Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 2 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Copii smulsi din mizerie si foame

• trei minori din Gîrcina au fost internati într-un centru de plasament • acasã, ei nu aveau conditiile unui trai decent • s-a constatat cã erau neglijati, neîngrijiti, înfometati si cã trãiesc într-un mediu viciat •


Inspectorii Directiei Generale pentru Protectia Copilului Neamt au dispus ieri internarea, în regim de urgentã, într-un centru de plasament a trei copii ai unei familii din Gîrcina. Reprezentantii Serviciului Abuz Neglijentã din cadrul Protectiei Copilului au descins la domiciliul sotilor Constantin si Maria M., la solicitarea asistentei sociale a Primãriei Gîrcina, care, în mai multe rînduri, a sesizat cã minorii în vîrstã de 5, 7 si 13 ani sînt abuzati fizic si psihic, sînt neglijati de cãtre pãrinti din toate punctele de vedere si trãiesc într-o mizerie de nedescris. Nespãlati si neîngrijiti, lãsati singuri în casã, fãrã mîncare, copiii obisnuiau de mai multã vreme sã mãnînce prin sat, pe la cei care se îndurau de ei, sau sã meargã la Centrul social de zi care functioneazã în comunã, unde primeau o masã caldã. Copiii mai mari nu merg la scoalã, iar fetita în vîrstã de aproape 6 ani nu merge la grãdinitã.
Mai mult decît atît, atît tatãl, în vîrstã de 50 de ani, cît si mama, în vîrstã de 38 de ani, sînt alcoolici, iar din acest motiv între ei izbucnesc adesea conflicte care degenereazã în violentã. Nici unul dintre ei nu are un loc de muncã stabil, prestînd diverse activitãti gospodãresti pe la sãteni. Se pare cã mama copiilor nu are un comportament moral tocmai ortodox, fiind iarãsi însãrcinatã. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre Eugen Simion, seful Serviciului Abuz Neglijentã din cadrul Protectiei Copilului Neamt, familia se afla în atentia asistentei sociale din cadrul Primãriei Gîrcina, care a sesizat în mai multe rînduri Protectia Copilului.
„Inspectorii nostri au mai fost o datã la respectiva familie, i-au gãsit pe copii murdari, plini de rîie si de pãduchi, înfometati, au stat de vorbã cu pãrintii si le-au propus ca mãcar pentru o vreme sã încredinteze copiii unei institutii, pînã cînd ei îsi vor gãsi de lucru si vor avea o sursã sigurã de venit în afara ajutorului social pe care îl primesc. Pãrintii nu au fost de acord cu propunerea inspectorilor si au promis cã îsi vor schimba atitudinea, vor avea grijã de copii si îi vor trimite la scoalã, le vor asigura un trai decent si un mediu propice de educatie. Azi (ieri, 1 noiembrie - n.r.) cînd am mers acolo nu i-am gãsit acasã pe nici unul dintre pãrinti, iar micutii erau vai de capul lor. Comportamentul si limbajul lor aratã de departe faptul cã ei trãiesc într-un mediu viciat si cã sînt neglijati, lipsiti de afectiunea pãrintilor. ÃŽn consecintã, cei trei minori au fost dusi la un centru de plasament din Piatra Neamt. Ei nu vor fi despãrtiti si li se vor asigura toate cele necesare unui trai decent, educatie si chiar vor avea parte de cãldurã sufleteascã“, a declarat profesor Eugen Simion.

Articol afisat de 1646 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective