Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 19 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Spitalul, pugilat de Autoritatea Sanitara

O echipa de control a Autoritatii Sanitare de Control (ASP) Neamt a inspectat, luni, 18 septembrie, Spitalul Municipal Roman, sub conducerea medicului sef, Elena Mucilenita, fiind verificate conditiile igienico-sanitare, cu prioritate Ă®n Sectiile neonatologie, chirurgie si de la Spitalul vechi. Si de aceasta data au fost depistate o serie de nereguli. Aceasta desi, Ă®n urma cu circa trei luni, Spitalul Roman a mai primit o amenda, Ă®n cuantum de trei milioane de lei, suma Ă®mpartita atunci Ă®ntre asistentele sefe ale unitatii sanitare. „Reprezentantii ASC Neamt au venit, luni, sa vada Ă®n ce masura s-au corectat deficientele depistate la ultimul control, de acum trei luni. Cu aceasta ocazie, au fost prelevate probe din aeroflora, de la Sectiile neonatologie si chirurgie. Ceea ce nu s-a Ă®mbunatatit au fost conditiile de depozitare a deseurilor. ĂŽn containerul de la Spitalul nou au fost gasiti doi saci galbeni, cu perfuzoare, care n-aveau ce cauta acolo si Ă®n mod normal trebuiau arse. ĂŽncercam sa depistam autorii acestei neglijente, pentru ca nu este normal ca sanctiunea s-o primeasca persoane constiincioase, care-si fac treaba. Nu s-a dat nici o amenda, echipa de control va reveni Ă®n cursul acestei saptamĂ®ni si probabil atunci vom sti ce masuri s-au luat“, a declarat doctor Daniela Nazaretian, director medical adjunct Ă®n cadrul Spitalului Roman. Unitatea sanitara „a iesit bine“ Ă®n ceea ce priveste utilarea sectiilor cu incineratoare de unica folosinta.
Probleme si la Spitalul vechi
Si la Spitalul vechi au fost depistate nereguli, deoarece, de la centrala termica spre containerul de gunoi au fost descoperite gramezi de resturi alimentare si farfurii de unica folosinta aruncate la Ă®ntĂ®mplare, precum si trei pungi de ser, aruncate la container. Directorul de Ă®ngrijiri medicale al institutiei, Georgeta Mihalache, a declarat ca asistentele sefe ale sectiilor de la Spitalul vechi au justificat prezenta resturilor alimentare prin „bunavointa“ unor angajati de a da mĂ®ncare cĂ®inilor maidanezi din curtea spitalului. „Nici cei doi angajati ai Serviciului administrativ, carora le revine sarcina de a asigura curatenia Ă®n curtea Spitalului vechi, nu si-au facut bine datoria. Nici nu au vigilenta sa anunte conducerea spitalului despre deficientele pe care le descopera. Vom analiza toata aceasta situatie Ă®n comitetul director si vom lua masurile care se impun“, a precizat Georgeta Mihalache. Managerul general al Spitalului Roman, doctor Virgil Trofin, a declarat ca si decizia de majorare a taxelor pentru toate unitatile sanitare care incinereaza deseurile la Spitalul Roman ar putea crea probleme, vizavi de aruncarea acestora la Ă®ntĂ®mplare. „Nu vreau sa Ă®nvinuiesc pe nimeni, Ă®nsa hotarĂ®rea de majorare a taxelor pentru incinerarea deseurilor nu a fost bine primita. Asa ca nu este exclus sa ne trezim cu astfel de deseuri, Ă®n curtea spitalului, care nu apartin sectiilor, cum, de asemenea, nu ar fi exclus sa fie depistate deseuri chiar Ă®n containerele din Roman“, a declarat doctor Virgil Trofin.

Articol afisat de 1794 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lacramioara BUGA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective