Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Revolta impotriva inspectorului Drexler

Revolta impotriva inspectorului Drexler

• o parte din profesorii si elevii de la Colegiul National „Stefan cel Mare“ protesteaza impotriva demiterii directorului Carmen Capitanu • „Doamna Drexler a reinventat comunismul de tip stalinist. Noi profesorii am ajuns ca o cirpa in fata dumneaei“, crede profesorul Valu Nastaselu •

Decizia conducerii ISJ de a demite din functie pe directorul Capitanu de la Colegiul National Stefan cel Mare si numirea in acest post a Ramonei Preda de la Colegiul Tehnic „Ion Creanga“ a provocat o revolta in rindul cadrelor didactice si chiar printre elevi. Profesorii considera ca demiterea a fost facuta in mod abuziv si fara a se respecta legea invatamintului. „Mentionam ca schimbarea s-a facut fara consultarea Consiliului de Administratiei al Colegiului National «Stefan cel Mare» fara aprobarea Consiliului Local, al Consiliului Profesoral, al Comitetului de Parinti si al Consiliului Elevilor. Ca atare, consideram ca s-a incalcat in mod flagrant legea invatamintului si cerem doamnei inspector Drexler niste explicatii. Pe ce criterii s-a facut aceasta demitere si cum s-a facut aceasta numire“, a declarat Valu Nastaselu, reprezentantul cadrelor didactice din Colegiul National „Stefan cel Mare“. Acesta a mai precizat ca doi inspectori scolari de la judet au fost cei care au dat vestea proasta. „Am inteles ca au venit doi inspectori care au informat ca doamna Capitanu a fost demisa si ca in locul ei a fost numita profesoara Ramona Preda, de la «Ion Creanga». Cind am auzit, noi, profesorii am refuzat sa participam la Consiliul Profesoral pentru ca nu ni s-au dat nici un fel de explicatii. Adica la unitatea noastra, unde se obtin cele mai bune rezultate se fac demiteri si numiri dupa bunul plac al doamnei Drexler“, a adaugat profesorul Nastaselu. Colectivul de cadre didactice care a protestat impotriva acestei hotariri considera ca „Stefan cel Mare“ a fost discreditat de catre inspectorul general Dorina Drexler. „Nu intelegem dupa ce criterii se demit si se promoveaza persoane in functie. Chiar nu se tine cont de rezultatele scolare obtinute? Doamna Drexler a afirmat ca Scoala nr.1 din Tirgu Neamt are rezultate mult mai bune decit noi. Este fals“, a subliniat reprezentantul cadrelor didactice. Mai mult de atit, Dorina Drexler este acuzata ca impune un regim dictatorial. „Parerea mea este ca doamna inspector sef a reinventat regimul comunist de tip stalinist. Sintem ca o cirpa in fata dumneaei si ea se comporta ca un dictator“, a mai spus profesorul. De altfel, nici fostul director Dorin Morosanu nu are cuvinte de apreciere la adresa Dorinei Drexler. „Eu am fost demis ilegal, iar acum ministerul mi-a dat cistig de cauza. Dupa parerea mea, nu s-a respectat regulamentul si au fost nenumarate incalcari ale legii. Mentionez ca doamna Preda, nou numita directoare este cea care a fost implicata in rezultatele obtinute cu 10 pe linie la bacalaureat ale fiicei prefectului“, a declarat Dorin Morosanu, ex-directorul Colegiului „Stefan cel Mare“.
Protestatarii cer ca inspectorul ISJ Dorina Drexler sa discute cu ei, problema rezolvata de primarul orasului Decebal Arnautu. „Eu am aflat abia aseara (n.r. - 9 octombrie) de aceasta situatie si m-am trezit la prima ora cu un grup de profesori si elevi in fata Primariei. Le-am ascultat doleantele, am luat act de protestul lor scris care a fost trimis si la Prefectura, si la Inspectorat... Am luat legatura cu doamna Drexler, care a promis ca vine la Tirgu Neamt“, a spus primarul Decebal Arnautu. Seful administratiei locale a precizat ca, legal, numirea sau demiterea unui director trebuie aprobata de Consiliul Local.

Articol afisat de 2663 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Elena COJOCARIU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de arthemis la data 11.10.2006 16:58
Jos comunismul!
Chiar se poate intampla ca in Romania anului 2006 sa fie data afara o directoare numai dupa poftele inspectoarei generale? Si pentru ce motive? citez:"pentru ca nu a respectat recomandarile si deciziile inspectoratului general"(sursa National TV).
Ad�ugat de ion popescu la data 11.10.2006 18:09
metode staliniste!!!
doamnele drexler si rusu - inspectoare generale dictatoriale! si romanul a trecut prin astfel de evenimente anul trecut! o politica de rahat!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective