Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ambulanta cere ajutor

Ambulanta cere ajutor

• fatã de un necesar de 8 miliarde de lei pentru ultima lunã a anului, institutia dispune, la ora actualã, de numai 100 de milioane de lei • în urma demersurilor fãcute, conducerea unitãtii a obtinut ceva promisiuni •

Serviciul Judetean de Ambulantã (SJA) Neamt riscã sã nu îsi poatã desfãsura activitatea în cursul lunii decembrie, din cauza lipsei de bani. În timp ce suma necesarã unitãtii, în scopul desfãsurãrii activitãtii în conditii optime, ar fi de 8 miliarde de lei, tinînd cont cã este lunã de iarnã cu multe solicitãri, iar consumul de carburant este mai mare, la ora actualã, SJA dispune, conform contractului încheiat cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamt, de numai 100 de milioane de lei. Conform precizãrilor fãcute de cãtre doctor Letitia Damoc, director al SJA Neamt, conducerea CAS Neamt a promis cã va face demersuri la Casa Nationalã de Asigurãri de Sãnãtate, pentru a obtine o suplimentare de fonduri pentru Ambulantã.
„Pentru cã luna decembrie este, la noi, perioadã cu maximum de activitate, dat fiind faptul cã, din cauza anotimpului, se înmultesc numãrul de îmbolnãviri, accidentele provocate de zãpadã si gheatã, dar si alte cazuri medicale apãrute de Crãciun si de Anul Nou, consumurile si necesitãtile financiare sînt mai mari. Avem nevoie de mai mult carburant, de cauciucuri, de antigel si alte produse specifice, dar, nu în ultimul rînd, de un stoc mai mare de medicamente si materiale sanitare. Avem promisiuni din partea CAS Neamt cã vom fi sprijiniti si cã nu vom ajunge în situatia de a nu ne putea desfãsura activitatea“, a declarat doctor Letitia Damoc (foto), director al SJA Neamt.
Dar pentru cã paza bunã trece primejdia rea, pentru a fi convinsã cã nu va ajunge în impas, conducerea Ambulantei a somat, zilele trecute, toate institutiile cu care a colaborat sã îsi achite datoriile. La ora actualã, Ambulanta Neamt are de recuperat, de la 17 institutii cu care a colaborat, 4,8 miliarde de lei, reprezentînd contravaloarea transporturilor efectuate. Respectiva sumã reprezintã datorii neplãtite SJA de cãtre colaboratori din 2004 încoace. Cel mai mare dintre datornic este Spitalul Judetean de Urgentã Neamt, care trebuie sã plãteascã Ambulantei facturi de peste 3 miliarde de lei, pentru transporturile pacientilor de aici cãtre clinici din centrele universitare din tarã, precum si pentru transportul dus-întors al dializatilor. Urmeazã, apoi, Spitalul Municipal Roman, cu 1,2 miliarde de lei, cluburi sportive, firme particulare, unitãti de învãtãmînt etc. Conducerea SJA Neamt s-a întîlnit, ieri, cu conducerea celei mai mari unitãti sanitare din judet si, în urma discutiilor, a primit asigurãri cã, pînã la sfîrsitul acestei luni, va recupera cea mai mare parte din datorie. „Am înstiintat toate institutiile care au debite fatã de noi cã, dacã nu îsi plãtesc datoriile, de la 1 decembrie nu le mai facem transporturi, chiar si în cazul spitalelor“, a conchis doctor Letitia Damoc.

Articol afisat de 1670 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective