Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Autoincendieri

Autoincendieri

• doi bãrbati s-au autoincendiat, la începutul acestei sãptãmîni • un romascan de 29 de ani si-a dat foc în propriul apartament • acesta a fost salvat de la o moarte cruntã de mama sa • el a fost transportat la Piatra Neamt cu arsuri de gradul I-II pe fatã, torace si bratul stîng • un bãrbat din comuna Dobreni si-a dat foc dupã o ceartã cu sotia •

Un bãrbat în vîrstã de 29 ani, din Roman, si-a dat foc, luni, 6 noiembrie, în propriul apartament, de pe strada Bradului. Gestul lui Marius G. nu a putut fi explicat de rudele sale, care au solicitat cadrele medicale de la Ambulantã pentru a-i acorda primul ajutor. Mai mult, nu s-a putut stabili nici ce substantã inflamabilã a folosit romascanul pentru a se autoincendia. Cert este cã, în jurul orei 13, tînãrul a fost gãsit în flãcãri de mama sa. Femeia, se pare, a reusit sã stingã pãlãlaia, dupã care a anuntat Serviciul Unic de Urgentã 112. ÃŽn cîteva minute, la adresa indicatã a ajuns si un echipaj cu medic de la Salvare care l-a transportat pe Marius G. la Centrul de Primire Urgente (CPU) al Spitalului Municipal Roman, pentru îngrijiri de specialitate. „Am primit solicitatea de la 112 pentru a acorda primul ajutor unei persoane ce si-a dat foc singurã. S-a luat legãtura telefonicã cu familia respectivã, iar rudele au indicat cã bãrbatul este în stare gravã, cu arsuri în principal la nivelul capului. La locul indicat am constatat cã pacientul a suferit arsuri de gradul I-II pe fatã, gît, torace anterior si pe bratul stîng. Era constient, dar nu am reusit sã comunicãm, în nici un fel, cu el. Familia nu a indicat cu ce s-a stropit si nici de ce si-a dat foc. L-am transportat la spital de unde a fost necesarã transferarea acestuia la Sectia de arsi a Spitalului Judetean Piatra Neamt“, a declarat doctor Claudia Dumitrasc, medicul de gardã de la Statia de Ambulantã Roman. Nici medicii de la CPU nu au reusit sã scoatã mare lucru de la Marius G., dar, dupã toate probabilitãtile, gestul acestuia ar fi avut loc pe fondul unor afectiuni psihice. Cazul a fost reclamat si la Politia Roman, urmînd sã fie efectuatã o anchetã pentru a stabili circumstantele în care s-a produs autoincendierea.

Arsuri grave de la benzinã

În aceiasi zi, dar la miezul noptii, un alt nemtean a ajuns la spital în stare gravã, tot dupã ce si-a dat foc. Nicolae Olar, în vîrstã de 32 ani, din Dobreni, a recurs la acest gest cu intentia de a se sinucide, în urma unei altercatii cu sotia. Bãrbatul a iesit în curte, a luat un bidon cu benzinã, s-a stropit pe corp cu lichidul inflamabil si si-a dat foc cu un chibrit. Nu a putut rãbda însã usturimea si durerea si a început sã tipe cu disperare, solicitînd ajutor. Sotiei si vecinilor care au intervenit pentru a-l salva le-a fost greu sã îl stingã pe bãrbatul care ardea a tortã. Fiind solicitati telefonic, la domiciliul familiei Olar s-au deplasat reprezentanti ai Serviciului Judetean de Ambulantã Neamt si ai Politiei Dobreni. Victima a fost transportatã la Spitalul Judetean de Urgentã Neamt, unde investigatiile au arãtat cã bãrbatul a suferit arsuri de grad II,III pe fatã si mîini, precum si arsuri de cãi respiratorii. Dupã ce pacientului i-au fost acordate primele îngrijiri medicale necesare la Unitatea de Primire a Urgentelor a celui mai mare spital din judet, acesta a rãmas în îngrijirea cadrelor medicale ale sectiei Chirurgie Plasticã si Reparatorie.
„Starea pacientului este destul de gravã, el a suferit arsuri profunde la fatã si la mîini. ÃŽn ceea ce priveste arsurile suferite la mîini, este posibil ca acesta sã rãmînã fãrã vîrfurile degetelor, care au fost distruse în mare parte de foc. Pe de altã parte, viata pacientului este primejduitã de arsurile de cãi respiratorii pe care le-a suferit. Acestea pot provoca infectii severe ale aparatului respirator si pot duce la deces. Sperãm însã cã vom putea sã îl salvãm“, a declart doctorul Iorgu Curelaru, seful sectiei Chirurgie Plasticã si Reparatorie a Spitalului Judetean de Urgentã Neamt.
FOTO: Marius G. si-a dat foc din motive numai de el stiute

Articol afisat de 1756 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. IUSTIUC, L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective