Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Locuinte noi în toate colturile orasului

Locuinte noi în toate colturile orasului

• Consiliul Local Piatra Neamt vrea sã ridice, în mai multe zone, minicartiere rezidentiale, ori locuinte sociale pentru persoanele defavorizate

Ultimele initiative ale legislativului local par a fi directionate special în avantajul tinerilor si persoanelor defavorizate, care au dreptul la o locuintã socialã.
Recent, cu aprobarea Consiliului Local al muncipiului Piatra Neamt, suprafata de 29.063 de metri pãtrati, situatã în locul Chiclãu din Sarata, a fost introdusã în categoria terenurilor intravilane, din extravilan. Acest teren urmeazã a fi lotizat în vederea realizãrii unei zone rezidentiale, un cartier de locuinte individuale de tip lot. Legislativul local a mai fost de acord cu avizarea studiului de fezabilitate la investitia „Locuinte colective pe strada Nufãrului din Piatra Neamt“. Aici au fost inventariate trei blocuri de locuinte colective cu caracter social, formate din subsol, parter, trei etaje si mansardã, în care pot locui 84 de familii. Apartamentele din cele trei imobile vor fi formate din bucãtãrie, dormitor, camerã de zi, baie si cãmarã. Complexul de locuinte va fi completat cu amenajãri de spatii pietonale, alei de acces, locuri de joacã pentru copii, spatii de petrecere a timpului liber, spatii verzi etc. Arhitectii din Primãria Piatra Neamt au propus amenajarea a 30 de locuri de parcare pentru locatari si vizitatori. Valoarea devizului, estimativ, este de 81,429 miliarde de lei vechi. Un alt vot pozitiv a fost dat de cãtre consilierii locali pentru reactualizarea planului urbanistic de detaliu pe strada Fermelor, pentru lotizare teren si realizarea unor constructii, aprobat prin Hotãrîrea Consiliului Local nr. 215 din 20 decembrie 2001. Suprafata luatã în discutie este de 3,65 hectare si va fi împãrtitã în loturi construibile pentru realizarea locuintelor individuale de tip urban, cu regim de înãltime maxim parter si un etaj, spatii comerciale, spatii pentru prestãri servicii sau de depozit, cu regim de înãltime parter - parter plus douã etaje. S-a aprobat si echiparea edilitarã pentru functionarea obiectivelor propuse, precum si realizarea drumului de acces din strada Fermelor si strada Schitului.
Cea mai puternicã initiativã a Consiliului Local s-a dovedit a fi aceea de aprobare a achizitiei, prin schimb sau cumpãrare a terenurilor, a unei suprafete totale de 14.011 metri pãtrati, pãmînt care se aflã în strada Izvoare. Pentru suprafata de 5.814 metri pãtrati se vor cheltui 31.395 de euro, fãrã TVA (5,4 euro pe metru pãtrat), pe 7.547 de metri pãtrati se vor achita 41.509 euro fãrã TVA (5,5 euro pe metru pãtrat), 450 de metri pãtrati vor fi cumpãrati cu 2.250 de euro plus TVA (5 euro pe metru pãtrat), iar 200 de metri pãtrati vor fi achizitionati cu 1.000 de euro, fãrã TVA (4 euro pe metru pãtrat). Valoarea totalã pe care o vor primi douã societãti comerciale si trei persoane fizice de la care se va cumpãra pãmînt este de 76.154 euro, sumã la care se adaugã taxa pe valoare adãugatã. Pe aceastã suprafatã urmeazã ca tinerii cu vîrste de pînã în 35 de ani sã îsi construiascã locuinte proprietate personalã. Cartierul rezidential ar fi trebuit realizat pe Dealul Pietricica, dar, în urma unui studiu geotehnic, s-a constatat cã terenul se înscrie în categoria geotehnicã III, cu risc geotehnic major si cã nu este propice realizãrii lucrãrilor de sistematizare si constructiilor cu destinatia de locuinte. Dacã municipalitatea pietreanã ar fi acceptat varianta drenãrii versantului Pietricica si sistematizãrii pe verticalã aferente, ar fi trebuit sã suporte cheltuieli în valoare de 470 miliarde de lei vechi. În planurile Consiliului Local al municipiului Piatra Neamt se aflã si achizitionarea a trei hale din cartierul Speranta, situate lîngã locuintele ANL si aflate în proprietatea Marcu Press Industry. Spatiile respective vor fi reabilitate si transformate în locuinte sociale. Dupã aceastã achizitie, se preconizeazã cumpãrarea altor constructii si terenuri pe strada Izvoare, apartinînd societãtii Roemi SRL, la o valoare aproximativã de 9,18 miliarde de lei, fãrã TVA. Pe terenul cu o suprafatã de 8.164 de metri pãtrati se aflã trei hale, de cîte 1.200 de metri pãtrati fiecare, plus anexe, statii de pompare, de decantare si depozitare gunoi.

Articol afisat de 2005 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective