Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Au trecut pe lîngã moarte

Au trecut pe lîngã moarte

• 13 persoane rãnite, unele foarte grav, reprezintã bilantul a sase accidente rutiere petrecute în week-end • o ciocnire frontalã între douã autoturisme s-a soldat cu rãnirea a opt oameni • accidentul a avut loc, ieri dupã-amiazã, la Straja •

Neatentia, atît a soferilor, cît si a pietonilor, dar si a cãrutasilor, precum si depãsirile neregulamentare au fost principalele cauze care au stat la baza producerii a sase evenimente rutiere soldate cu nouã persoane rãnite, dintre care cinci foarte grav. De departe, cel mai grav accident a fost cel înregistrat, ieri dupã-amiazã, la Straja, comuna Tarcãu. Din informatiile pe care am reusit sã le obtinem, rezultã cã soferul unui autoturism Peugeot a efectuat o depãsire, iar cînd a revenit pe banda sa a pãtruns cu rotile pe acostamentul din criblurã. De aici, conducãtorul auto a pierdut controlul masinii si s-a tamponat cu un Renault, care venea din sens opus. Coliziunea a fost extrem de puternicã, toti cei ocupanti ai masinilor fiind rãniti. Mai multe ambulante, autospeciale de descarcerare, precum si echipaje ale Politiei Rutiere s-au deplasat la fata locului. Victimele au ajuns la Spitalul Judetean Neamt, doi bãrbati fiind în comã. Tot ieri, dar în jurul orei 12, un spectaculos accident rutier, ale cãrui urmãri puteau fi deosebit de grave, s-a petrecut la cîtiva kilometri de la iesirea din orasul Piatra Neamt spre Roman. ÃŽn autoturism, un Volkswagen cu numãr de Bucuresti, se aflau patru persoane, toti membri ai unei familii din Botosani care se deplasau spre casã, dupã o vizitã de cîteva zile la rude, în comuna Alexandru cel Bun. Soferul autoturismul a fost surprins de aparitia unei cãrute, iesite de pe un drum lãturalnic si, pentru a evita coliziunea, a tras de volan dreapta. Masina a zburat pur si simplu pe lîngã un copac, pe care l-a atins, dupã care a aterizat în plin cîmp. Accidentul s-a soldat cu rãnirea usoarã a soferului. Interesant este cã air-bag-urile nu au actionat, chiar dacã autoturismul este nou, iar soferul purta centura de sigurantã. „Le-au iesit niste tigani în cale cu o cãrutã. A încercat sã-i evite si au ajuns aici. Numai soferul a fost rãnit, ceilalti nu au pãtit nimic. Asteptãm ca cei de la firmã sã vinã sã ridice masina care este luatã în leasing“, a declarat un prieten al celor din autoturism, venit sã pãzeascã masina.
Un alt grav accident rutier a avut loc vineri, 3 noiembrie, pe DJ 155I, în apropierea comunei Bîrgãuani. Gheorghe S., de 68 de ani, din localitate, s-a angajat în traversarea strãzii prin loc nepermis si fãrã sã se asigure, moment în care a fost accidentat grav de un autoturism Mercedes condus de Elena Roxana T., de 25 ani, din localitate. În aceesi zi, pe DJ 127A, în comuna Dãmuc, a avut loc un alt eveniment rutier. Ion B., de 20 ani, din Gheorgheni, judetul Harghita, conducea un autoturism Skoda. La un moment dat, cînd a trecut pe lîngã Maria P., care stationa pe carosabil, femeia s-a dezechilibrat si a cãzut în fata masinii, fiind rãnitã usor.
Vineri, în jurul orei 17.45, Vasile P., de 48 ani, din Tîrgu Neamt, conducea autoturismul Dacia Logan pe DN 15 C. Ajuns în apropierea comunei Oslobeni, autoturismul a intrat în coliziune cu o cãrutã, care era condusã în aceeasi directie de mers de Toader Daniel L., de 28 ani, din Roznov. Atelajul nu era echipat corespunzãtor, iar impactul s-a soldat cu rãnirea usoarã a cãrutasului.
Cel de-al saselea accident s-a petrecut sîmbãtã, 4 noiembrie, pe strada 1 Decembrie 1918 din Piatra Neamt. Ioan R., de 54 de ani, din localitate, se angajase în traversarea strãzii prin loc marcat corespunzãtor, cînd a fost accidentat de autoturismul Dacia 1310 condus de Carmen M., de 42 de ani, din Bodesti. Impactul s-a soldat cu rãnirea usoarã a pietonului.

Articol afisat de 2284 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective