Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 6 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Femeile liberale si-au ales conducerea

• Cornelia Tudorancea, încã un mandat de presedinte al Organizatiei Femeilor Liberale din Neamt • Mihaela Stoica, viceprimar de Piatra Neamt, a fost aleasã în fruntea Comitetului Executiv •

Peste o sutã de membre ale PNL Neamt s-au întîlnit, la sfîrsitul sãptãmînii trecute, pentru a se decide asupra viitorului politic al organizatiei. În prezenta colegelor din mai multe judete ale tãrii, a seniorilor din PNL Neamt, a membrelor PD din judet, dar si a senatorului Norica Nicolai, 116 femei liberale si-au ales presedintele, Biroul Permanent Teritorial (BPT) si Comitetul Executiv (CEx). Cornelia Tudorancea a primit un nou mandat de presedinte al Organizatiei Femeilor Liberale Neamt, cu 97 de voturi din 108 valabil exprimate. Acelasi numãr de voturi l-a primit si echipa BPT, fiind supusã la vot împreunã cu presedintele. Din acest organism de conducere fac parte, printre altele, dr. Maria Gagea, consilierul local Elena Boengiu, sefa CJAS, Daniela Soroceanu, si directorul societãtii Urban, Elena Boureanu. Cele 13 liberale desemnate în Comitetul Executiv o au în frunte pe Mihaela Stoica, viceprimar de Piatra Neamt, care a întrunit 112 voturi din 116 valabile. Tot în CEx a fost propulsatã si cea mai tînãrã membrã - Ruxandra Chirilã, elevã în clasa a XII-a, fiica sefei de la Directia de Muncã Neamt.
„Ostilitãtile“ au început sîmbãtã, la ora 11, odatã cu intonarea imnului liberalilor si a imnului României. ÃŽnainte de a preda mandatul, Cornelia Tudorancea a prezentat invitatii, a declarat conferinta statutar constituitã, s-a declarat mîndrã cã „principiile liberale au adunat tot mai multe femei în organizatie“ si a dat cuvîntul senatorului Norica Nicolai, care a fost maestru de ceremonii. Rînd pe rînd, invitatii de seamã au adresat omagii si mesaje liberalelor venite la scrutin. Sefa femeilor democrate din judet, Elena Dumitrascu, a transmis felicitãri si speranta de a „colabora foarte bine în cadrul Aliantei“. Presedintele PNL Neamt, Gheorghe Stefan, „o personalitate si un personaj“, cum l-a prezentat Norica Nicolai, a spus cã întotdeauna a apreciat munca femeilor liberale în partid, si în general pe a femeilor, pentru cã doamnele „sînt mai constiincioase si mai consecvente, uneori, decît noi, bãrbatii“. Ca argument pentru ideea cã PNL Neamt respectã principiul egalitãtii femeii cu bãrbatul, Gheorghe Stefan a dat exemple de membre ale PNL ajunse în functii strategice, ca urmare a muncii depuse pe linie de partid. „Sîntem acelasi trup si suflet si sper ca rezultatele pe care le vom obtine sã ne dea sansa sã ajungem din nou la guvernare. Sincer, scopul politicienilor este sã ajungã la guvernare. Ca sã ajungã acolo, trebuie sã cîstige alegerile. Ca sã cîstige alegerile, e nevoie de oameni de calitate si de muncã multã“, a mai spus presedintele PNL Neamt.

Organizatia de la Neamt, „incubator“ pentru formarea femeilor ca politicieni

Senatorul Serban Strãtilã, emotionat de numãrul mare de doamne prezente în salã, le-a urat colegelor succes si le-a asigurat de tot sprijinul sãu. Deputatul Vasile Pruteanu si-a adus aminte cã pe multe le cunoaste de pe vremea cînd era la Inspectoratul Scolar, iar pe altele din perioada campaniei din 2004. Angela Zarujan, viceprimarul Sucevei si responsabila cu organizatia de la Neamt, a fost recompensatã cu aplauze pentru mesajul sãu, pentru cã, pe lîngã felicitãrile de rigoare, urãri de succes, putere de muncã, spirit de echipã si încredere în reusita alegerilor din 2008, le-a spus liberalelor din Neamt: „Noi, femeile, stim sã ne promovãm singure. Important este ca bãrbatii sã nu ne punã piedici“. Odatã anuntat telul - cît mai multe femei pe listele electorale din 2008 - membrele PNL au trecut la treabã. Seniorii s-au retras, lãsîndu-l pe senatorul Strãtilã în minoritate clarã, s-au ales secretariatul tehnic si comisia de numãrare a voturilor, s-a trecut la alegeri. Cornelia Tudorancea a fost singura doritoare a presedintiei, pe care a si obtinut-o. Biroul Permanent si Comitetul Executiv au fost alese concomitent, pentru cã nu au existat alte candidate în afara propunerilor initiale. Apoi, s-a trecut la felicitãri si mesaje de încurajare. Membrele Organizatiei de Femei a PNL Neamt se vor mai întîlni peste doi ani, pe motiv de alegeri. Pînã atunci, Cornelia Tudorancea este convinsã cã femeile vor sta umãr la umãr cu bãrbatii în politicã, vrea ca organizatia de la Neamt sã devinã „incubator“ pentru formarea femeilor ca politicieni, ca acestea sã devinã mult mai vizibile si organizatia de la Neamt, sã ofere cadrul necesar pentru acest obiectiv. Norica Nicolai s-a declarat multumitã de organizatia nemteanã si de rezultatul alegerilor, declarîndu-se convinsã cã echipa aleasã va face multe pentru partid în 2008. „Foarte multe membre ale OFL Neamt au vocatia si calitãtile necesare pentru functii de decizie“, a argumentat senatorul Nicolai.

Articol afisat de 1760 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective