Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Octombrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sefiile Justitiei ramîn neinteresante pentru magistrati

Consiliul Superior al Magistraturii scoate din nou la concurs posturile de conducere vacante din instantele si parchetele din Neamt. Este a treia oara, de la începutul anului în curs, cînd este organizat un astfel de concurs, dar, cu toate acestea, interesul magistratilor nemteni pentru aceste posturi este destul de palid. Asta deoarece este numai cîte o singura candidatura pentru functia de presedinte si cea de vicepresedinte la Tribunalul Judetean Neamt, în rest, pentru celelalte 7 posturi de conducere vacante, nu a existat nici un candidat interesat. Astfel, pentru sefia Tribunalului Judetean Neamt, va candida judecatorul Laura Elena Filioreanu, iar pentru funcia de vice va intra în concurs judecatorul Silvia Aciobanitei. Nici un candidat nu a vrut sa fie vicepresedinte la Judecatoria Piatra Neamt. Au mai fost scoase la concurs, dar fara succes, presedintia si vicepresedintia Judecatoriei Roman, posturile de presedinte la Judecatoria Tîrgu Neamt si instanta similara de la Bicaz. Mai sînt oferite, dar fara candidati care sa se înscrie în cursa, fotoliile de prim procuror la Parchetul de pe lînga Judecatoria Piatra Neamt, Roman si Bicaz. Concursul va demara sîmbata, 21 octombrie 2006, si se va încheia pe 19 noiembrie 2006. La prima testare din acest an, pentru ocuparea jilturilor de conducere au fost candidati peste asteptari, în sensul ca au existat si cîte doi magistrati pe un loc. Chiar daca mai sînt si alte motive pentru care au fost putine înscrieri de aceasta data, de departe, cea mai mare retinere s-a datorat concursului anterior, care a avut loc în perioada martie-aprilie 2006. Atunci, magistratii din toata tara au contestat organizarea sa, precum si modul de elaborare a subiectelor la proba scrisa. S-a cerut anularea acestei din urma probe si reluarea ei cu subiecte din bibliografia mentionata pentru pregatirea examenului. În cele din urma, CSM a validat competitia, dar toti participantii au ramas cu o mare dezamagire, datorata faptului ca subiectele s-au apropiat mai mult de organizarea firmei în conditiile economiei de piata, decît de modul în care se înfaptuieste actul de justitie. La nivelul întregii tari, sînt vacante, în acest moment, si sînt acoperite cu delegatie un numar de 108 posturi la instante si 43 în parchete. Pot participa toti magistratii care îndeplinesc conditiile de vechime, care, la ultima evaluare profesionala, au primit calificativul foarte bine si cei care nu au fost sanctionati disciplinar în ultimii trei ani. De pe 21, pîna pe 27 octombrie 2006, va avea loc testarea psihologica, în perioada 2-15 noiembrie se va sustine proiectul referitor la exercitarea atributiilor de conducere, iar la final, pe 19 noiembrie, va avea loc proba scrisa.
În acest moment, aproape toate instantele din Neamt ramîn sub conducere interimara. La sefia Tribunalului Neamt este numit judecatorul Constantin Drexler, în timp ce vicepresedintia Judecatoriei Piatra Neamt este detinuta de Vasile Baltag. Presedintele Judecatoriei Roman este magistratul Veronica Iacob, iar locul pentru vice este liber. Interimatul la conducerea Judecatoriei Tîrgu Neamt este asigurat de Ilona Nica, iar functia similara de la Judecatoria Bicaz este acoperita de judecatorul Daniela Olteanu. Jiltul de prim procuror de la Parchetul de pe lînga Judecatoria Roman este ocupat de Elena Laura Calin, la Parchetul Bicaz interimar este Vlad Budai, iar la Parchetul de pe lînga Judecatoria Piatra Neamt, conducerea este asigurata de actualul prim procuror adjunct, Daniela Bîlha. Dupa validarea concursului din luna martie, singurul magistrat din Neamt care a trecut de testare a fost judecatorul Mirel Catalin Mormoe, presedintele Judecatoriei Piatra Neamt. Doi dintre magistratii nemteni au iesit din concurs chiar de la testarea psihologica, iar restul nu au reusit sa obtina media 7 la celelalte doua probe.

Articol afisat de 1513 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective