Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 6 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Alianta nu se rupe, PNL nici atît

• declaratia apartine parlamentarului Norica Nicolai si vine ca rãspuns la criticile democrate de la Buzãu si a platformei Stolojan & Stoica de la Iasi

Mariajul politic dintre Partidul National Liberal si Partidul Democrat va functiona conform contractului prenuptial, adicã pînã la alegerile viitoare. Este declaratia oficialã a unui lider liberal, fãcutã în urmã cu douã zile, la Piatra Neamt. Norica Nicolai a exclus varianta alegerilor anticipate, convinsã fiind cã vor fi la termen si cã Alianta va rezista pînã în 2008. Senatorul PNL a dorit, astfel, sã dea rãspuns criticilor democrate fãcute la Buzãu, zilele trecute, cu ocazia întîlnirii conducerii PD cu organizatiile din teritoriu. La conventia democratã, Radu Berceanu a spus cã democratii au fãcut toate eforturile pentru ca Alianta sã functioneze, dar cã, din acel moment, PD nu va mai face nimic si va astepta ca initiativele liberalilor sã tinã în viatã Alianta. Au fost si alte voci democrate care si-au criticat partenerii de aliantã portocalie. Liberala Norica Nicolai a spus cã toate acestea nu sunt o noutate, cã le-a auzit toatã lumea, cel putin de jumãtate de an încoace. „Cu totii stim cã Partidul Democrat nu face altceva decît sã repete ce spune domnul presedinte Traian Bãsescu. Eu, personal, nu am sustinut acest proiect politic cînd a fost pus în discutie, dar, totusi, Alianta s-a creat si are la bazã un protocol, ca un contract. Contractul expirã la urmãtoarele alegeri si acest lucru trebuie respectat. Noi nu am intrat în campanie electoralã, iar acest tip de discurs, precum cel de la Buzãu, mi se pare electoral. Cred cã dacã am pornit aceastã guvernare, trebuie sã o ducem pînã la capãt împreunã. Asta înseamnã cã ambele partide trebuie sã-si asume si lucruri bune, dar si lucruri rele. De principiu, nu se pune problema ruperii Aliantei“, a declarat Norica Nicolai.
Dacã tot a lãmurit cã democratii au nevoie de liberali, iar liberalii au nevoie de democrati pentru a sta în fruntea tãrii, iar Alianta va supravietui încã doi ani, senatorul PNL a tinut sã clarifice si chestiunile din bucãtãria internã a partidului: nici PNL nu se rupe. Fãrã termen, de aceastã datã. „Nu se va rupe partidul. Ceea ce face Theodor Stolojan este un proiect exterior, o formulã de tip liberal, care are ca scop probabil fuziunea cu o alta, în ideea de a mentine public brand-ul Alianta Dreptate si Adevãr. Asta reiese si din manipularea sondajelor. Numai în România poti avea 15% în sondaje fãrã sã ai înfiintat partidul!“, a declarat Norica Nicolai. ÃŽn acelasi timp, senatorul a spus cã oricine doreste sã pãrãseascã PNL e liber sã o facã. Dar... „Partidul National Liberal este, în momentul de fatã, un partid consolidat. Revolutia lui Stolojan este mai mult decît penibilã. Cu toate acestea, eu îi doresc succes în alcãtuirea acestei structuri politice si sã nu o mai abandoneze dacã l-o mai desemna candidat la Presedintie", a încheiat Norica Nicolai.
Platforma Stolojan&Stoica a fost lansatã sîmbãtã, la Iasi, odatã cu noi atacuri ale fostului consilier prezidential. Theodor Stolojan a declarat iarãsi cã PNL este condus de „un grup de interese“ care îl „paraziteazã“. Stolojan, împreunã cu Valeriu Stoica, Raluca Turcan, Cristian Boureanu si Radu F. Alexandru, toti exclusi din PNL, au pus bazele unei platformei politice liberale pe care, pînã în prezent, au promovat-o la Pitesti si Bacãu. Oficial, Organizatia PNL Neamt nu are nici un gînd de a se ralia la grupul „dizidentilor“ si va respecta statutul formatiunii politice.

Articol afisat de 1521 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective