Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Octombrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Sex în puscãrie

Sex în puscãrie

• detinutii din penitenciare vor putea sã petreacã clipe intime cu nevestele • o camera nuptialã pentru nemtenii „gãzduiti“ de Penitenciarul Iasi va deveni functionalã cît de curînd • de douã ori pe an, condamnatii vor avea voie sã se „desfete“ cu sotiile legale • cei 500 de nemteni din Penitenciarul Bacãu mai au de asteptat pînã sã se întîlneascã cu nevestele •

Nemtenii care au ajuns „la rãcoare“ au motive de bucurie. Aceasta pentru cã recente reglementãri legale în domeniu prevãd înfiintarea unor camere nuptiale, în care detinutii vor putea sã petreacã 48 de ore cu nevestele legale. Aceasta înseamnã cã „stresul“ detentiei se va diminua, iar actele de violentã sau homosexualitate sînt de asteptat sã se reducã. Conducerea Penitenciarului de Maximã Sigurantã Iasi a pregãtit, deja, pentru detinutii care îsi executã aici pedepsele privative de libertate, o camerã nuptialã. Amenajarea încãperii este pe ultima sutã de metri, urmînd a deveni functionalã peste mai putin de o sãptãmînã, de la 1 noiembrie 2006. Atunci, va intra în vigoare Regulamentul de aplicare a Legii 275/ 2006 privind executarea pedepselor. Actul normativ prevede înfiintarea unei astfel de încãperi, în fiecare penitenciar din tarã, unde detinutii pot petrece clipe „linistite“ cu consoartele, timp de 48 de ore. Totodatã, se mai prevede cã persoanele aflate în timpul executãrii pedepselor cu închisoarea pot beneficia de acest drept numai de douã ori pe an. Conform datelor furnizate de ofiterul de presã al Penitenciarul de Maximã Sigurantã Iasi, în acest moment se aflã încarcerati, aici, circa 1.600 de condamnati din care aproximativ 50 sînt din judetul Neamt. „Camera nuptialã va functiona efectiv dupã intrarea în vigoare a normelor de aplicare a Legii 275/ 2006, privind regimul pedepselor, adicã de luna viitoare, iar de acest lucru se vor putea bucura detinutii cãsãtoriti cu acte în regulã. Cei care se vor cãsãtori pe perioada detentiei vor putea primi camera la data cãsãtoriei, iar restul vor beneficia de acest drept de douã ori pe an“, a declarat Manuela Pãtrascu, ofiter de presã în cadrul Penitenciarului Iasi.

Cei de la Bacãu mai asteaptã

Nemtenii aflati în Penitenciarul Bacãu vor mai avea de asteptat pînã sã se întîlneascã într-un cadru intim cu consoartele, pentru cã aceastã institutie nu a amenajat camera nuptialã. ÃŽn acest penitenciar se aflã circa 1.000 de detinuti, din care jumãtate sînt din Neamt. Camera nuptialã nu este consideratã o prioritate pentru conducere si va fi înfiintatã cînd îi va veni timpul. „Regulamentul de aplicare a Legii 275/ 2006 a fost retras pentru modificare, astfel încît nu am amenajat, încã, aceastã camerã nuptialã. Au fost fãcute alte lucruri, considerate a fi urgente, iar pentru cã aceastã camerã nu se numãrã printre urgente, se va amenaja atunci cînd va apãrea regulamentul de aplicare a legii. Asta este situatia“, a declarat subinspector Mãdãlina Butnaru, din cadrul Penitenciarului Bacãu.
„Fericitii“ aflati în detentie la Iasi nu au depus cereri pentru a uza de beneficiile legale, dar ei sînt la curent cu toate noutãtile si stiu de existenta acestei camere în cadrul închisorii. Mãsura este valabilã si pentru detinutii de sex feminin, deoarece la Iasi executã pedeapsa cu închisoarea si condamnatele femei, circa 50 din numãrul total al celor încarcerati. „Cred cã, imediat dupã ce camera va fi pusã la dispozitia detinutilor, vor fi mai multe solicitãri. Multi vor face acest lucru din necesitate, iar altii vor petrece timpul acolo din curiozitate. Detinutii vor putea sta în camera nuptialã cu sotul sau sotia lor timp de 48 de ore, perioadã în care nu vor fi deranjati de nimeni“, a mai adãugat Manuela Pãtrascu. ÃŽn acest timp, ei vor fi supravegheati cît mai discret posibil si numai dacã este cu adevãrat nevoie. Este, totusi, de asteptat ca, dupã 1 noiembrie 2006, numãrul cererilor pentru „închirierea“ camerei nuptiale sã creascã în mod considerabil.

„Va creste numãrul cererilor pentru încheierea de cãsãtorii“

De asemenea, conducerea se mai asteaptã ca, în scurt timp, sã creascã si numãrul cererilor pentru închegarea de noi familii, atît în interiorul închisorii, cît si în afara institutiei. „Apreciem cã va creste numãrul cererilor pentru încheierea de cãsãtorii. Avem o medie anualã de circa 10 pe an, dar, în perioada urmãtoare, este posibilã o crestere a numãrului cuplurilor care îsi vor uni destinele si, implicit, a dreptului de acces la camera nuptialã“, a mai spus ofiterul de presã al Penitenciarului Iasi. Nevestele gospodine vor putea veni de acasã cu tot felul de bunãtãti cu care vor avea acces în camera nuptialã, dupã ce vor trece de filtrul gardienilor. Camera va fi dotatã cu o salã de baie care va avea si dus, chiuvetã, plitã electricã, vor putea fi aduse de afarã fructe, dulciuri sau alte preparate, cele care în mod obisnuit sînt admise în pachetele primite de acasã. „Astfel de facilitãti existã peste tot în închisorile din Europa. Pe lîngã faptul cã au posibilitatea sã se întîlneascã cu lume din afarã, este o mãsurã de a sustine cuplul, mai ales în cazul celor cu condamnãri lungi, pentru a nu avea probleme cu reintegrarea socialã“, a afirmat reprezentantul închisorii. Conform noii legi de executare a pedepsei, care va intra în vigoare de la începutul lunii viitoare, detinutii din închisorile românesti vor beneficia de un regim mult mai permisiv. Cei cu pedepse mai usoare ar putea primi învoiri, în cazul în care vor dori sã se cãsãtoreascã în libertate. Detinutii vor fi încadrati în regim progresiv, de maximã sigurantã, închis si semideschis. La nivel national, se încearcã aplicarea unei strategii de imagine care sã tinã cont de normativele europene în domeniu. Una dintre principalele probleme de solutionat tine de supraaglomerarea închisorilor. Legislatia UE prevede un numãr mult mai mic de detinuti în camere, chiar o camerã pentru fiecare persoanã în parte. Pentru acest lucru, însã, este nevoie de noi spatii, ceea ce înseamnã si foarte, foarte multi bani.

Articol afisat de 3110 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective