Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Profesor autoaccidentat grav

• dascalul, care preda la o scoala din mediu rural, a ajuns la spital cu venele de la mina stinga sectionate • pentru ca starea acestuia era destul de grava, a fost trimis la o clinica din Iasi •

La Spitalul Roman a fost adus, in dupa-amiaza zilei de vineri, 6 octombrie, in jurul orelor 18.20, D. C., profesor de matematica la una din scolile dintr-o comuna din apropierea Romanului, cu o plaga taiata la nivelul pumnului sting. Din cauza leziunilor adinci, pacientul, care prezenta o singerare abundenta, a fost trimis cu Ambulanta la Iasi. Pentru ca medicul de familie era liber, pacientul a primit bilet de trimitere de la una din asistentele medicale, care a anuntat si Politia, tinind cont de faptul ca pacientul se afla si in stare de ebrietate. „De serviciu a fost colega mea. Ceea ce am auzit din relatarile acesteia fata de doamna doctor a fost faptul ca domnul profesor si-a sectionat venele, accidental. A avut in ziua respectiva doua ore. Trebuia sa mearga in oras la fiica sa. Cind sotia dumnealui s-a dus acasa, l-a gasit intr-o balta de singe, in grajd. Eu nu pot confirma acest lucru. Pentru ca hemoragia a fost foarte puternica, stim ca pacientul a fost trimis la Iasi. In cursul zilei de luni, 9 octombrie, sotia dumnealui a venit la dispensar pentru a solicita bilet de trimitere pentru clinica de specialitate din Iasi, unde se afla internat“, a declarat asistenta L.H., de la dispensarul comunal.
Primarul comunei a confirmat incidentul, sustinind faptul ca profesorul D.C. nu se afla pentru prima data intr-o astfel de situatie, cauzata de consumul de alcool. „Eu, in calitate de primar, am fost cel care am solicitat Inspectoratului Scolar sa-l schimbe din functia de director, pentru ca, din cauza patimii bauturii, ajunsese sa comita fapte antisociale. Vineri, cind s-a petrecut incidentul, a fost chemata si Politia la fata locului, pentru a constata ceea ce s-a intimplat. Directorul coordonator a avut destule greutati in a-i asigura suplinirea, pentru ca, acum, dupa ce a inceput scoala, este foarte greu sa gaseasca un profesor de matematica calificat. Stiu ca a fost chemata salvarea si a fost dus in stare foarte grava la spital. Pacat ca acest profesor a terminat facultatea cu nota 10“, a precizat primarul comunei respective.
Directorul scolii coordonatoare a confirmat faptul ca profesorul D.C are venele taiate si a sustinut faptul ca se afla intr-o situatie destul de grava. „Mi s-a cerut adeverinta, spunindu-mi-se ca s-a taiat accidental la o mina. Nu ma mai mira nimic, pentru ca, pe fondul consumului de alcool, este in stare de orice. Este un caz cu care ne confruntam de ani de zile. As dori sa vina la fata locului o comisie sa verifice situatia acestui cadru didactic. Eu voi fi obligat sa anunt Inspectoratul Scolar, pentru ca am avut multe probleme cu el. Anul trecut, cind a venit o brigada a Inspectoratului Scolar a fost gasit baut, dar nu s-a luat nici o masura. Acum, cred ca va fi si mai greu, pentru ca lucrurile s-au petrecut vineri, cind era liber. De altfel, de 20 de ani se tergiverseaza cazul acestuia, pentru ca de fiecare data se acopera cu certificat medical. Eu am reclamat si la Colegiul Medicilor, care ne-a raspuns ca domnul profesor are probleme psihice. Ca sa-si asume cineva raspunderea de a desface contractul de munca in cazul unui titular este extrem de complicat si neplacut. Eu sint constient si de faptul ca avem o mare responsabilitate si privitor la modul in care acesta vine la scoala. Problema care se pune este aceea ca este extrem de delicat un asemenea demers“, a precizat directorul scolii.
Inspectorul general adjunct, Maria Rusu, a declarat ca la nivelul ISJ se va cauta o solutie ca directorul sa fie consiliat, din punct de vedere juridic, cu masurile pe care va trebui sa le ia in cazul profesorului D.C. „La nivelul unitatii scolare, va trebui sa se ia decizia de aplicare a legislatiei in ceea ce priveste incompatibilitatea cu functia de profesor. Vom sprijini unitatea scolara, prin compartimentul juridic, ca sa intocmeasca toate documentele juridice, privitoare la raporturile de munca ale profesorului D.C cu unitatea scolara respectiva. Profesorul de care discutam a mai fost pensionat din cauza problemelor de etilism. Cred ca pensionarea in acest caz este cea mai buna solutie. Documentul care sprijina luarea unei decizii nu este cel de la Colegiul Medicilor, ci de la medicul specialist psihiatru, cu care va trebui sa se ia legatura“, a precizat Maria Rusu. Aceasta a mai subliniat ca situatia de la scoala amintita va fi in atentia conducerii ISJ, care va lua legatura cu directorul scolii, in vederea stabilirii unor masuri ce trebuie luate in aceasta situatie.

Articol afisat de 1989 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective