Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Grefa de piele pentru un copil electrocutat la cap

Grefa de piele pentru un copil electrocutat la cap

• Dorinel Ciucanu, copilul care a supravietuit miraculos unei electrocutari petrecute in urma cu cinci luni, a suferit o interventie chirurgicala la cap • din cauza arsurilor profunde, copilul a necesitat refacerea unuia dintre oasele craniului si o grefare de piele •

Dorinel Ciucanu, copilul in virsta de 6 ani, din satul Buhalnita, comuna Hangu, care a necesitat 11 saptamini de spitalizare pentru vindecarea unor arsuri profunde suferite la cap, in urma unei electrocutari, a fost supus, ieri, unei complexe interventii chirurgicale. Cum arsura a fost atit de grava incit a afectat nu numai pielea, ci si unul dintre oasele craniului, care a fost necrozat aproape in totalitate, in scopul refacerii complete a zonelor distruse, copilului i s-a recoltat os, piele si tesuturi grase si i s-au grefat la cap. Bucatica de os a fost luata din zona bazinului, iar pielea si tesuturile grase au fost recoltate de la picior. Medicii sectiei Chirurgie Plastica si Reparatorie, in ingrijirea carora se afla micul pacient, apreciaza ca acesta a suportat foarte bine interventia chirurgicala si spun ca, daca nu apare nici o problema, dupa zece zile copilul va putea pleca acasa. In cazul in care starea lui Dorinel va impune repetarea acestui tip de inteventie, baiatul va reveni in spital dupa citeva saptamini. Accidentul extrem de grav, in urma caruia a supravietuit miraculos Dorinel Ciucanu, s-a petrecut la inceputul lunii mai. Intorcindu-se de la gradinita, in drum spre casa, copilul a urcat pe un stilp de inalta tensiune si a atins firele electrice.
Cadrele medicale de la Spitalul Judetean de Urgenta Neamt, care au fost de-a dreptul socate de starea foarte grava in care acesta a ajuns aici. Curentul electric i-a intrat copilului prin cap si i-a iesit prin picior, provocindu-i arsuri profunde si de mare intensitate la cele doua extremitati ale corpului. Socul a fost atit de puternic, incit a fost izbit la pamint si o buna bucata de timp a fost inconstient. Cu toate ca baiatul se afla in stare grava, mama acestuia l-a dus la spital abia dupa trei zile, cind aparusera complicatii din cauza infectarii zonelor afectate de arsuri. In prima faza, micul pacient a necesitat administrarea tratamentului specific de sustinere a functiilor vitale si a fost internat la sectia Anestezie si Terapie Intensiva. Apoi, copilul a beneficiat de tratament si ingrijiri speciale din partea cadrelor medicale ale sectiei Chirurgie Infantila. Durata internarii sale in ambele sectii a ajuns la noua saptamini. Restabilit partial, scapat de infectia groaznica pe care a avut-o, Dorinel a mers acasa o vreme, dupa care a revenit la spital, fiind internat timp de doua saptamini la Chirurgie Plastica si Reparatorie, in vederea efectuarii grefei la cap. Intrucit tesuturile nu se refacusera complet, grefarea s-a aminat, iar micul pacient a revenit la Chirurgie Plastica si Reparatorie zilele trecute. Copilaria lui Dorinel nu este una fericita, dat fiind faptul ca provine dintr-o familie foarte saraca. Cum tatal sau este mort de mai bine de un an, copilul locuieste doar cu mama sa intr-o casa batrineasca, mica si neiluminata din cauza debransarii de la reteaua electrica, survenita dupa neplata indelungata a consumului de curent. Dintr-o casatorie anterioara, femeia mai are doi copii mari. Unul este plecat la munca in Italia, iar celalalt este aciuat pe la o stina din comuna.
Mama sa primeste ajutor social si mai munceste prin sat cu ziua, pentru un ban in plus, si chiar pentru mincare.
Fiind istet, prietenos si foarte vorbaret, copilul stirneste admiratie, dar si mila, fiind rasfatatul tuturor cadrelor medicale ale sectiei Chirurgie Plastica si Reparatorie. Acestea ii aduc de acasa mincare, dulciuri, hainute curate, jucarii si chiar bani.

Articol afisat de 2809 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lacramioara ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective