Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Octombrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
AFACERE NEMTEASCÃ

AFACERE NEMTEASCÃ

• terenul solicitat de familia Cretu la Autogara din Piatra Neamt a fost vîndut de societatea Transmoldavia unei firme cu actionari germani • cei 700 de metri solicitati se aflã în suprafata de 4.576 de metri pãtrati care a fãcut obiectul vînzãrii • în luna martie a acestui an, terenul a fost revîndut unei alte societãti comerciale, cu administrator german •

Rãzboiul pe Autogarã, prezentat într-un numãr trecut al cotidianului nostru, se dovedeste o afacere... nemteascã, în conditiile în care terenul solicitat de familia din Piatra Neamt a trecut prin mîinile mai multor oameni de afaceri nemti.
Kiz Project SRL Arad, societatea care construieste un magazin comercial în incinta Autogãrii Piatra Neamt, a depus, prin Zsolt Pongracz, din Cluj, reprezentantul firmei, pe data de 12 iulie 2006, o cerere pentru autorizarea construirii magazinului din incinta Autogãrii Piatra Neamt. Pe 25 iulie, firma din Arad a obtinut autorizatia de construire. Sã recunoastem, modul în care s-au miscat autoritãtile este de-a dreptul de invidiat. În ceea ce priveste istoria terenului pe care urmeazã sã fie construit magazinul, aceasta este suficient de interesantã pentru a o aminti. Astfel, societatea Transmoldavia a vîndut, nu am reusit sã aflãm cînd, firmei Plus Discount Romania - societate în comanditã - cei 4.576 metri pãtrati de teren. Trebuie sã precizãm cã cei 700 de metri pãtrati solicitati de familia Cretu sînt inclusi în suprafata de 4.576 mp. La sfîrsitul lunii martie 2006, firma Plus Discount Romania, reprezentatã de cãtre cetãteanul german Lostermann Uwe, a vîndut terenul firmei Kiz Projects SRL, reprezentatã de administratorul german Andre Muth. Pretul tranzactiei este secret, instanta nefiind informatã cu privire la valoarea sa. Mai amintim cã firma Kiz Projects a fost înfiintatã în Bucuresti, în cursul acestui an, iar dupã cîteva luni a fost transferatã la Arad.
ÃŽn contractul de vînzare-cumpãrare, în posesia cãruia am intrat, se aratã, la capitolul „Obligatiile vînzãtorului“, articolul h, cã „nu existã nici o pretentie de restituire din partea unor terti cu privire la imobil si nici nu sînt cunoscute motive care ar putea justifica astfel de pretentii“. Oare sã nu fi stiut vînzãtorul de solicitarea familiei Cretu? Este posibil. ÃŽnsã, nu se poate spune cã Transmoldavia nu stia de cererea de restituire formulatã de aceeasi familie.
Revenind la autorizatia de construire, trebuie spus cã aceasta este valabilã pentru o perioadã de 12 luni, iar valoarea investitiei este de 942.500 ron.
Reamintim cã pietreanul Neculai Cretu, mostenitor al unei suprafete de 700 de metri pãtrati de teren, situate în incinta Autogãrii Piatra Neamt, a afirmat cã va apela la instantele internationale pentru a i se face dreptate. Cretu se strãduieste de ani de zile sã reintre în proprietatea terenui si a despãgubirilor pentru casa demolatã de comunisti, însã fãrã nici un rezultat. Dupã ce a fost pasat de Primãrie la Transmoldavia si retur, Neculai Cretu a fãcut plîngere în instantã, procesul fiind pe rol la Tribunalul Comercial Neamt.
FOTO: Pe terenul revendicat de Neculai Cretu, o firmã din Arad construieste un supermarket

Articol afisat de 2909 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective