copiere au fost la fel de stricte ca în luna iulie, la concursul de titularizare.
„Am participat la examen pentru obtinerea unui post de suplinitor pentru limba franceza. Am fost 80 de candidati, iar subiectele au fost destul de dificile. Eu sĂ®nt institutor si, din pacate, la noi situatia este si mai complicata decĂ®t Ă®n celelalte cazuri, pentru ca nu sĂ®ntem nici Ă®n car, nici Ă®n caruta. CĂ®nd am terminat scoala, stiam ca ne putem titulariza si pe gimnaziu, dar apoi am aflat ca nu se mai poate. Ar fi bine sa ne bage si pe noi cineva Ă®n seama pentru ca deocamdata parem ai nimanui“, a declarat o profesoara din Borca. „Am participat la examen pentru a obtine un post de profesor de desen si consider ca subiectele au fost nu neaparat grele, cĂ®t ample si timpul alocat rezolvarii scurt“, a precizat o tĂ®nara Ă®nvatatoare ce se titularizase acum o luna, dar voia un post de profesor de desen, chiar daca era de suplinitor.

Articol afisat de 1903 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de profesor la data 01.09.2006 17:33
Inspectorul cu imaginea ISJ repetent la titularizare
Cum se face ca reprezentantul cu imaginea ISJ ( prof. Rosanu Mariana) este pe acelasi post, cu toate ca la concursul de titularizare din vara a predat teza alba si s-a retras din concurs? Curios este si faptul ca presa noastra nu s-a sesizat, iar insp gen este mandra de aceasta imagine. Poate a facut acelasi lucru si la suplinire. Asta da DREPTATE SI ADEVAR !
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective