Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 7 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Virstnicii, sarbatoriti la Tirgu Neamt

Locuitorii de virsta a treia din orasul de sub Cetatea Neamt au trait bucuria, si la acest inceput de octombrie, de a fi in centrul atentiei autoritatilor locale si judetene, cu prilejul Zilei Internationale a Virstnicilor. Festivitatea organizata in cinstea celor care, prin munca lor de-o viata, au schimbat fata tirgusorului de pe malul Ozanei s-a desfasurat in incinta Casei Culturii, in dupa-amiaza zilei de 6 octombrie, cu participarea unui numar apreciabil de pensionari, salutati de reprezentanti ai Primariei si ai organizatiilor de pensionari locale si judetene. Intirzierea cu citeva zile a marcarii acestei sarbatori a fost motivata prin aceea ca, in prima zi de Brumarel, toata suflarea locului a participat la inaugurarea podului de la Blebea, un vechi vis de-al tirgnemtenilor, care si-a gasit, in sfirsit, implinirea.
Cuvintul de deschidere a fost rostit de Serafim Lungu, presedintele Sindicatului Pensionarilor din Tirgu Neamt, cu urarea de bun venit adresat tuturor celor prezenti la intilnirea de suflet, multumind primarului Decebal Arnautu, viceprimarului Vasile Luculescu si consilierilor locali, presedintelui Sindicatului Judetean Gheorghe Vadana si tuturor celor aflati, ca de fiecare data, in mijlocul lor. „Noi, cei ajunsi la virsta intelepciunii, a idealurilor atinse, noi, care dam povete generatiilor urmatoare, sa nu privim batrinetea ca pe o boala, ci ca o stare de spirit“, a adaugat Serafim Lungu.
Primarul Decebal Arnautu si-a exprimat sentimentele deosebite de pretuire pentru virstnicii orasului. „Imi amintesc mereu de o vorba a tatalui meu, ca batrinii si copiii n-au timp sa astepte. Stim ca rabdarea e o virtute, dar cit sa asteptam? De aceea, tot ce putem rezolva pentru dumneavoastra, cei fara de care orasul nostru ar fi ramas un catun, ne straduim sa facem, chiar daca nu putem totul. Dar ca sa va fie pastrata demnitatea, usa biroului meu este mereu deschisa, de sase ani de cind sint primar, va cunosc pe toti, va ascult, orice problema va este luata in seama“, a transmis primarul Arnautu pensionarilor tirgnemteni.
Gheorghe Vadana, presedintele Sindicatului Judetean, a transmis, la rindul sau, cele mai calde urari virstnicilor orasului Tirgu Neamt, ce se ia la intrecere cu „metropola“ Piatra Neamt in ceea ce priveste valorile istorice si spirituale, dar si „in valoarea de patrimoniu pe care o reprezinta pensionarii“.
In cadru festiv, au fost invitati pe scena toti virstnicii nascuti in august si septembrie, fiindu-le oferite cite o floare si cite un dar, obicei cu traditie de citiva ani in Tirgu Neamt.
Un grup de elevi de la Scoala nr. 1 Vasile Conta din Tirgu Neamt si Ansamblul Folcloric „Ozana“ al Casei Culturii au prezentat, in fata publicului virstnic, un frumos program artistic, dupa care a urmat o masa festiva.

Articol afisat de 1604 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Maria STUPCANU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective