Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Administratia Cãrpusor, pe placul romascanilor

Administratia Cãrpusor, pe placul romascanilor

• investitiile fãcute în timpul administratiei Cãrpusor sînt extrem de apreciate de romascani • în consecintã, Dan Ioan Cãrpusor conduce detasat în topul preferintelor electorale ale locuitorilor urbei musatine • principalul sãu contracandidat nu trece de 6% în preferintele romascanilor si are de recuperat un handicap enorm, de 33,6 procente • cele mai apreciate investitii sînt iluminatul public, modernizarea Halei Centrale si asigurarea apei potabile 24 de ore din 24 • acestea sînt concluziile unui sondaj de opinie realizat de Institutul „Expert Projects“ •

Investitiile fãcute în timpul administratiei Cãrpusor sînt extrem de apreciate de romascani si, în consecintã, actualul primar conduce detasat în topul preferintelor electorale ale locuitorilor urbei musatine. Aceasta în vreme ce principalul sãu contracandidat nu trece de 6% în preferintele romascanilor si are de recuperat un handicap enorm, de 33,6 procente. Cele mai apreciate investitii sînt iluminatul public, modernizarea Halei Centrale si asigurarea apei potabile 24 de ore din 24, în vreme ce, la capitolul ce ar mai fi de fãcut, romascanii si-ar dori sosele mai bune. Acestea sînt concluziile unui sondaj de opinie realizat de Institutul „Expert Projects“, care si-a propus, printre altele, sã afle care este pãrerea romascanilor despre ce s-a fãcut în cei sase ani de cînd este primar Dan Ioan Cãrpusor, ce considerã locuitorii municipiului cã ar trebui realizat în anul care vine si pe cine ar vota în cursa pentru fotoliul de primar. Astfel, 73,9% dintre romascanii intervievati sînt multumiti si foarte multumiti de investitia din Hala Centralã (63,4% multumiti, 10,5% foarte multumiti). La fel de apreciatã este investitia în Piata Centralã, 68% dintre romascani sînt multumiti si foarte multumiti (57,1% multumiti si 10,9% foarte multumiti). Investitia cea mai apreciatã de romascani rãmîne însã iluminatul public despre care aproape trei sferturi dintre repondenti sînt multumiti si foarte multumiti (73,9%: 63,4% multumiti si 10,5% foarte multumiti). Faptul cã Romanul are acum apã potabilã 24 de ore din 24 îi multumeste pe 62,8% dintre romascani (54,1% multumiti si 8,7% foarte multumiti).
Asteptãrile romascanilor se referã la drumuri mai bune, un aspect cãruia, de altfel, primarul Cãrpusor îi acordã o importantã deosebitã: „Sîntem constienti de faptul cã starea strãzilor din municipiu nu este cea corespunzãtoare. Acesta este si motivul pentru care am accesat un împrumut bancar de 144 miliarde de lei, pe care-i vom folosi la reabilitarea a 14 strãzi, la amenajarea unor parcuri de joacã pentru copii si la sprijinirea Centrului de Primire Urgente din cadrul Spitalului“, a declarat acesta. Sondajul mentionat mai scoate în relief si alte probleme ale orasului pentru care municipalitatea ar trebui sã gãseascã solutii. Astfel, cetãtenii apreciazã cã ar trebui ca Romanul sã arate mai curat, cã este nevoie de mai multe locuinte pentru tineri, cã ar trebui sã se actioneze pentru ca de pe strãzi sã disparã cersetorii si boschetarii, precum si cîinii comunitari. Cei intervievati asteaptã de la Primãrie ca, în urmãtorul an, sã se tinã de promisiunea de a moderniza Parcul Municipal. Acestia ar mai dori ca, în 2007, Primãria sã continue renovarea fatadelor blocurilor, repararea strãzilor si trotuarelor. Nu în ultimul rînd, romascanii îsi doresc sã plãteascã impozite mai mici.

Fãrã contracandidat la Primãrie

O dovadã în plus cã modul în care administratia publicã localã s-a ocupat de problemele orasului este apreciat de romascani îl constituie si faptul cã aproape jumãtate dintre cei chestionati au afirmat cã l-ar vota tot pe Dan Ioan Cãrpusor în cursa pentru fotoliul de primar. Edilul sef conduce detasat în optiunile electoratului, cu 39,2%, între acesta si urmãtorul potential candidat la fotoliul de primar, conservatorul Sorin Cazan, care a obtinut 5,6%, existînd o diferentã de de 33,6 procente.
Convinsi de prestatia lui Dan Ioan Cãrpusor, 31,4% dintre cei intervievati ar vota cu partidul pe care acesta îl reprezintã, PSD. ÃŽntre procentul obtinut de aceastã formatiune politicã si PD, urmãtorul pe listã, pentru care ar vota 6,4% dintre romascanii chestionati, existã o diferentã de 25 procente. „Mã bucur sã vãd cã romascanii continuã sã-mi aprecieze munca, în ciuda greutãtilor cu care ne confruntãm, ca administratie publicã localã, din cauza lipsei banilor. Cu toate cã ceilalti posibili contracandidati s-au situat la o distantã mare de mine, eu continui sã-i consider competitori veritabili, fiind constient cã este necesar în permanentã sã muncesc pentru a-mi pãstra electoratul si a nu-l dezamãgi“, a mai declarat primarul Dan Ioan Cãrpusor. Acesta a mai apreciat cã în activitatea de primar sînt extrem de necesare asemenea sondaje, pentru cã un edil trebuie sã fie în permanentã la curent cu opiniile cetãtenilor privitoare la viata cetãtii. „Acesta este cel de-al patrulea sondaj pe care l-am comandat firmei «Expert Projects» SRL Iasi, o firmã extrem de serioasã, care realizeazã sondaje ce s-au dovedit a fi corecte, datoritã profesionalismului cu care se lucreazã“, a mai spus Dan Ioan Cãrpusor.
Sondajul a fost realizat pe un esantion de 503 romascani, reprezentativ la nivelul populatiei adulte din municipiu, avînd o marjã de eroare de 2%.
FOTO: Primarul Dan Ioan Cãrpusor se bucurã, în continuare, de aprecierea majoritãtii romascanilor

Articol afisat de 1601 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective