Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Octombrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Podul de la Roznov, o investitie a Consiliului Judetean pentru zeci de mii de cetãteni

Podul de la Roznov, o investitie a Consiliului Judetean pentru zeci de mii de cetãteni

• ieri a fost inaugurat podul de peste Bistrita • lucrãrile de renovare au costat bugetul Consiliului Judetean 30 de miliarde de lei • „este o investitie de viitor“, a declarat Vlad Marcoci, presedintele CJ Neamt, iar vicele Dumitru Badea cã „este o lucrare trainicã pentru cel putin o sutã de ani“ •

Una dintre cele mai importante investitii ale Consiliului Judetean Neamt a fost finalizatã ieri, iar autoritãtile judetene si reprezentanti ai executivului local din orasul Roznov au tãiat panglica inauguralã. Conform panoului expus înainte de intrarea pe pod, investitia trebuia sã se deruleze în perioada ianuarie 2005 - ianuarie 2007, dar a fost finalizatã cu cîteva luni mai devreme fatã de termenul limitã.
Inaugurarea de ieri a reunit reprezentanti ai Consiliului Local al orasului Roznov, ai Consiliului Judetean Neamt, societãtii Socin - care a efectuat lucrãrile, reprezentanti ai proiectantului, dar si oameni din localitate, care au venit sã vadã cum s-a rezolvat cea mai grea problemã a lor, din ultima perioadã. Dupã tãierea panglicii inaugurale, Ionel Ciubotaru, primarul orasului Roznov, a declarat: „Podul face legãtura între drumul national si cele sase comune aflate pe partea dreaptã a rîului Bistrita. ÃŽn perioada lucrãrilor, am întîmpinat dificultãti si din cauza vitregiilor naturii - inundatii - care au dus la încetinirea ritmului reparatiilor. Dar, iatã cã astãzi au fost finalizate lucrãrile, iar cetãtenii din cele sase comune pot beneficia de aceastã mare investitie la nivelul judetului Neamt. Finalizarea investitiei are un impact foarte mare asupra cetãtenilor, în primul rînd, dar si asupra agentilor economici din zonã care, în perioada în care podul a fost închis, au avut cheltuieli foarte mari, fiind nevoiti sã facã un ocol de aproximativ 40 de kilometri. Odatã cu darea în folosintã, aceste neajunsuri au dispãrut, vor creste confortul, siguranta cetãtenilor din zonã si capacitatea economicã a regiunii. Cheltuielile au fost suportate de Consiliul Judetean Neamt, cu toate cã podul a fost în administrarea Consiliului Local Roznov. Printr-o hotãrîre de consiliu, în perioada derulãrii lucrãrilor, podul a fost dat în administrarea Consiliului Judetean, iar acum îl vom primi înapoi. Orasul Roznov va suporta cheltuielile cu iluminatul si, bineînteles, cu întretinerea podului“.
Dumitru Badea, vicepresedinte al Consiliului Judetean Neamt: „Iatã cã existã un motiv de satisfactie pentru noi, dar mai ales pentru cetãtenii din zonã care, într-adevãr, au fost privati de unele lucruri în aceastã perioadã. Cred cã este o lucrare trainicã pentru cel putin o sutã de ani si cã, într-un viitor foarte apropiat, adicã vreo zece zile, podul va fi deschis si pentru traficul greu. Tin sã aduc multumiri si cetãtenilor, care ne-au înteles, si organelor locale, care au acordat sprijinul necesar, dar si executantului care, cu toate problemele apãrute, a reusit sã se achite de sarcina pe care a avut-o. ÃŽn continuare, avem o echipã condusã de profesori ieseni care expertizeazã 50 de poduri din judetul Neamt, urmînd sã hotãrîm, în functie de rezultatele expertizei, unde vom interveni anul viitor. Oricum, avem sperante cã anul viitor vom avea mai multe fonduri si vom reusi sã realizãm mai mult decît am realizat anul acesta, atît în ceea ce priveste drumurile, cît si podurile din judet“.
Sergiu Poputoaia, directorul societãtii Socin, executantul lucrãrii: „ÃŽn pofida celor care nu au crezut cã lucrurile vor merge pînã la capãt, avem, astãzi, satisfactia sã vedem cã se circulã, si se circulã bine. Dacã astãzi (joi, 26 octombrie - n.r.) am dat drumul la circulatia pentru tonajul limitat la 3,5 tone, cred cã luni, 6 noiembrie, cînd se împlinesc 21 de zile de la ultima turnare de beton, vom da drumul la întreaga circulatie“.
Vlad Marcoci, presedintele Consiliului Judetean Neamt: „Ne bucurãm cã astãzi am reusit sã deschidem circulatia pe podul de la Roznov, pentru cã în aceastã dimineatã a expirat contractul cu Armata si podul de pontoane urmeazã a fi dezasamblat si transportat înapoi la Brãila. Urmeazã ca încã vreo cîteva zile circulatia de mare tonaj sã fie restrictionatã, dar dupã 6 noiembrie vom da drumul si la traficul greu. Investitia este importantã nu numai pentru Consiliul Judetean, ci în primul rînd pentru locuitorii din zonã, fiind vorba de zeci de mii de oameni care folosesc acest pod. Este o investitie de viitor, pentru cã vom încerca sã legãm anumite zone între ele. Mã refer la zona turisticã Negulesti, care va intra într-un proces de modernizare anul viitor“.

Pontoanele s-au întors, ieri, la Brãila

Odatã cu deschidera circulatiei pe podul mare de la Roznov, pontoanele care au asigurat calea de trecere în ultimele luni peste Bistrita au fost încãrcate în masinile Armatei si transportate la Brãila, la unitatea militarã care le are în custodie. Pe acest pod au circulat, în ultimele luni, pietonii si masinile al cãror gabarit nu depãsea trei tone si jumãtate. Masinile de mare tonaj au fost directionate pe la Frunzeni, avînd de fãcut un ocol de 40 de kilometri. Pentru închirierea pontoanelor, Consiliul Judetean Neamt a plãtit circa 2,3 miliarde de lei. Contractul cu Armata a expirat chiar în ziua în care a fost inaugurat podul mare. Desi joi, 26 octombrie, primarul orasului Roznov, Ionel Ciubotaru, presedintele Consiliului Judetean Neamt, Vlad Marcoci si vicepresedintii Dumitru Badea, respectiv Romicã Rotaru au tãiat panglica inauguralã, la pod nu s-au terminat toate interventiile. Autoritãtile judetene au urmãrit sã fie gata lucrãrile de bazã, iar cele usoare sã fie executate în conditiile reluãrii circulatiei. De exemplu, au rãmas de turnat un strat de asfalt pe un trotuar, de fixat o serie de piese din cauciuc care sã îi protejeze pe pietoni, de vopsit balustrada etc. De asemenea, mai sînt de fãcut lucrãri si sub pod, acestea urmînd a fi efectuate tot de angajatii firmei Socin, si care se preconizeazã cã vor fi gata în circa zece zile. Ultima „bãtãlie“ înainte de încheierea definitivã a cheltuielilor cu acest pod va fi datã de Consiliul Local al orasului Roznov. ÃŽn perioada urmãtoare, podul inaugurat ieri va reintra în patrimoniul orasului, iar dupã aceastã mutare, cu fonduri de la bugetul local se va asigura iluminarea sa. Obiectivul a intrat în urmã cu mai bine de doi ani în patrimoniul Cosniliului Judetean, întrucît din bugetul orasului Roznov nu s-ar fi putut efectua niciodatã reparatii în valoare de 30 miliarde de lei, cît au ajuns costurile totale, cu tot cu chiria pe pontoane.

Reactia pietonilor si a conducãtorilor auto

Dupã atîtea luni de fãcut ocol, ori de circulat pe podul de pontoane, ieri, imediat dupã tãierea panglicii, pe pod era puzderie de lume si masini. Oamenii chiar erau foarte multumiti pentru cã s-a rezolvat o problemã extrem de importantã pentru ei, iar conducãtorii auto circulau civilizat, nemaiavînd grija trecerii peste podul plutitor de pontoane. Multumirea va fi deplinã peste zece zile, atunci cînd pe aici vor circula si masinile de mare tonaj, care nu vor mai strãbate 40 de kilometri în plus ca sã treacã pe partea cealaltã a Bistritei.

Articol afisat de 1898 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective