Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Eu cînd mã duc la Politie,nu sparg geamurile“

Accidentul, petrecut acum douã zile în comuna Zãnesti, cînd o masinã a Politiei Rutiere Bacãu, aflatã în urmãrirea unui individ ce nu a oprit la semnalul regulamentar, a produs pagube extrem de importante. ÃŽn primul rînd, masina Politiei a fost fãcutã zob, pagubele fiind de sute de milioane de lei. Cum autoturismul nu era asigurat CASCO, Politia Bacãu va scoate bani grei din buzunar pentru reparatia lui. Autoturismul Politiei, spun surse oficiale, beneficia doar de asigurarea obligatorie. „I se terminase leasing-ul de curînd si nu i s-a mai prelungit CASCO. Acum, o sã se vadã cine si cum o sã plãteascã. Oricum, este problema celor din Bacãu, noi neavînd altã atributie decît aceea de a efectua verificãri în cazul accidentului“, ne-a declarat un ofiter, sub semnul anonimatului.
Nu se stie, însã, cine va repara gardul lui Andrei Pintilie, proprietarul casei a cãrei împrejmuire a fost fãcutã tãndãri. ÃŽn plus, în urma coliziunii, cîteva geamuri de la gospodãria bãtrînului s-au spart. „Eu nu eram acasã cînd s-a întîmplat minunea. Eram dus pe cîmp. Numai vine unul si-mi zice: «Nea Andrei, vezi cã ti-a rupt unul cu masina gardul. M-am dus iute acasã si am vãzut grozãvia: banca din fata casei era distrusã complet, iar gardul pus la pãmînt“, ne-a spus Andrei Pintilie. Hîtru, bãtrînul a continuat: „Apãi eu, cînd mã duc la Politie, nu le sparg geamurile, asa cum au fãcut ei. Ar face bine sã vinã si sã-mi repare stricãciunile, pentru cã altfel nu stiu ce o sã fac... dacã nu-mi fac gardul, îi bat cu maiul. Doar nu i-am pus eu, Doamne Fereste, sã-mi distrugã gardul“. ÃŽn timp ce-si spunea pãsul, un politist si-a fãcut aparitia la locuinta bãtrînului. Omul legii i-a recomandat sã stea linistit, cã va fi despãgubit. „Ce despãgubealã, eu vreau sã-mi facã gardul asa cum a fost“, a încheiat omul nemultumit.
Ipotezã neconfirmatã
În altã ordine de idei, trebuie precizat cã verificãrile au stabilit cã atît moldoveanul, cît si autoturismul pe care îl conducea erau în regulã.
Reamintim cã, acum douã zile, un echipaj al Politiei Rutiere Bacãu, care actiona pe raza localitãtii Rahova, a efectuat semnalul regulamentar de oprire pentru soferul unui autoturism Chrysler, care fusese depistat de aparatul radar circulînd cu o vitezã de peste 110 km/ h. Cum soferul autoturismului Chrysler nu a oprit la semnalul regulamentar al politistilor, acestia au plecat în urmãrirea lui cu autoturismul Dacia Logan din dotare. Pe raza comunei Zãnesti, politistul aflat la volan a efectuat o manevrã de depãsire a autoturismului urmãrit, iar cînd a ajuns în dreptul lui, a frînat brusc, moment în care Loganul a derapat, pãrãsind partea carosabilã, dupã care a intrat în coliziune cu gardul unui imobil si cu un stîlp electric. În urma impactului, cei doi politisti au suferit doar leziuni usoare.
Autoturismul Chrysler a fost oprit pe raza comunei Hangu, soferul, cetãteanul moldovean Veaceslav C. declarînd cã nu a stiut cã a fost urmãrit de politisti. De altfel, masina Politiei nu era inscriptionatã. Totusi, sefii celor doi politisti bãcãuani afirmã cã, în timpul urmãririi, au fost folosite atît semnalele acustice, cît si cele luminoase, masina fiind dotatã cu girofar mobil. Cum caseta de la aparatul radar nu înregistreazã audio, este imposibil de stabilit cu probe cã s-a folosit sirena din dotare. Mai mult decît atît, povestea cã alãturi de moldovean se afla un alt cetãtean care i-a amenintat pe politisti cu un pistol nu s-a confirmat. „Noi nu am mai gãsit nici o persoanã, asa cã ne este greu sã ne pronuntãm în acest sens. Este posibil sã fi existat si sã fi coborît pe traseu“, ne-a declarat acelasi ofiter, care a dorit sã-si pãstreze anonimatul. Caseta radar ar putea sã facã luminã în acest caz. Si asta pentru cã pe peliculã apar, de regulã, pasagerii, dacã acestia existã.

Articol afisat de 1631 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective