Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Publiserv, ritm de lucru infernal

Publiserv, ritm de lucru infernal

• in Cartierul Nemtesc au inceput asfaltarile • societatea de interes local si-a orientat atentia spre strazile Bradului si Plugarului, care nu au fost niciodata asfaltate • strada Dimitrie Iernici a fost largita • un spatiu de joaca si un teren pentru minifotbal isi vor face aparitia pe strada Constantin Matasa • pentru acest an, este programata montarea a 400 de banci pentru odihna si a 300 de cosuri stradale noi • transformarea zonei din spatele barei de magazine „Orizont“ a reinceput in ritm alert •

Continuind intr-un ritm accelerat, in contextul in care deruleaza lucrari pe o arie larga a municipiului Piatra Neamt, societatea de interes local Publiserv isi propune sa finalizeze tot ceea ce si-a propus pentru acest an.
Asfaltarile si plombarile de drumuri, schimbarea pavelelor de pe trotuare, tratamentele de intretinere a imbracamintii asfaltice, amenajarea de noi parcari si locuri de joaca pentru copii au facut parte dintr-un amplu program investitional pe care si l-a propus administratia locala pietreana. Imaginea capitalei judetului este vizibil schimbata, modernizarile realizate pina acum creind premisele ca localitatea de la poalele Pietricicai sa devina un serios candidat la statutul de oras turistic.

In febra modernizarii infrastructurii de drumuri

Modernizarea principalelor artere ale municipiului, ca si a strazilor din cartiere a pornit in primavara, odata cu „dezmortirea vremii. Desi, secvential, au aparut impedimente, ca urmare a ploilor, ritmul sustinut a facut ca lucrarile sa se pastreze, in general, in grafic. Demn de subliniat este ca, fata de anii anteriori, reprezentantii Publiserv au acordat o importanta deosebita protejarii covoarelor asfaltice.
Pentru a le conferi rezistenta, acestea au fost tratate cu „Flarifil“, o solutie noua, in fapt un covor subtire de criblura care preia denivelarile din asfalt si ii confera rezistenta. Tratamentul a fost aplicat pe arterele cel mai intens circulate, intre care bulevardele General Dascalescu, Petru Movila, Traian, Orhei si Mihai Viteazu.
Pe strada Nicu Albu a fost turnat, deja, covor asfaltic, vizata fiind, de asemenea, strada Pietrosu, pe strazile Bradului, Plugarului si Sportului (din zona stadionului), se executa lucrari de instalare a retelei de canalizare menajera si pluviala, dupa care si acestea vor fi asfaltate. Conducerea Primariei Piatra Neamt a dorit sa asigure conditii de confort si locuitorilor din aceasta zona a municipiului, care platesc, la fel ca toata lumea, taxe si impozite, insa nu au beneficiat niciodata de strazi asfaltate.
In asfaltare va intra, de asemenea, parcarea de pe Dimitrie Leonida, in etapa de pregatire - executindu-se frezari - aflindu-se strada Vinatorului.
Pietrenii care au trecut prin apropierea sediului Primariei Piatra Neamt, au avut ocazia sa constate ca strada Dimitrie Iernici (cu intrare dinspre strada Stefan cel Mare si iesire in strada Petru Rares) este aglomerata de mormane de pavele din granit. Acestea au fost scoase, dar, fiind vorba despre un material foarte rezistent, vor fi refolosite, existind si dorinta de pastrare a aspectului initial a acestei portiuni de la poalele Cozlei. Strada a fost largita, pentru a permite o mai buna desfasurare a traficului, fiind necesara desfiintarea unuia dintre trotuare.
Unde nu s-a putut turna asfalt, s-a recurs la alte solutii. Spre exemplu, pe strada Gara Veche a fost turnat balast care a fost stabilizat cu ciment. De asemenea, a fost betonata strada Ion Ionescu de la Brad.

Locuri de odihna si de joaca modernizate

In Cartierul Nemtesc, au fost executate lucrari de modernizare a canalizarii menajere si pluviale, la momentul actual, angajatii Publiserv au trecut la turnarea asfaltului. De asemenea, va fi refacut parcul de joaca, de linga blocul turn, unde, pe linga mobilierul specific, vor fi reparate si bancile, vor fi montate mese de sah si amenajate alei pietonale.
Un loc de joaca si un teren de minifotbal isi vor face aparitia pe strada Constantin Matase-Garofita, din Cartierul Darmanesti.

Mai multe banci pentru odihna si cosuri de gunoi stradale

Autoritatile pietrene si-au propus sa imprime imaginii capitalei judetului o amprenta primitoare, de localitate turistica. Din acest motiv, de-a lungul principalelor artere ale municipiului, ca si in spatiile dintre blocuri, va fi continuata instalarea de banci pentru odihna. Cum mentinerea curateniei reprezinta o necesitate, isi vor face aparitia noi cosuri de gunoi stradale. Pentru acest an, a fost programata montarea a 400 de banci si a 300 de cosuri. „Mobilate“ in acest mod vor fi trotuarele care marginesc bulevardele Decebal - intre Petrodava si fostul Gostat din cartierul Precista, si Traian, Cartierul nemtesc si zona din spatele Bisericii Catolice (centru).

Piata Stefan cel Mare, schimbare radicala de imagine

In paralel cu lucrarile de suprainaltare a barei de magazine „Orizont“, din Piata Stefan cel Mare, derulate de catre comerciantii economici, Publiserv a reinceput in forta amenajarile din zona C-urilor.
Acestea au fost oprite, o buna perioada de timp, ca urmare a necesitatii de deviere a unor retele electrice.
Potrivit conducerii Publiserv, in executarea lucrarilor, un impediment il reprezinta mormanele de moloz lasate de constructorii care executa suprainaltarea magazinelor, motiv pentru care a fost solicitat sprijinul Primariei, in vederea eliminarii acestui neajuns.
Cert este ca, potrivit proiectului intocmit, prin spatele complexului comercial va fi amenajata o alee de acces pentru masini, cu intrare dinspre cladirea CEC, pina la centrala termica de linga blocul C1. Intre blocuri isi vor face aparitia noi locuri de parcare, spatii de agrement - cu banci si mese de sah, precum si locuri de joaca pentru copii.
Reprezentantii Publiserv au subliniat ca toate lucrarile programate vor fi finalizate pina la sfirsitul acestui an, potrivit angajamentelor asumate prin contractele incheiate cu Primaria Piatra Neamt.
Reamintim ca planul de modernizare a municipiului, din 2006, cuprinde investitii care insumeaza circa 360 miliarde de lei, jumatate din suma fiind sustinuta din bugetul local, iar cealalta parte, din creditul de investitii contractat de autoritatile pietrene.

Articol afisat de 1932 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective