Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Turismul dãuneazã grav reclamei

Turismul dãuneazã grav reclamei

• municipalitatea nu vrea sã mai vadã bannere spînzurate prin oras de la 1 decembrie • exponentii Primãriei considerã cã acestea stricã imaginea pe care turistii o vor vedea din telegondolã •

Reclama o fi sufletul comertului, însã nu dã bine la turismul din Piatra Neamt. Firmele care îsi fac publicitate pe metri întregi de plastic atîrnat deasupra bulevardelor pietrene vor fi nevoite sã-si caute alte mijloace de promovare, pentru cã toate bannerele vor dispãrea de pe stîlpi, începînd cu prima zi a lunii viitoare. În plus, panourile publicitare rãspîndite prin municipiu vor fi aduse la acelasi standard, cu limite de lungime, lãtime, format si iluminare. Toate acestea sînt motivate de intentia autoritãtilor de a schimba fata orasului. Dacã tot se investesc atîtia bani în obiective turistice, este cazul sã se schimbe ceva si din panorama oferitã turistilor.
„De la 1 decembrie, vom scoate toate bannerele de deasupra principalelor artere de circulatie. Vorbim în special de intrãrile în oras, pentru cã aici sînt concentrate mare parte din ele. Am trimis adrese celor de la societãtile Troleibuzul si E-On, pentru cã ei sunt proprietarii stîlpilor, solicitîndu-le sã elimine bannerele publicitare. Mãsura este luatã pentru cã, în primul rînd, stîlpii vor fi necesari pentru asigurarea iluminatului de sãrbãtori, însã intentionãm sã schimbãm si aspectul general al orasului pentru cînd vor fi finalizate investitiile începute, mai ales telegondola“, a spus Dan Florea, arhitectul sef al municipiului.
Acesta a explicat cã, odatã ce gondola va fi finalizatã si pusã în functiune, turistii care vor trece pe deasupra orasului trebuie sã vadã panorama fãrã cenusiul blocurilor comuniste si curcubeul materialelor publicitare atîrnate de stîlpi. Pregãtirile în acest sens au început de ceva vreme. Prin autorizatiile de construire eliberate de Primãrie, oamenii au primit si recomandãri cromatice. Nu si-a mai fãcut fiecare acoperisul sau fatada dupã cum l-a dus capul, ci i s-a sugerat sã se încadreze într-o anumitã paletã de culori. Asta în cazul firmelor si a celor care s-au apucat sã-si ridice case în ultima vreme. Cei care locuiesc în imobile de ani de zile nu mai au ce face. Va fi modificatã, însã, imaginea blocurilor de locuinte. ÃŽn virtutea traseului telegondolei, dar si în acord cu Hotãrîrea de Guvern care cere eliminarea acoperisurilor din azbociment (considerat material cancerigen), municipalitatea se gîndeste sã înlocuiascã toate „cãciulile“ blocurilor. O parte din aceastã idee este, deja, transpusã în practicã prin mansardarea imobilelor cu patru etaje. Totul este menit sã bucure privirile turistului venit sã se destindã la Piatra Neamt. Dupã plimbarea pe deasupra orasului cu telegondola, acesta va ajunge pe Cozla, unde va avea la dispozitie diverse locuri în care sã-si lase banii si sã se simtã bine: hotel, restaurant, parc zoologic, pîrtie de schi, plus statia de plecare a telescaunului. Acesta va avea oprirea pe Pietricica, unde sînt programate alte investitii: locuri de popas, poteci amenajate pentru plimbãri, restaurante, alei, locuri pentru admirarea panoramei, plus scãrile rulante pentru accesul facil în zona abruptã a masivului.

Articol afisat de 1685 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective