Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 22 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Democratii au devenit popular europeni

• UDMR le-a fost alãturi, PNTCD s-a abtinut • în timp ce democratii se simt onorati de primire, tãrãnistii se gîndesc cum sã-i educe • „sîntem de acord sã le cãlãuzim pasii pe lungul drum al lepãdãrii de satana“, declarã presedintele PNTCD Neamt •

Reunit la Bruxelles, Biroul Politic al Partidului Popularilor Europeni a aprobat aderarea Partidului Democrat ca membru asociat în aceastã formatiune politicã. Astfel, democratii îsi vãd visul împlinit, desi au primit si pînã acum semnale pozitive în legãturã cu alinierea lor în marea familie a popularilor europeni. În septembrie, comitetul pentru acces în PPE recomandase acordarea statutului de membru asociat PD, iar joi s-a certificat definitiv, cu 68 de voturi pentru din 69 exprimate. Partidul Democrat a fost prezent la reuniunea de la Bruxelles prin presedintele Emil Boc, presedintele executiv Adriean Videanu, secretarul general Vasile Blaga, vicepresedintii Sorin Frunzãverde si Anca Boagiu, precum si Elena Udrea.
Aderarea democratilor la familia popularã europeanã a fost sprijinitã de UDMR, în timp ce PNTCD a anuntat cã se va abtine de la vot. Cele douã formatiuni au putut sã-si exprime pozitia fatã de intrarea PD în PPE, deoarece erau singurele partide din România cu statut de membru observator în formatiunea europeanã. Aflat la Bruxelles, presedintele Emil Boc a declarat cã aderarea PD la PPE reprezintã un succes, atît al democratilor, cît si al României. Emil Boc a spus cã votul reprezintã o recunoastere a performantelor politice interne ale PD în actul de guvernare si în procesul de integrare. Dupã integrarea României în Uniunea Europeanã, începînd cu 1 ianuarie 2007, Partidul Democrat va deveni membru cu drepturi depline al Partidului Popularilor Europeni, conform statutului acestei formatiuni, fãrã alte demersuri suplimentare. „Partidul Democrat este onorat de acceptarea sa în cea mai mare familie politicã europeanã. Cu acest statut, de membru în cel mai important grup politic al Parlamentului European, avem garantia unei foarte bune reprezentãri a României în structurile europene. Partidul Democrat a solicitat aderarea la PPE în iunie 2005 si a primit statut de membru observator în luna septembrie a aceluiasi an“, se precizeazã într-un comunicat de presã al democratilor.
Singurii nu foarte încîntati de aceastã onoare sînt tãrãnistii. Presedintele PNTCD a fost mandatat de colegii din tarã sã se abtinã de la vot, tocmai pentru cã tãrãnistii au retineri în privinta democratilor. Presedintele PNTCD Neamt a explicat: „Avem retineri pentru cã deocamdatã Partidul Democrat nu se comportã ca un partid european. Nici mãcar ca un partid popular. Au mai pãstrat din acele «apucãturi» vechi. Dacã totusi PPE considerã oportunã înscrierea Partidului Democrat în rîndurile sale, atunci noi, PNTCD, sîntem de acord sã le cãlãuzim pasii pe lungul drum al lepãdãrii de satana".
Cristian Tomulet a mai spus cã sefii partidului sãu au avut întîlniri cu cei ai PD si s-a ajuns la concluzia cã democratii trebuie sã îndeplineascã anumite conditii pentru a le face pe plac tãrãnistilor. Printre acestea sînt condamnarea comunismului si revizuirea legilor electorale. „ÃŽn special pentru alegerile pentru Parlamentul European. Mentionez acest lucru pentru cã s-a auzit cã Gigi Becali ar fi dornic sã candideze pentru europarlamentari, or noi nu putem merge cu asemenea oameni. Trebuie impuse prin lege anumite conditii esentiale pentru cei care vor sã fie europarlamentari: studii superioare, cunoasterea cel putin a unei limbi de circulatie internationalã si o adeverintã de la medicul psihiatru care sã ateste deplinãtatea facultãtilor mintale ale persoanei respective. Nu vrem sã mai fim tratati ca o tarã second-hand, asa cum am fost în situatia cu comisarul european“, a mai spus Cristian Tomulet.

Articol afisat de 1428 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective