Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Piatra Neamt - Beinasco, parteneriat pentru formarea profesionalã a tinerilor defavorizati

Piatra Neamt - Beinasco, parteneriat pentru formarea profesionalã a tinerilor defavorizati

• 13 tineri, cu vîrste de 17-22 de ani, au beneficiat de un stagiu de pregãtire profesionalã de 2 luni, la Beinasco (Italia) • pe lîngã sansa de a învãta o meserie în domeniul alimentatiei publice, serviciilor sociale si tipografiei, ei au acumulat si cunostinte de limba italianã •

Printr-un program rezultat din parteneriatul încheiat între autoritãtile locale din orasele înfrãtite Piatra Neamt si Beinasco, 13 tineri din centrele de plasament din capitala judetului, cu vîrste între 17-22 de ani, au beneficiat de un stagiu de pregãtire de 2 luni, în intervalul 14 septembrie- 5 noiembrie 2006), în orasul italian. Acest proiect, implementat de exponentii oraselor înfrãtite, a inclus douã perioade formative pentru tinerii din centrele de plasament, una în tarã, iar cealaltã, în Italia.
Scopul urmãrit a fost dezvoltarea abilitãtilor lucrative a tinerilor defavorizati, pentru a se putea integra usor pe piata muncii, atît în tarã, cît si în state ale Uniunii Europene. Pe parcursul celor douã luni de sedere în Italia, tinerii si-au desfãsurat stagiul formativ timp de 4 ore pe zi, de luni, pînã vineri, în domeniul domeniul alimentatiei publice, serviciilor sociale si tipografiei. Cei 13 tineri care au fãcut parte din grupul tintã al proiectului si-au desfãsurat activitatea în Beinasco, dar si în alte localitãti apropiate: Rio Hotel, Rivalta (1 persoanã); Asilo Nido Gareli, Beinasco (3 persoane); Casa di Riposo; Beinasco (2 persoane); Euturist, Orbassano (2 persoane); Input,Beinasco (2 persoane); Centru di Cottura, Beinasco ( 3 persoane). Tinerii au beneficiat si de cursuri pentru învãtarea limbii italiene, organizate de douã ori pe sãptãmînã.
De asemenea, administratia din Beinasco le-a oferit si posibilitãti de petrecere a timpului liber, prin organizarea de excursii la Genova - 23 septembrie, Lacul Maggiore, insula Bella, Zoo Safari - 30 septembrie, Gardaland - 7 octombrie, Venetia (26- 27 octombrie), ca si prin alte activitãti adaptate specificului vîrstei lor - sportive, cursuri de initiere în muzicã, volei, dans modern.
Inaugurarea noului Palat Municipal, precum si a noii Biblioteci „Nino Colombo“ - unde, prin colaborarea cu autoritãtile din Piatra Neamt, a fost deschisã o sectie de carte româneascã - a fost pentru tineri pietreni un prilej de organizare a unui moment artistic cu specific românesc. De asemenea, ei au distribuit materiale despre proiect si un chestionar cu privire la înfrãtirea celor douã orase. Italienii care au vizitat standul municipiului Piatra Neamt, amenajat în Piata Alfieri, unde se aflã noul sediul al Primãriei Beinasco, au rãmas plãcut impresionati de frumusetea capitalei judetului si a tinutului Neamtului, în general.
La finalul stagiului formativ, în cadrul unei sedinte festive, Davide Gariglio, presedintele Consiliului Regional Piemont, a înmînat diplome tinerilor participanti. „Ne bucurãm cã acest proiect ce a vizat o categorie aparte de tineri s-a finalizat cu succes, iar cunostintele si abilitãtile dobîndite în cele douã stagii formative sperãm sã le fie folositoare pe viitor, mai ales în contextul globalizãrii pietei muncii“, a declarat primarul Gheorghe Stefan.

Articol afisat de 2182 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective