Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Amenzi pentru mizerie

• inspectorii sanitari au aplicat 34 de amenzi, in valoare de 185 milioane de lei, 26 de avertismente si 5 suspendari temporare de activitate • au fost scoase din consum 135,9 kilograme de alimente •

Reprezentantii Inspectiei Sanitare de Stat si cei ai Departamentului Medicina Preventiva din cadrul Autoritatii de Sanatate Publica Neamt au efectuat, in cursul lunii septembrie, 262 controale igienico-sanitare in unitati cu diverse destinatii si obiecte de activitate. Cele mai multe dintre acestea au vizat scoli din intreg judetul, unde s-au facut verificari prin care au vizat stadiul lucrarilor de reparatii si igienizare, precum si conditiile absolut necesare obtinerii autorizatiilor sanitare de functionare. Au mai fost verificate unitati cu profil alimentar, prestatoare de servicii, instalatii centrale de tratare si distributie a apei si institutii sanitare.
Neregulile frecvent intilnite au fost colectarea si evacuarea necorespunzatoare a apelor reziduale si lipsa apei reci si calde, starea igienico-sanitara necorespunzatoare a spatiilor - pereti cu urme de mucegai, afumati, cu infiltratii ale apelor meteorice, mobilier degradat, prafuit, grupuri sanitare necorespunzatoare, nerespectarea profilului de activitate, lipsa monitorizarii temperaturii in spatiile de frig, neefectuarea curateniei curente, a celei generale si igienizarii, colectarea si depozitarea incorecta a deseurilor menajere si a celor cu potential septic intepator.
Abaterile constatate au fost sanctionate in functie de gravitatea lor. Astfel, au fost aplicate 34 de amenzi - in valoare de 185 milioane de lei, 26 avertismente, fiind, de asemenea, suspendata activitatea in cinci unitati.
Principalul motiv al aplicarii sanctiunilor pecuniare a fost neefectuarea controlului medical periodic al personalului din unitati de alimentatie publica si de desfacere a produselor alimentare, pentru neasigurarea colectarii reziduurilor menajere si septice in conditii de siguranta privind riscul transmiterii infectiilor nozocomiale, neefectuarea periodica sau dupa necesitate a lucrarilor de igienizare si reparatii in unitatile sanitare si pentru nerespectarea legii care interzice fumatul in spatiile publice. S-a procedat la suspendarea temporara a activitatii din cauza starii igienico-sanitare necorespunzatoare a spatiilor, a lipsei apei calde si reci, evacuarea necorespunzatoare a apelor uzate si nerespectarea obiectului de activitate. Au fost scoase din consum 135,72 de kilograme de alimente cu termen de valabilitate depasit.
Tot luna trecuta, reprezentantii Inspectiei Sanitare de Stat au efectuat controale in 24 de unitati de invatamint, verificindu-se starea igienico-sanitara a spatiilor, precum si sectiile din patru spitale si patru unitati ambulatorii. Au fost prelevate probe de salubritate din unele sectii cu risc din spitale si s-a verificat eficienta curateniei si decontaminarea suprafetelor. Urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 28 de amenzi, in valoare totala de 153 de milioane de lei.

Articol afisat de 1685 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective