Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 14 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

PNL - aripa Basescu

În bucataria Cotrocenilor se pregateste de multa vreme, pe scheletul partidului prezidential PD, o noua formatiune. Formatiunea, conform tuturor indiciilor, este menita sa protejeze gestica politica a actualului presedinte si sa-i netezeasca visul cel mai arzator, acela de a cîstiga si al doilea mandat. În ciorba partidului-mamut, pentru a nu avea un gust prea pronuntat de FSN, trebuie tocat si un ingredient liberal. La aceasta treaba s-a angajat consilierul Stolojan. Sa ne amintim cîteva amanunte. Domnul Stolojan a sters-o din viata politica în momentul în care era foarte aproape de presedintia Romaniei, candidat indiscutabil al Aliantei PNL-PD. Brusc, domnul Stolojan s-a retras. A lasat cu ochii-n soare propriul partid si a netezit ascensiunea confratelui Bases-cu. S-a vorbit de o boala incurabila. Multi au numit-o în soapta - cancer. Actualul presedinte a tras un bocet în direct, filmat de toate televiziunile, astfel încît înmormîntarea politica a domnului Stolojan sa aiba maretie si sansa unei bocitoare profesioniste. Oricum, a fost o înmormîntare cu fast. Domnul Stolojan a declarat, cu gurita sa, ca nu se va mai întoarce niciodata în viata politica. Punct si la revedere. Iata însa ca domnul Stolojan, dupa ce a dospit doi ani la usa presedintelui Basescu, revigorat si învrednicit cu o noua misiune, revine ca fata mare în viata politica.
Partidul pe care-l naseste, numit deja PNL-aripa Basescu, este condimentul liberal din mai sus-numita ciorba de mamut. Va avea succes? Nu stiu. Stiu doar ca Ă®n viermuiala politica romaneasca multi, foarte multi indivizi n-au constiinta, ci doar interese. Ei sĂ®nt atrasi magnetic de zonele Ă®n care pare sa eclozeze Puterea. Iar puterea absoluta se afla la Traian Basescu. El controleaza serviciile secrete, el joaca pe degete partidele, institutiile militarizate sĂ®nt ale lui. Partidul Democrat, descins din FSN si, mai jos Ă®n istorie, din PCR, a devenit sub ordinul presedintelui Basescu, Ă®ntr-o singura noapte, din partid social-democrat, de stĂ®nga, partid popular, de dreapta. ĂŽn vis, miilor de membri ai partidului li s-a aratat Maica Domnului care le-a modificat gĂ®ndirea, simtirea, gestica de politicieni. E un fel de a noua minune a lumii. Domnul Stolojan trĂ®mbiteaza pe toate canalele ca vrea sa salveze Partidul Libe-ral. Oamenii cu scaun la cap nu-l cred. SĂ®nt, Ă®nsa, destui care-i dau crezare. Domnul Stolojan nu este liberal. A spus-o Ă®n atĂ®tea Ă®mprejurari chiar el. El declara doar ca are „idei li-berale“. AtĂ®t si nimic mai mult. Idei liberale poate sa aiba si Ion Iliescu, al carui sustinator a fost Ă®n campania electorala.
A disparut boala lui Theodor Stolojan? S-a vindecat brusc de oboseala, de cancer, de repulsia pentru politic? S-a vindecat. Ca un robot el repeta aceeasi formula: demolarea lui Tariceanu, pentru ca n-a vrut anticipate si s-a prins Ă®n ultima secunda ca partidul Bratienilor va avea soarta taranistilor. Ca un robot repeta ideea salvarii liberalismului, prin scufundarea Ă®n oala Ă®n care fierb bucati din partidul-mamut. Ca si domnul Traian Basescu, consilierul preziden-tial minte fara sa clipeasca. La retragerea „definitiva“ din politica a domnului Stolojan, s-a vorbit si de un anume santaj care ar veni de la PSD. Santajabil fiind, domnul Stolojan s-a speriat. Nu mai este speriat acum? Fireste ca nu mai este speriat, daca are Ă®ntr-adevar pe constiinta lucruri care l-ar face vulnerabil. Cu un spate ca al lui Traian Basescu, presedintele atotputernic, cine sa-l mai santajeze? Ce procuror ar avea curaj sa se atinga de un fir de par din capul consilierului? Deocamdata, partidul-mamut fierbe Ă®ntr-o oala la foc mic. Mamutul are spinarea PD-ului. SĂ®nt asteptate alte ciozvĂ®rte, aripioare, glezne de partide, sĂ®ni flescaiti de framĂ®ntarile politice sau obraznici. Pentru ca bucataria sa dea roade, e musai nevoie de un condiment liberal. Iar de acest lucru se ocupa, supus, docil, cu o gestica mecanica, Theodor Stolojan, argatul perfect al domnului Basescu.

Articol afisat de 1291 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lucian Avramescu)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective