Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Noiembrie sub zodia gerului

Noiembrie sub zodia gerului

• în noaptea de 2/3 noiembrie la Piatra Neamt si la Tîrgu Neamt au fost înregistrate - 2 grade Celsius, la Roman, -1 grad Celsius, iar la Vîrful Toaca din masivul Ceahlãu au fost - 13 grade Celsius • în masivul Ceahlãu a nins, stratul de zãpadã mãsurînd 12 centimetri • din cauza poleiului depus, în scopul prevenirii accidentelor de circulatie, lucrãtorii de la Drumuri Nationale au împrãstiat sare în zona Bicaz Chei, pe o lungime de 10 kilometri •


Iarna a pus stãpînire pe judet, aducînd cam devreme temperaturi negative, înghet si zãpadã, avînd în vedere faptul cã luna noiembrie abia a început, iar valorile termice medii specifice perioadei sînt situate între 6 si 9 grade Celsius. Mãsurãtorile fãcute de lucrãtorii Statiei Meteo Piatra Neamt au arãtat cã, în noaptea de 2/3 noiembrie, la Piatra Neamt si la Tîrgu Neamt au fost înregistrate - 2 grade Celsius, la Roman termometrele au arãtat -1 grad Celsius, iar la Vîrful Toaca din masivul Ceahlãu au fost - 13 grade Celsius.
Mai mult decît atît, pe Ceahlãu a nins toatã noaptea, asa încît ieri dimineatã stratul de zãpadã era de 12 centimetri, iar vîntul care a suflat cu putere, atingînd chiar viteza de 100 de kilometri pe orã, a spulberat zãpada. În restul judetului, vîntul a fost ceva mai blînd, viteza sa ajungînd doar pînã la aproximativ 50 de kilometri pe orã.
În mai multe zone din judet au fost înregistrate ninsori slabe atît în noaptea de 2/3 noiembrie, cît si ieri dimineatã. Strat de zãpadã cu grosime de aproximativ doi centimetri s-a depus, dar s-a si topit repede în toate localitãtile începînd de pe Valea Muntelui pînã la Pîngãrati, în noaptea de joi spre vineri, dar si în cele din zona Roman. Din cauza poleiului care acoperea drumurile din zona Bicaz Chei, în scopul prevenirii accidentelor de circulatie, ieri dimineatã, lucrãtorii Sectiei Neamt a Companiei Drumuri Nationale si Autostrãzi au actionat împrãstiind sare pe o lungime de aproximativ 10 kilometri. Tot ieri dimineatã, masinile care veneau dinspre Roman spre Piatra Neamt erau acoperite de un strat de zãpadã vizibil. Pe parcursul zilei de ieri a fulguit usor în tot teritoriul.
Conform prognozelor meteorologilor nemteni, astãzi vremea va fi foarte rece, cu cer noros si ninsori slabe. Vîntul va sufla din nord, atingînd în teritoriu viteze de aproximativ 55 de kilometri pe orã, iar la munte, la altitudine mare, avînd chiar viteze de 100 de kilometri pe orã. Temperaturile minime vor fi situate între - 8 si - 2 grade Celsius, izolat se vor înregistra chiar - 10 grade celsius, iar cele maxime vor fi cuprinse între -1 si 4 grade Celsius. Duminicã, desi temperaturile vor creste usor, vremea se va mentine rece. Cerul va fi variabil la noros, local se vor înregistra ninsori usoare, vîntul va fi slab la moderat în teritoriu, iar la munte va atinge viteze de pînã la 100 de kilometri pe orã. Temperaturile minime vor fi cuprinse între - 6 si - 2 grade Celsius, iar cele maxime vor fi situate între 0 si 6 grade Celsius.
„Anul acesta avem parte de un început de noiembrie foarte friguros, regimul termic fiind situat mult sub valoarea medie a perioadei, care este cuprins între 6 si 9 grade Celsius. ÃŽn Neamt, cele mai joase temperaturi pentru luna noiembrie au fost înregistrate în 1974 si în 1980, cînd au fost - 9 grade Celsius timp de cinci zile la rînd, dupã care s-a produs o încãlzire bruscã, temperaturile urcînd pînã la 10-11 grade Celsius. Si în 1995 a fost un noiembrie friguros cu multe zile cu temperaturi de 0 grade Celsius, iar, spre deosebire de ceillati doi ani, atunci a si nins, iar zãpada nu a mai plecat pînã în aprilie“, a declarat Ioan Rancea, seful Statiei Meteo Piatra Neamt.
În 2006 vremea a fost extrem de ciudatã în Neamt. Desi toamna a fost lungã, iar luna octombrie a fost caldã, pe data de 4 înregistrîndu-se 31 de grade Celsius, în noaptea de 17/ 18 octombrie a fost ger. Conform mãsurãtorilor temperaturii în aer efectuate de cãtre lucrãtorii Statiei Meteo Piatra Neamt, la Piatra Neamt au fost înregistrate -2 grade Celsius, - 4 la Roman si -3 grade Celsius la Tîrgu Neamt. Pe vîrful Toaca, din masivul Ceahlãu, mercurul termometrelor a scãzut pînã la -7 grade. Mãsurarea temperaturii la sol a indicat -2 grade la Piatra Neamt si -5 la Roman si Tîrgu Neamt. Astfel, din punct de vedere meteorologic, noaptea de 17/ 18 octombrie s-a remarcat prin înghet la sol si cãderea brumei. În noaptea de 16/17 octombrie în masivul Ceahlãu a nins, stratul de zãpadã mãsurînd sapte centimetri.

Articol afisat de 2254 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective