Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primãria, stãpînã pe tot imobilul Bãii Comunale Piatra Neamt

Primãria Piatra Neamt si-a lãrgit averea, intrînd în posesia întregii clãdiri în care functioneazã Baia Comunalã, situatã în Piata 22 Decembrie. În primãvarã, mai exact în luna martie 2006, Primãria a devenit stãpînã doar pe parterul imobilului respectiv, pe care a vrut sã-l punã la punct pentru ca pietrenii sã aibã un loc cu standarde înalte în care sã poatã face baie, saunã etc. Dupã preluarea parterului, cu bani de la bugetul local, s-a vrut începerea reabilitãrilor, dar cînd s-au efectuat studiile necesare pentru a se cunoste la ce nivel trebuie fãcute reparatiile s-a constatat cã interventia era necesarã în tot imobilul si nu se putea realiza pe bucãti. Specialistii au constatat cã trebuie amenajatã fatada, înlocuitã tîmplãria exterioarã, sarpanta si învelitoarea, cã este necesar sã se schimbe instalatia sanitarã si sã se asigure climatizarea întregului imobil, astfel încît sã se asigure conditii de umiditate si temperaturã specifice unei bãi comunale. De asemena, s-a mai concluzionat cã trebuie înlocuite instalatiile termice.
În timpul ultimului cutremur puternic, cel din primãvara lui 1977, si datoritã infiltratiilor de apã din timpul exploatãrii clãdirii, au apãrut fisuri la cosul de fum, la nivel de fundatii si planseul intermediar, motiv pentru care s-a stabilit cã este necesarã o expertizare si o consolidare a întregii structuri de rezistentã. Reprezentantii Primãriei Piatra Neamt au stabilit cã trebuie amenajat un spatiu de odihnã, un spatiu pentru depozitarea materialelor si echipamentelor de întretinere, dar si înfiintarea unor oficii.
În urmã cu circa patru ani, Compania Judeteanã Apa Serv, cea care a preluat de la societatea Aqua Calor imobilul din Piata 22 Decembrie, a investit sume destul de importante pentru a pune la punct Baia Comunalã. Din pãcate, la putin timp dupã finalizarea lucrãrilor, pe peretii interiori ai clãdirii a apãrut mucegai si baia publicã a devenit tot mai greu de folosit. Primãria Piatra Neamt s-a arãtat interesatã de a face cu schimb cu Apa Serv, la sfîrsitul lunii trecute renuntînd la Statia de epurare cu retelele aferente si la o clãdire în care a functionat o centralã termicã pe strada Locotenent Drãghescu în schimbul Bãii Comunale. Banii care se vor cheltui pentru dotarea bãii publice la standarde europene vor proveni de la bugetul local si se sperã ca într-un an lucrãrile la acest obiectiv sã fie gata.

Articol afisat de 1857 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective