Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Octombrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Toamnã lungã în Neamt

Toamnã lungã în Neamt

• ieri, în Piatra Neamt, au fost înregistrate temperaturi de 22 de grade Celsius la umbrã si 27, la soare • meteorologii au prognozat cã vom avea parte de un sfîrsit de octombrie cu valori termice peste regimul normal al perioadei • asta dupã ce acum cîteva nopti a cãzut bruma, a fost înghet la sol iar temperaturile au fost sub 0 grade •

Nemtenii au avut, ieri, parte de o zi de varã veritabilã, chiar dacã, din punct de vedere calendaristic, toamna a venit de mult timp si ne aflãm în ultima decadã a lunii octombrie. Mãsurãtorile temperaturii în aer, efectuate de cãtre lucrãtorii Statiei Meteo Piatra Neamt, au indicat la umbrã 22 de grade Celsius, iar la soare, 27. În noaptea de duminicã spre luni, au fost înregistrate în întreg judetul temperaturi de aproximativ 10 grade Celsius, cu exceptia masivului Ceahlãu, unde termometrul a indicat 5 grade Celsius.
Conform prognozelor meteorologilor nemteni, în zilele de sfîrsit de octombrie, ne vom bucura de vreme caldã, chiar dacã este posibil ca, pe alocuri, sã plouã si sã batã vîntul.
Astãzi, temperaturile maxi-me vor fi situate între 19 si 22 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 si 12 grade Celsius.
Spre searã, va începe sã batã vîntul slab, dinspre nord înspre sud, în schimb la munte viteza acestuia ar putea atinge 80 km/h. Izolat, se va lãsa ceatã. Mîine, desi temperaturile vor mai scãdea cu cîteva grade, vremea se va mentine caldã, peste regimul termic al perioadei. Cerul va fi noros, local se vor semnala ploi sub formã de averse, iar spre searã va bate slab vîntul. Minimele termice se vor situa între 4 si 8 grade Celsius, iar maximele vor fi cuprinse între 14 si 19 grade Celsius. Joi, 26 octombrie, vremea va fi de asemenea caldã, cu cer senin, vînt slab, iar izolat se va semnala ceatã. Minimele termice vor fi cuprinse între 3 si 7 grade Celsius, iar maximele termice - între 15 si 1 grad Celsius.
Luna octombrie, cãreia, în popor, i se mai spune si Brumã-rel, a fost una plinã de surprize din punct de vedere meteorologic. Conform mãsurãtorilor fã-cute de cãtre lucrãtorii Statiei Meteo din Piatra Neamt, joi dupã-amiazã, 4 octombrie, în capitala judetului au fost înregistrate 31 de grade Celsius, la umbrã, iar la soare erau 34 de grade. În aceeasi zi, la Toaca, în masivul Ceahlãu se înregistrau 25 de grade Celsius, cer senin, fãrã urmã de nor.
Noaptea de 17/ 18 octombrie a fost cea mai geroasã din ultima perioadã, remarcîndu-se prin înghet la sol si cãderea brumei. La Piatra Neamt au fost înregistrate -2 grade Celsius, - 4 la Roman si -3 grade Celsius la Tîrgu Neamt. Pe vîrful Toaca, din masivul Ceahlãu, mercurul termometrelor a scãzut pînã la -7 grade. În noaptea de 16 octombrie, în masivul Ceahlãu a nins, iar stratul de zãpadã a mãsurat sapte centimetri, iar temperatura scãzuse, la un moment dat, pînã la -9 grade Celsius. Un strat de zãpadã cu grosimea de doi centimetri s-a asternut în masivul Ceahlãu, în noaptea de 23/ 24 august, cînd a nins circa jumãtate de orã, iar termometrele au indicat - 0,2 grade Celsius.

Articol afisat de 1610 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmiora ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective