Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 11 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cronica unei morti programate

Aqua Calor, aceastã societate a Consiliului Local pietrean, specializatã în acte caritabile axate pe montajul gratuit a unor centrale termice de apartament, pentru viata de acum a unora, si pe administrarea cimitirelor, pentru viata de apoi a altora, este pe cale de ducã.
Ni se aminteste sãptãmînal, cã n-a dat, încã, ortu’ popii, prin anunturi publicitare, prin care sîntem încunostiintati cã societatea a reusit sã mai monteze o centralã de apartament.
Aqua Calor stã cu perfuziile în venã, iar domnul Primar a si comandat lumînãrile pe care trebuie sã i le tinã la cãpãtîi firma Locato, pînã la expirare.
Este vorba în propozitie de societatea Locato, aceea la care Consiliul Local este actionar majoritar.
Pentru cine nu si-a rezervat timp ca sã afle, firma Locato, cu obiect de activitate „aflatu-n treabã“, a fost înfiintatã pentru a asigura un loc de muncã actualului subprefect, încã de pe vremea cînd acesta era mult mai mic (în functie, n.a.), pentru a nu rãmîne fãrã „fonctie“ pe perioada sa de Opozitie.
Pentru cã Locato nu putea trãi din tãiatul frunzelor la cîini, Aqua Calor trebuia datã deoparte, actiunea urmînd a se desfãsura în mai multe acte, fãrã happy-end.
Primul act s-a consumat cu ceva timp în urmã, sub titlul pretext „Restructurarea“, ocazie cu care au fost disponibilizati majoritatea salariatilor, specializati în domeniul termiei.
Posesorilor de calorifere li se servesc mesaje linistitoare, cã progresul tehnic în Aqua Calor va suplini pe cei 200 de disponibilizati si personalul rãmas pe statele de platã va acoperi cu prisosintã toate solicitãrile serviciului de producere si alimentare cu energie termicã.
Actul doi, intitulat „Scopul scuzã premeditarea“, oferã momentul culminant al actiunii, cînd toate asociatiile de proprietari sînt anuntate pe 6 septembrie cã, începînd cu 1 octombrie (anul acesta, n.a.), Aqua Calor nu mai poate asigura acestora „servicii de service“ pentru instalatiile de încãlzire de la bloc.
Cu aceeasi ocazie, Aqua Calor face cãlduros recomandarea de a se apela la serviciile altei societãti, fãrã a nominaliza la care anume.
„Nimic nu se pierde, totul se transferã“
Recent, asociatiile de proprietari îngrijorate cã iarna s-a instalat în drepturi, dar instalatiile si caloriferele au rãmas neverificate si necurãtate, s-au adresat, din obisnuintã, la Aqua Calor, pentru a reveni asupra deciziei de a nu mai face nimic.
Conducerea societãtii calorice a produs pe loc un rãspuns, care a înghetat orice întelegere acum, în prag de iarnã. Cã serviciul de întretinere al instalatiilor termice îl vor satisface doar pînã la intarea în bloc, pînã unde au obligatia. Nu mai punem la socotealã cã s-au derobat dumnealor de obligatia aceasta contractualã, nepermis de tîrziu, cu doar 30 de zile înainte de primul înghet.
Dar se impune o întrebare: de ce Apa Serv poate asigura în continuare întretinerea instalatiilor de apã si canalizare si dupã intrarea în bloc, iar Aqua Calor nu? Nu sînt amîndouã societãti ale administratiei locale si nu le guverneazã activitatea aceeasi lege ?
Odatã cu cãderea cortinei, dupã actul doi, întelegem cu totii cã la Aqua Calor este ceva putred, dar si cã administratia localã a scãpat situatia de sub control si cã disponibilizarea salariatilor a fost realizatã nu din necesitate, ci din premeditare.

Articol afisat de 1505 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan BIVOLARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective