Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Directorul Spitalului nu mai vrea medici pensionari

Medicii romascani care vor împlini vîrsta de pensionare nu-si vor mai continua activitatea la Spitalul Municipal, data fiind Legea 95/ 2006. Zvonurile care au circulat în ultima perioada, printre romascani, potrivit carora medicul oftalmolog Lucian Cristea nu va mai lucra la „Municipal“ au fost confirmate de managerul unitatii sanitare, Virgil Trofin. Acesta considera ca, în viata fiecarui medic, vine o vreme cînd trebuie sa se retraga si sa lase locul generatiilor tinere. Singura problema este ca un medic cu experienta se formeaza în multi ani. ÃŽn plus, s-a dovedit faptul ca, în urma concursurilor sustinute pentru ocuparea unui post de medic, în anumite sectii ale spitalului nu s-a prezentat nici un candidat. Sectia oftalmologie, cu o capacitate actuala de 25 de paturi, deserveste, lunar, circa 500 de pacienti. ÃŽn prezent, medicul sef al sectiei, Liliana Vizitiu, aflat în concediu, vine de acasa pentru urgente. Aceasta a fost suplinita si de doctor Felicia Stirbu, medic oftalmolog în cadrul Policlinicii Roman. „Doctorul Lucian Cristea a iesit la pensie anul trecut si a avut prelungire de continuare a activitatii, pîna la 15 august. ÃŽn prezent, acesta este în concediu de odihna, însa nu întrevad posibilitatea prelungirii activitatii, deoarece urmeaza sa împlineasca 66 de ani. ÃŽn plus, am propus ca, în urma restructurarii, Sectia oftalmologie sa se transforme într-un compartiment cu 15 paturi. Or, la 15 paturi, media pe spital prevede încadrarea unui singur medic. Daca se înmulteste numarul celor 70 de medici ai spitalului cu 15, reiese aproximativ totalul numarului de paturi ale spitalului. Deocamdata, avem încadrare optima cu medici si nu putem merge la supranormativ, pentru ca nu avem fondurile necesare. Sîntem, pentru viitor, de acord cu o eventuala colaborare. Toti medicii spitalului au experienta profesionala, dar exista o anumita vîrsta cînd ne începem activitatea, însa vine o vreme cînd trebuie sa ne-o încheiem, la stat. Cît despre domeniul privat, fiecare este liber sa faca ce vrea, dar si în acest domeniu Colegiul Medicilor da aviz pîna la 70 de ani. Consider ca pensia este un drept pentru care am cotizat o viata, dupa care se poate continua o eventuala colaborare, însa depinde si de posibilitatile de finantare ale spitalului“, a declarat doctor Virgil Trofin.
Pe de alta parte, tot în ideea de economisi bani la bugetul spitalului, în sedinta comitetului director, de la începutul acestei saptamîni, s-a hotarît desfiintarea a trei linii de garda, printre care si aceea de la Spitalul vechi. Trebuie mentionat faptul ca bolnavii cu afectiuni pulmonare si care necesita internari periodice, în Sectia pneumologie, si-au manifestat nemultumirea în acest sens. În plus, mai trebuie mentionat ca si pacientii internati în cele trei sectii de la Spitalul vechi, respectiv pneumologie, oncologie si dermato-venerologie, au nevoie de asistenta medicala continua. Pe de alta parte, transportul cu Salvarea de la o unitate sanitara la alta nu este totdeauna eficient.

Articol afisat de 2048 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lacramioara BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective