Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Noiembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Stripperii de la Agentia de Plati au fost concediati

Petrecaretii de la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura platesc cu functiile lor momentele deosebite pe care le-au trait in luna iunie. Conducerea centrala a institutiei i-a sanctionat pe loc pe cei patru „inculpati“ convocati miercuri la Bucuresti, dar nu se incheie totul aici. Urmeaza ca o comisie de disciplina sa vina in Neamt sa ii ia la rost pe toti cei care, pe 14 iunie, au participat la bairamul full-option organizat in sediul Directiei Agricole judetene.

Sefii APIA de la Bucuresti si-au exprimat ieri „profunda dezaprobare in legatura cu faptele petrecute in luna iunie 2006 la sucursala judeteana Neamt“. „Consideram ca astfel de manifestari nu sint compatibile cu statutul de functionar public si induc o imagine negativa fata de institutia noastra ce depune eforturi sustinute Ă®n pragul integrarii Ă®n Uniunea Europeana. ĂŽn urma articolelor din presa, conducerea institutiei a declansat imediat o analiza a evenimentelor si a demarat procedurile legale de sesizare a Comisiei de Disciplina“, se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de biroul de profil al ministerului. Consilierul debutant Adriana Barbieru, referentul debutant Oana Stoica, seful Serviciului Inspectii, Paul Gireada, si directorul APIA Neamt, Petru Pirlea, au fost convocati de urgenta la sediul central din Bucuresti, au dat note explicative si declaratii, au intrat rind pe rind la directorul Nicolae Sterghiu si si-au ascultat pedeapsa impreuna. Dupa audieri si deliberari, la propunerea comisiei de disciplina, Oana Stoica, Adriana Barbieru si Paul Gireada au fost destituiti din functiile publice pe care le aveau. Petru Pirlea a avut o intrevedere cu Nicolae Sterghiu si a fost doar retrogradat. Nu mai e director, ci simplu executant, pentru o perioada de maxim un an de zile.
Sanctiunile vor fi continuate in teritoriu. Comisia de Disciplina vine, astazi, in judetul Neamt, ca sa audieze toate persoanele implicate, sa cerceteze in detaliu abaterile si sa propuna masurile disciplinare care se impun. „Conducerea APIA considera ca aceste fapte de o gravitate deosebita nu caracterizeaza corpul functionarilor publici al institutiei noastre, ale caror merite profesionale nu pot fi puse Ă®n umbra de aceste evenimente cu caracter total izolat. Dorim sa mentionam eforturile considerabile pe care angajatii APIA le depun pentru implementarea legislatiei europene si realizarea conditiilor de aderare a României la Uniunea Europeana“, mai precizeaza sefii APIA in acelasi comunicat de presa.

„Asteptam verdictul“

Negru de suparare, cu televizorul fixat pe canalul tv care i-a facut prima data publicitate in acest caz, Petru Pirlea statea ieri, pe la ora 13, cu legea functionarului public in fata. „Pe mine ma poate baga la asta cu «manifestari care aduc atingere prestigiului si imaginii institutiei publice». Ma uit si la sanctiuni. Ar fi asta, cu retrogradarea pe o functie inferioara, pentru o perioada de pina la un an de zile. Asta inseamna ca pot fi trei luni, si cinci si doi’spe“, isi facea socoteala Petru Pirlea. Despre discutiile purtate cu seful cel mare s-a ferit sa zica prea mult. „Despre subventii vorbim cit doriti. Despre subiectul asta nu mai vreau sa comentez. Am fost la Bucuresti, am dat declaratii la comisia de disciplina, daca se poate numi asa... In termen de 5 zile ni se comunica hotarirea. Asteptam verdictul“, a mai spus fostul director al APIA Neamt. Tot nu stie de unde i se trage. Are citeva banuieli, dar nu vrea sa acuze fara probe. Pina la urma, si pe el tot probele l-au lasat fara functie. „Cine stie daca va iesi vreodata la iveala... Una peste alta, pacat ca se da cu noroi in munca atitor oameni“, a incheiat cu un oftat.
Petru Pirlea este singurul din echipajul plecat la Bucuresti care s-a prezentat ieri la serviciu. Oana Stoica, desi destituita, si-a luat concediu.
Adriana Barbieru s-a imbol-navit subit si a anuntat ca e internata in spital. Colegii ramasi la APIA ii pling de mila, pentru ca „saraca, e si singura, are de crescut un copil“...
Paul Gireada este la fel de compatimit: tocmai si-a luat omul un credit substantial de la banca si, ramas fara slujba, nu-si mai poate achita ratele. „Pacat, ca au fost angajati pe baza de concurs, au invatat mult... Acum cine-o sa-i mai angajeze?!“, se susotea la o ceasca de cafea la etajul III al Directiei Agricole.

Scenarita contraataca

Tot pe holurile Agentiei de Plati se discuta intens despre persoana care le-a copt-o petre-caretilor. Nu se stie sigur, dar exista foarte multe variante. Cei mai multi cred ca toata povestea este un scandal mutat din sinul unei familii in institutie. Ar fi vorba de un cuplu in care doamna lucreaza la APIA si a ajuns obiectul razbunarii sotului, impreuna cu colegii. La fel, a aparut si ipoteza cum ca ar fi o lucratura grosolana, ca CD-ul pe care a fost gravat filmuletul deocheat al petrecerii a ajuns la presa in septembrie si abia acum a fost difuzat. Altii au impins lucrurile mult mai sus si sint de parere ca acest scandal nu este strain de recenta demisie a lui Gheorghe Flutur din functia de ministru al agriculturii si de scandalurile politice. Scenariile nu schimba, insa, cu nimic fondul problemei: cei dintii functionari europeni din Romania au benchetuit intr-o institutie publica, au dansat, si-au aruncat hainele de pe ei intr-un acces de buna dispozitie, s-au filmat si n-au pazit inregistrarea. Se pare ca echipa de control care va sosi, azi, la Piatra Neamt este condusa de directorul general Nicolae Sterghiu.

Fragment înregistrare video
Scandalul APIA Neamt - ĂŽnregistrare video

Articole similare:
Striptease la APIA, noi sanctiuni
STRIPTEASE PE BANI GREI
Bairamul de la APIA face furori pe internet
Se cauta un director pentru Agentia de Plati
Stripperii de la Agentia de Plati au fost concediati
Functionarii de la AgriculturĂŁ s-au integrat: STRIPTEASE LA BIROU

Articol afisat de 4515 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective