Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Tombola“ ajutoarelor pentru încãlzire

„Tombola“ ajutoarelor pentru încãlzire

• numai 14.200 de pietreni sînt potentiali beneficiari, din cei peste 15.000 care au depus formularele • a început centralizarea datelor • cei care au mintit în declaratii vor suporta consecintele legii •

Termenul limitã pînã la care pietrenii au putut completa formularele eliberate de Primãria Piatra Neamt, pentru a solicita ajutorul pentru încãlzirea locuintei în iarna asta, a expirat. Persoanele cu venituri mici primesc un ajutor de la stat ca sã achite energia termicã pe care o vor consuma în acest sezon rece, cu conditia sã nu depãseascã cinci milioane de lei pe membru de familie. La Primãrie au putut depune cereri doar cetãtenii ale cãror apartamente au rãmas bransate la sistemul centralizat. Cei care au centrale proprii de apartament si venituri reduse pot beneficia de subventii pentru gaz, însã pe filiera E-On Gaz.
La finalul intervalului de depunere a cererilor pentru ajutoarele de încãlzire, peste cincisprezece mii de pietreni depuseserã formulare. Maria Patîlea, de la serviciul Contractare - Facturare al Aqua Calor, a declarat cã societatea a primit, de la Primãria Piatra Neamt, 15.500 de cereri pentru acordarea ajutoarelor de încãlzire. „Dintre acestea, aproximativ 14.000 sînt potentiali beneficiari. ÃŽn orice caz, urmeazã ca - pînã pe 20 noiembrie - reprezentantii Primãriei sã introducã toate informatiile în baza de date, pentru ca, ulterior, sã fie emise dispozitii de acordare sau neacordare a ajutorului pentru fiecare caz în parte“, a subliniat Maria Patîlea.
La Directia de Asistentã Socialã a Primãriei sînt în lucru 14.200 de cereri. Sefa Serviciului de Asistentã Socialã crede cã, de astãzi, va putea începe centralizarea datelor si emiterea dispozitiilor de rigoare. Numãrul final al beneficiarilor va fi cunoscut abia dupã încheierea acestor operatiuni. Toate cererile vor fi verificate, fiind, deja, descoperite cazuri în care au fost furnizate date false. Unele persoane au precizat cã nu au venituri, iar, ulterior, angajatii Primãriei au descoperit contrariul. „Am avut un caz în care o persoanã a declarat cã nu are venituri, nedorind sã îsi caute loc de muncã. Pur si simplu pentru cã nu vrea. Or, nu este normal ca din taxele si impozitele plãtite de toatã lumea sã se acorde ajutoare pentru încãzlire la cei care nu doresc sã munceascã, desi pot. Si mai avem alte opt declaratii dubioase pe care le verificãm. Chiar astãzi (ieri - n.r.) mergem împreunã cu cei de la Directia de Muncã sã verificãm situatia exactã. Sînt si persoane care au declarat venituri zero, ceea ce este dubios, pentru cã nu poti trãi fãrã bani, deci e clar cã adevãrul este altul. Noi vom verifica cererile prin sondaj, dar si pe toate cele care par de facturã îndoielnicã, ori în cazurile în care am primit sesizãri cã lucrurile stau altfel decît a declarat solicitantul. Cei care au mintit în privinta veniturilor vor suporta consecintele legii, pentru cã declaratiile false vor fi cercetate de Politie“, a declarat Ana Suteu, seful Serviciului de Protectie Socialã din cadrul Primãriei Piatra Neamt.
Reprezentantii municipalitãtii considerã cã centralizarea datelor va fi îngreunatã si de faptul cã vor fi destule cereri incomplete, ori completate gresit: fãrã codul numeric personal, cu numele înscris gresit sau netrecut pe cereri. În aceste cazuri, angajatii Primãriei vor trebui sã ia legãtura cu oamenii si sã le cearã datele corecte, altfel riscã sã piardã subventia.
Potrivit Ordonantei de Urgentã nr. 57 din 30 august 2006, familiile si persoanele singure cu venituri reduse, care utilizeazã pentru încãlzirea locuintei energie termicã furnizatã în sistem centralizat, beneficiazã de ajutor lunar pentru încãlzirea locuintei prin compensarea procentualã a valorii efective a facturii la energie termicã, în functie de veniturile medii nete lunare pe membru de familie dupã cum urmeazã: în proportie de 90% - cei cu venituri de pînã la 1.250.000 de lei, 80% - cei cu venituri între 1.250.000 lei si 1.700.000 lei, 70% - cei cu venituri între 1.700.000 lei si 2.100.000 lei, 60% cei cu venituri între 2.100.000 lei si 2.500.000 lei, 40% cei cu venituri între 2.500.000 lei si 2.900.000 lei, 30% cei cu venituri între 2.900.000 lei si 3.450.000 lei, 20% cei cu venituri între 3.900.000 lei si 4.400.000 lei si 10% cei cu venituri între 4.400.000 lei si 5.000.000 lei. Persoanele singure beneficiazã de 10% în plus la ajutor fatã de cuantumul stabilit pentru familie. Totodatã, familiile beneficiare de ajutor social, conform Legii 416, primesc ajutor care compenseazã în proportie de 100% cheltuielile cu încãlzirea.

Articol afisat de 1746 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective