Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 4 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

In cautarea a zece ani de munca

• un nemtean nu poate dovedi cu documente zece ani de munca • acesta sustine ca nu a gasit actele de care are nevoie nici la sediul intreprinderii unde a lucrat, nici la Arhivele Statului • in cazul in care ar putea justifica acea perioada, ar cistiga la pensie un milion de lei •

Ion Voicu, in virsta de 80 de ani, din Piatra Neamt, incearca, de citeva luni, sa gaseasca documentele necesare cu care sa faca dovada a zece ani de munca, pe care i-a prestat la Intreprinderea Forestiera Roznov, in perioada 1958-1968.
Conform propriilor declaratii, daca aceasta perioada i-ar fi luata in calcul, barbatul ar cistiga inca un milion de lei la pensie.
Pensionar din 1988, dupa o activitate de 45 de ani si, dupa indexarile care s-au aplicat in mai multe etape de citiva ani incoace, Ion Voicu primeste acum 5 milioane de lei.
„Acum aproape 20 de ani, cind am iesit eu la pensie, nu se trecea in cartea de munca toata perioada lucrata, iar la stabilirea pensiei se tinea cont doar de ultimii cinci ani, ca perioada si ca salariu pe care l-ai avut atunci. Cum la vremea aceea nu se modifica valoarea salariului ani in sir, cind am iesit la pensie aveam o retributie lunara 1.600 de lei. Pe atunci era un salariu foarte bun si, ca atare, nu pot sa ma pling, am avut o pensie frumoasa. Acum insa, avind in vedere ca stau la bloc si am de platit multe angarale, nu fac fata cu pensia pe care o am. Pe de alta parte, mi se pare normal sa imi primesc banii care mi se cuvin pentru ceea ce am muncit“, a declarat Ion Voicu. Pentru a-si vedea rezolvata problema, nemteanul a cerut sprijin intreprinderii unde a lucrat cea mai mare parte din viata, pe post de tehnician principal Numai ca reprezentantii acestei institutii i-au explicat ca nu il pot ajuta, deoarece toate documentele vechi au fost transferate la Arhivele Nationale. Din pacate, nici demersurile facute la aceasta institutie nu au dat roade, deoarece nici angajatii de aici nu au gasit documentele care sa acopere perioada de activitate pe care Ion Voicu nu o poate justifica, adica 1958-1968. Intr-un certificat trimis acestuia se arata ca „in statele de plata Trustul de Industrializare a Lemnului Piatra Neamt, din anul 1954, figureaza inscris numitul Voicu Ion, cu functia sef de paza, (...) cu salariul tarifar lunar de 745 lei“.
Conform precizarilor facute de catre Cezar Aanegroae, director al Casei Judetene de Pensii Neamt, pentru a rezolva aceasta problema, Ion Voicu trebuie sa se adreseze Directiei Muncii Solidaritatii si Familiei Neamt.
Barbatul sustine ca s-a adresat si acestei institutii, dar nu a gasit intelegerea necesara.
Conform declaratiilor sale, Ion Voicu a fost cel care a infiintat Loteria Nationala aici in zona, numai ca atunci era sucursala regionalei Bacau. „Acolo am lucrat in perioada '55-'58, unde am fost sef de filiala, si aveam in subordine 40 de angajati. Din pacate, nu gasesc nici aceste acte si nu pot sa beneficiez de aceasta perioada lucrata, la recalcularea pensiei“, a conchis Ion Voicu.

Articol afisat de 1682 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective