Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Apele si-a fãcut bilantul pe doi ani

Apele si-a fãcut bilantul pe doi ani

• institutia a primit aproape 100 miliarde de lei pentru lucrãri pe albiile rîurilor din judet

Sistemul de Gospodãrire a Apelor Neamt este printre putinele institutii judetene care au bani si vor mai primi pe viitor. Directorul Emil Bostan si-a prezentat activitatea si realizãrile din ultimii doi ani de zile, iar concluzia a fost cã la SGA se munceste temeinic. Seful institutiei a declarat cã marea parte a celor realizate se datoreazã eforturilor concentrate ale echipei si proiectelor pe care le-a elaborat. Concret, cei de la SGA Neamt s-au axat, în cei doi ani, pe monitorizarea apei si a calitãtii acesteia (laboratorul propriu lucreazã tot anul), pe perfectionarea dispeceratului (care lucreazã permanent si transmite în judet toate avertizãrile primite de la ANMH), pe lucrãri de apãrare împotriva inundatiilor, pe lucrãrile de întretinere a cursurilor de apã, alinierea la directivele europene din domeniu si, nu în ultimul rînd, pe elaborarea unor proiecte care sã aducã bani din afarã pentru investitii. Valorile prezentate de Emil Bostan ca fiind sugestive aratã cã, în 2004, judetul Neamt a primit 13 miliarde de lei pentru lucrãri de apãrare împotriva inundatiilor, în 2005 fondurile s-au ridicat la 51 de miliarde de lei, iar în acest an au fost alocate alte 30 de miliarde de lei. La acestea se adaugã suplimentãrile venite prin hotãrîri de guvern, fie pentru lucrãri de urgentã, fie pentru cofinantarea lucrãrilor sponsorizate de Banca Europeanã de Dezvoltare. „Ca activitate, SGA Neamt are depuse 54 de studii de prefezabilitate pentru lucrãri pe cursurile de apã, din cele 82 realizate pe Directia Ape Siret Bacãu. Cînd vor veni banii, noi trebuie sã fim pregãtiti cu proiecte. Din cele 54 de studii de prefezabilitate, 14 sînt, deja, în platã pentru proiectele de executie, iar douã lucrãri chiar vor intra în executie pînã la sfîrsitul anului. Este vorba de Cracãu, în zona Slobozia, si de malul drept al Ozanei, la Tîrgu Neamt“, a declarat Emil Bostan.
Directorul SGA Neamt a adãugat cã, în 2005 si 2006, a reusit sã dubleze sau chiar sã tripleze volumul de muncã pe întretinerea cursurilor de apã, cu acelasi efectiv de oameni ca înainte. Odatã cu intrarea în Uniunea Europeanã, SGA Neamt îsi propune sã continue proiectele începute si, în plus, sã previnã mai bine inundatiile, prin lucrãri pe albiile apelor din judet. Toate vor fi aduse la cunostinta publicului larg, prin informãri periodice, sub considerentul utilitãtii prezentãrii activitãtii institutiei. „Sistemul de Gospodãrire a Apelor Neamt are diferite compartimente. La unele, activitatea se vede, la altele nu prea se vede, dar se simte“, a mai spus inginerul Emil Bostan.

Articol afisat de 1656 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective