Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 18 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Tãrãnistii fac apel la neuitare

Tãrãnistii din Neamt au tinut, ieri, sã aducã aminte românilor cã duminicã se împlinesc 60 de ani de la „marea fraudã electoralã cu ajutorul cãreia Frontul National Democrat, mai bine zis Partidul Comunist din România si uneltele sale, a cîstigat alegerile generale“. „Am vrut sã prezentãm acest interval mare de la primele alegeri libere de dupã 1945, pînã în prezent. Ce s-a întîmplat în 1946 a pus amprenta unei jumãtãti de secol de istorie care nu a fost propice neamului si are urmãri chiar si acum. S-a pierdut substanta moralã, s-a pierdut substanta materialã, s-au pierdut oameni si valori, iar etica poporului român a fost pervertitã. E foarte greu sã recuperãm ce s-a pierdut în jumãtate de secol. Nu avem voie sã uitãm! Cine uitã, repetã permanent greselile“, a declarat Radu Mîtã, presedintele PNTCD Piatra Neamt.
Acesta a tinut sã compare România anilor post-belici cu cea care se aflã, acum, în pragul intrãrii în Uniunea Europeanã si a ajuns la concluzia cã mare lucru nu s-a schimbat. „Capitalismul este fãcut, acum, de cei care n-au fost în stare sã construiascã socialismul atunci. ÃŽn 1938, România era la mijlocul clasamentului, acum, în 2006, cînd ne pregãtim sã intrãm în Uniunea Europeanã, sîntem în coada lui. Asistãm la un rãzboi româno-român, din care au de cîstigat doar cei strãini“, a mai spus Radu Mîtã.
ÃŽntr-un final, tãrãnistii au dat-o în misticism, punctînd coincidentele lunii noiembrie: pe 19 noiembrie 1946, tãrãnistii au fost trasi pe sfoarã de comunistii care si-au adjudecat alegerile si puterea, pe 15 noiembrie 1957 a avut loc miscarea „cam neorganizatã“ de la Brasov, pe 18 noiembrie 1996 - Conventia Democratã a cîstigat alegerile generale si l-a pus presedinte pe Emil Constantinescu, iar anul acesta, pe 19 noiembrie, „se împlinesc sase decenii de la marea fraudã electoralã a PCR“. „Partidul National Tãrãnesc Crestin Democrat, atasat valorilor democrate, dusman hotãrît al totalitarismului comunist, atrage din nou atentia asupra pericolului care ne paste, de a repeta greselile trecutului. Nu trebuie uitati si nici iertati cei care au fãcut si fac rãu natiunii si poporului român. Iertarea este apanajul Domnului, el o poate acorda, oamenii au datoria sã nu uite!“, a conchis Radu Mîtã.

Articol afisat de 1513 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective