Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 9 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

PSD s-a „zborsit“ degeaba la prefect

• secretarii a trei primarii nu vor solicita vacantarea mandatelor a trei primari si cinci consilieri locali • PSD ramine cu buza umflata, iar primarii migratori adevarati pedisti •

Social democratii nemteni nu au nici o sansa de a primi raspuns la cererea lor de vacantare a trei mandate de primari si cinci de consilieri locali din judetul Neamt. PSD ii acuza pe cei opt alesi locali ca au intrat sub incidenta Legii antimigratie, intrucit au trecut de la un partid la altul in timpul in care legislatia isi facea efectul. Conform legii, pesedistii s-au adresat prefectului inca din luna august. Prefectul nu s-a aratat prea interesat de cererea lor, in perioada in care s-a inregistrat in Prefectura, el fiind in concediu. Petitia a trecut dintr-un birou in altul, dupa care prefectul Toader Mocanu a gasit cum s-o rezolve, pasind-o secretarilor comunelor in care se cerea vacantarea mandatelor. „Sint chestiuni politice in aceasta problema. Ne-a fost data noua spre rezolvare, dar ce putere avem in situatia aceasta? Poate se va pronunta instanta de judecata in cazul alesilor pe care ii contesta PSD. Pe secretari nu-i baga nimeni in seama si acum li se paseaza lor problema. Inca n-am formulat referatul catre prefect, dar nu voi solicita vacantarea. Eu nu-s nici frate cu primarul, nici dusman. Trebuie sa convietuim impreuna, spre binele comunitatii“, a declarat Virgil Gavril, secretarul comunei Margineni. Nici secretarul de Oniceni, Sorin Tutu, nu va solicita schimbarea primului gospodar al comunei. „Primarul si cei cinci consilieri despre care PSD spune ca au migrat politic au depus la mine o singura declaratie. Inainte de a inregistra eu declaratiile de apartenenta politica ale lor, ei au declarat, cu o saptamina, doua inainte ca sint membri PSD unui reprezentant al acestui partid care a venit la primarie sa faca un fel de recensamint al pesedistilor. Pe mine nu ma intereseaza ce le-au spus ei celui de la PSD, pentru ca adevarata declaratie au dat-o pe 4 august si pe aceea am trimis-o la prefect. In aceste conditii, nu pot solicita vacantarea a sase mandate de alesi locali, pentru ca nu s-a incalcat nici o lege“, a spus secretarul de Oniceni. Delia Stoleru, secretara comunei Dobreni, a spus ca inca nu a luat o decizie cu privire la adresa prefectului, dar pina la expirarea termenului limita - sfirsitul lunii octombrie - are timp sa ia o decizie. Dupa cum au decurs discutiile, aproape sigur, nici secretara de Dobreni nu va proceda altfel decit ceilalti doi omologi ai sai.
In aceste conditii, PSD ramine singurul perdant al Legii antimigratie, in ciuda eforturilor sale de a-i pedepsi pe unii alesi pe care i-a pierdut pentru ca au renuntat la acest partid in favoarea PD, ori PNL.

Munca in zadar

PSD Neamt a cerut Prefecturii, pe 18 august, vacantarea a trei mandate de primar din judetul Neamt si a cinci de consilier local, ca urmare a schimbarii declaratiei de apartenenta politica. Cel mai limpede caz, conform declaratiilor deputatului Ioan Munteanu, presedintele interimar al filialei judetene a PSD Neamt, este cel al primarului comunei Oniceni, Neculai Rotaru, care, in data de 19 iulie 2006, a depus si inregistrat, cu numarul 1402, la secretarul primariei, declaratia de apartenenta la PSD, iar cu doua-trei zile inainte de expirarea termenului si-a schimbat declaratia, trecind la PD. Impreuna cu acesta, si-au schimbat declaratiile si cinci consilieri locali, care l-au urmat.
Ceilalti doi primari „migratori“, intrati sub incidenta legii - potrivit liderului PSD Neamt - ar fi cel de Margineni, Ion Surdu, si cel de Dobreni, Ioan Blejusca, care s-au inscris tot in PD.
„I-am solicitat prefectului, la jumatatea lunii august, emiterea hotaririi de incetare a calitatii de primar pentru cei aflati sub incidenta Legii antimigratie si demararea actiunilor pentru alegeri anticipate in trei comune ale judetului Neamt. De asemenea, tot atunci, i-am cerut prefectului sa sesizeze consiliile locale, pentru a emite hotariri privind incetarea mandatului a cinci consilieri locali si ocuparea posturilor de urmatorii aflati pe listele electorale. Pentru ca nu am vrut sa ne sprijinim doar pe vorbe, in fiecare caz am anexat copiile declaratiilor de apartenenta politica facute, initial, de cei in cauza. Asteptam raspuns pina la Anul Nou, pina la anu', sa vedem ce are de gind reprezentantul apolitic al Guvernului in teritoriu. Sint curios sa vad cind voi primi acest raspuns“, a declarat deputatul Ioan Munteanu.
Dupa cum se vede, PSD va astepta in zadar un raspuns de la prefect. Conducerea partidului ramine cu multumirea ca a facut ce i-a stat in putere ca sa le vina de hac unor primari care i-a inselat, secretarii ramin prieteni cu primarii, iar prefectul a iesit elegant dintr-o situatie care putea fi foarte incurcata. Nu la fel stau lucrurile in judetul Bacau, acolo unde prefectul a trecut la fapte si a cerut scoaterea pe tusa a primarilor si consilierilor locali care au tradat pe ultima suta de metri partidul care i-a propagat in functiile de sefi ai comunitatilor locale.

Articol afisat de 1579 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TARNA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective