Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
LASITATE CRIMINALÃ

LASITATE CRIMINALÃ

• un bãrbat întins pe carosabil a fost cãlcat de o masinã • autorul a luat victima în autoturism, dar a abandonat-o în fata portii • aceasta a fost gãsitã fãrã suflare, trei ore mai tîrziu • soferul era bãut si nu avea permis de conducere •

Un tînãr în vîrstã de 25 de ani, din satul Budesti, comuna Fãurei, bãut si fãrã permis, a lovit cu masina un om, duminicã seara, 19 noiembrie, dupã care a luat victima aflatã în agonie în masinã si a dus-o în fata portii acesteia, unde a abandonat-o, lãsînd-o, efectiv, sã moarã. Tragica însiruire de incidente, care socheazã prin „sîngele rece“ cu care au fost sãvîrsite de cãtre vinovat, a debutat în jurul orei 18.15, pe DJ 155. Vasile Luca, în vîrstã de 43 de ani, originar din Budesti, însã cu domiciliul în Piatra Neamt, a petrecut dupã-amiaza consumînd bãuturi alcoolice. A pornit spre casã, dar se pare cã a cãzut. Fatalitatea a fãcut ca Vasile Luca sã se prãbuseascã tocmai pe carosabilul drumului judetean, într-o zonã în curbã, cunoscutã de localnici drept „Podul Mare“. La scurt timp, pe acolo a trecut autoturismul condus de cãtre Andrei Apãvãloaiei, un tînãr care „împrumutase“ masina de la sora sa, fãrã stirea acesteia. Opelul Astra sofat de tînãrul fãrã experientã, cu o îmbibatie alcoolicã ce incrimineazã o infractiune, a lovit victima, provocîndu-i leziuni foarte grave. Persoana de la volan, care era însotitã de cîtiva cunoscuti, a oprit si, vãzînd ce s-a întîmplat, a reactionat într-un mod care poate fi catalogat chiar criminal. Nu numai cã Andrei Apãvãloaiei nu a sunat imediat la Slavare si Politie, ci a decis sã „rezolve problema“ pe cont propriu. Tînãrul a urcat victima, care încã mai respira, în autoturism si a transportat-o pînã în fata portii acesteia. Vasile Luca a fost abandonat lîngã un gard, în întuneric, la o orã la care ulitele nu sînt prea circulate. Asa se face cã bãrbatul si-a dat duhul, fiind gãsit inert, peste aproximativ trei ore, de cãtre tatãl sãu.
Imediat au fost alertate autoritãtile si a fost declansatã o amplã anchetã, pentru elucidarea cazului. „Conducãtorul auto a fost gãsit la domiciliul sãu, în jurul orei 1.30. Politistii au stabilit cã acesta nu poseda permis de conducere si avea o alcoolemie de 0,51 miligrame de alcool pur în litrul de aer expirat. Autoturismul fusese luat de la proprietarã de un verisor al acesteia, care avea permis, ulterior fiind condus si de cãtre cel care a fost implicat în accident. ÃŽn masinã erau mai multe persoane, iar victima a fost asezatã pe bancheta din spate“, a declarat inspector Cãtãlina Bãdeanu, ofiter de relatii publice în cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt.
Pe numele lui Andrei Apãvãloaiei a fost întocmit dosar penal, pentru sãvîrsirea infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fãrã a avea permis, conducere avînd în sînge o alcoolemie peste limita legalã, ucidere din culpã si pãrãsirea locului accidentului fãrã încuviintarea politistilor. Cercetãrile în acest caz sînt departe de a fi finalizate si este posibil ca autorul accidentului mortal sã se aleagã cu o acuzatie mult mai gravã.

Articol afisat de 2338 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, T. CIOBOTARIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective