Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Noiembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ambulanta a primit 35.000 de solicitari pentru ajutor

Autosanitarele din dotarea Serviciului Judetean de Ambulanta (SJA) Neamt au parcurs, in primele zece luni ale anului 2006, 1.844.041 kilometri. Statisticile intocmite arata ca ambulantele s-au deplasat in teren si au raspuns la 34.387 solicitari. 12.731 dintre cazurile la care s-au deplasat echipajele medicale ale Ambulantei Neamt au fost urgente majore, de grad 0 si I, iar 22.051 au fost de grad II. Desi nu sint incluse in nici una dintre cele doua categorii de urgente, cele 20.196 transporturi facute pentru bolnavii cu insuficienta renala, care sint dependenti de dializa, reprezinta unul dintre segmentele importante din activitatea Serviciului Judetean de Ambulanta Neamt. In acelasi interval de timp, au fost efectuate 903 transporturi de la o unitate spitaliceasca la alta.
Distantele cele mai mari au fost fost parcurse de cele 9 autosanitare ultraperformante ale Serviciului Judetean de Ambulanta Neamt, dotate cu aparatura la standarde occidentale, care s-au deplasat la cele mai grave cazuri si au transportat bolnavi de la spitalele din judet la clinici universitare din intreaga tara. Autosanitarele mai putin dotate din statiile SJA au transportat bolnavii la unitatile spitalicesti cele mai apropiate din judet.
Majoritatea nemtenilor au beneficiat de asistenta medicala calificata si de masuri de prim-ajutor pe parcursul deplasarii, inainte de internare, fie ca au fost transportati la spitalele din judet, fie ca, din cauza starii grave in care se aflau, au fost transferati la clinicile universitare din Iasi, Tirgu Mures, Cluj si Bucuresti. Statisticile de specialitate mai arata ca numarul maxim de urgente a fost inregistrat in luna iunie.
Conform precizarilor facute de doctor Letitia Damoc, directorul Ambulantei Neamt, in 2006, activitatea institutiei a fost mult mai bogata si de mai buna calitate fata de anul anterior. „In ultimii ani, se observa o crestere foarte mare a numarului de urgente de grad 0-1, precum si al solicitarilor, in general. De aceea, se intimpla des sa nu facem fata acestora din punct de vedere al personalului, dar si al masinilor. Cert este ca populatia judetului este bolnava, iar foarte multi dintre cei pe care ii transportam sint oameni tineri, cu virste cuprinse intre 30 si 50 de ani. Numarul accidentelor rutiere si al agresiunilor a crescut enorm, iar, din constatarile noastre, principala cauza o reprezinta consumul de alcool. Sint si multi inconstienti care cheama Salvarea pentru probleme minore, pentru ca le este lene, probabil, sa mearga la medicul de familie. Altii ne confunda cu un serviciu de taximetrie si ne solicita mai ales noaptea, ca sa fie siguri ca ajung la spital“, a declarat doctor Letitia Damoc, director al Serviciului Judetean de Ambulanta Neamt.

Articol afisat de 1533 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lacramioara ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective