Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
TEROARE LA TELEFON

TEROARE LA TELEFON

• o tinara este terorizata cu mesaje vocale obscene pe telefonul mobil • aceasta s-a decis sa faca plingeri la Politie si Parchet • cum jignirile nu sint infractiuni, situatia este destul de „sensibila“ in asemenea situatii •

O tinara in virsta de 26 de ani, din satul Rediu I, comuna Bira, s-a declarat decisa sa se adreseze oamenilor legii, cu o plingere oficiala, deoarece a fost ponegrita prin intermediul unor... mesaje vocale, primite prin intermediul telefonului mobil. Cristina Gherca a afirmat ca, pe 25 si 26 septembrie, a constatat cu stupoare ca in memoria telefonului ii „intrasera“ trei asemenea „dedicatii“, doua in limba romana si una in italiana. Intr-adevar, o persoana, care pare tinara, le-a injurat, in fel si chip, pe fata si mama acesteia, intr-un limbaj care nu poate fi reprodus, fara sa destainuie motivul pentru care face acest gest. In ultimul mesaj, in plus, se auzeau mai multe voci. Toate inregistrarile aveau specificat numarul expeditorului: 0747/5XX.XX3. „Am ramas foarte suprinsa de aceste mesaje si nu pot sa spun cu siguranta cine sau de ce a facut acest lucru. Am unele banuieli ca ar fi vorba despre o razbunare din partea fostei prietene a fratelui meu sau a unui amic de-al fratelui, cu care a avut un conflict mai vechi. Pina nu stiu sigur, nu pot sa acuz pe nimeni, de asta m-am gindit sa fac plingere la Politie si Parchet. Oricum, mai este interesant sa aflu si de unde are numarul meu“, a afirmat Cristina Gherca. Aceasta a mai marturisit ca a sunat la numarul de la care a primit mesajele, unde i-a raspuns un tinar, care s-ar fi recomandat „Bogdan“. Acelasi lucru l-a facut si un om al legii, care a aflat ca interlocutorul are numele „Florin“. Pe linga inregistrarile de voce, au urmat si alte mesaje, de aceasta data de tip SMS, de asemenea cu un continut mult suburban. Tinara din Rediu a mai declarat ca a contactat Departamentul de Relatii cu Clientii, al operatorului de telefonie mobila „Orange“, din reteaua caruia face parte, la fel ca si „interlocutorul“ misterios. „Mi s-a spus ca ei nu pot face absolut nimic, de genul restrictionarii numarului, fara o solicitare din partea Politiei sau Parchetului“, a mai mentionat Cristina Gherca.
Inspector Catalina Badeanu, ofiter de relatii publice in cadrul IPJ Neamt, a declarat ca, in astfel de cazuri, victimele se pot adresa oamenilor legii din Roman sau localitatile de domiciliu, insa, daca nu reclama vreo infractiune, situatia este „sensibila“. In consecinta, din punct de vedere legal, in prezent oricine poate jigni pe oricine la telefon, „numai sa nu ameninte“, ceea ce atinge sfera penalului. De altfel, asemenea fapte sint si greu de dovedit, posesorul telefonului sau titularul abonamentului, ori cartelei putind invoca, de exemplu, ca ar fi vorbit sau trimis altcineva SMS-ul, „intr-un moment in care nu supraveghea telefonul“.
Incercarile noastre de a-l contacta pe „suspect“ s-au soldat cu esec, acesta avind fie telefonul inchis, fie era in afara ariei de acoperire.

Articol afisat de 1888 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective