Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 20 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Undã verde de la seful Federatiei: România pe Borzoghean

Undã verde de la seful Federatiei: România pe Borzoghean

• Mircea Sandu si Ionut Lupescu vor face lobby pe lîngã Piturcã pentru ca România - Luxemburg sã se dispute la Piatra Neamt • o comisie UEFA va inspecta stadionul • data limitã de luare a unei hotãrîri este 28 ianuarie 2007 • Sandu a anuntat cã etapele 18 si 19 se vor juca în decembrie •

Mircea Sandu, presedintele Federatiei Române de Fotbal, a anuntat ieri, la finalul sedintei Comitetului Executiv al FRF, care a fost gãzduitã de Grand Hotel Ceahlãu, cã este de acord ca Piatra Neamt sã fie urmãtoarea gazdã a unui meci în preliminariile EURO 2008 al echipei nationale a României. „ÃŽmpreunã cu Ionut Lupescu vom face lobby pe lîngã Victor Piturcã pentru ca jocul România - Luxemburg sã se dispute la Piatra Neamt. Singura problemã a lui Piturcã este vremea si conditiile pe care le va oferi terenul la ora jocului. Ionut Lupescu a vorbit, deja, cu presedinele federatiei luxemburgheze si acesta a fost de acord cu propunerea noastrã“, a declarat Mircea Sandu, presedintele FRF. De asemenea, este asteptatã si o vizitã a unei delegatii din partea UEFA, care sã inspecteze conditiile oferite de arena nemteanã si sã îsi dea acordul ca jocul sã se dispute aici. Data limitã cînd se poate lua o hotãrîre în acest sens este, conform regulamentelor europene, ziua de 28 ianuarie, cu exact douã luni înainte de meciul în cauzã, în timp ce ora de începe a partidei va fi stabilitã cu numai o lunã înainte. Mircea Sandu a precizat cã hotelurile din Piatra Neamt, Grand Hotel Ceahlãu si Hotel Central, se ridicã la standardele cerute, în timp ce pentru arbitri si observatori se va pregãti o vilã de 4 stele care sã îi gãzduiascã. Conducãtorul FRF a vizitat, sîmbãtã, Stadionul Ceahlãul si a rãmas impresionat de ce a vãzut. „Sîntem în România?“, s-a întrebat Sandu la momentul intrãrii în stadion. „Arena Ceahlãul poate gãzdui fãrã probleme un meci international, deci si pe cel cu Luxemburg“, a declarat, apoi, acelasi oficial FRF.
Mircea Sandu a anuntat cã decizia luatã în varã, de a se juca în decembrie douã etape din returul editiei 2006-2007 a Ligii, I nu se va schimba. Acesta a arãtat reprezentantilor mass-media calendarul competitional pentru prima jumãtate a anului 2007. A precizat, în acelasi timp, cã, în cazul în care s-ar juca în luna iunie, unele echipe, care evolueazã în preliminariile cupelor europene, nu ar avea timp de vacantã, de pregãtire a sezonului urmãtor si de transferuri. „Doar arbitrii vor decide dacã un anumit joc nu se disputã din cauza conditiilor meteo total nefavorabile. ÃŽn rest, toate jocurile din etapele 18 si 19 se vor disputa în decembrie“, a spus rãspicat Mircea Sandu. Dacã ultimele meciuri din 2006 vor avea loc în decembrie, primele jocuri oficiale în Liga I în 2007 vor avea loc pe 24 februarie, datã la care este programatã etapa a XX-a. Comitetul Executiv a decis, ieri, ca declaratiile fãcute de conducãtorii si oficialii cluburilor din România sã nu mai fie „taxate“ cu puncte în minus în dreptul echipelor, ci cu amenzi drastice. Acestea se pot ridica pînã la suma de 200.000 de RON. „Declaratiile jignitoare si calomnioase vor aduce acelor persoane amenzi drastice. Se vor mai putea depuncta echipele numai în cazul violentei unor oficiali“, a precizat „Nasul“.
Un alt „inspector“ al FRF, în afara lui Mircea Sandu, a fost si Ionut Lupescu. Acesta a vizitat, însã, baza sportivã de la Tîrgu Neamt, unde a vrut sã vadã conditiile în vederea realizãrii unui centru pentru juniori, în acelasi mod în care era în trecut „Luceafãrul“, în capitalã. Dupã sedinta Comitetului Executiv al FRF, toti cei care au participat la întrunire au fost invitati la un picnic la Baza Hipicã. Au fost prezenti la Piatra Neamt, în afarã de Mircea Sandu si de Ionut Lupescu, Dumitru Dragomir, Patritiu Abrudan, Valeriu Argãsealã, Gheorghe Chivorchian, Adalbert Kassai si Jean Pãdureanu.
FOTO: Mircea Sandu, sîmbãtã, în inspectie pe stadionul din Piatra Neamt

Articol afisat de 1549 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective