Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 24 Noiembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

PD creste ca o laptuca in gradina

În timp ce Partidul National Liberal, haituit din culise de Traian Basescu, da un spectacol pugilistic de proportii (pina si Mona Musca a revenit in incaierare, administrind o poseta cu spermatozoizi in capatina neputinciosilor), Partidul Democrat s-a retras in munti. În Alpi, in muntii nostri, iar unii, mai osteniti, prin apropierea Himalayei, in zonele tibetane, acolo unde aburul Pacificului se revarsa benefic peste marile aglomeratii ale Chinei. Am numit delegatia PD compusa din Adriean Videanu, Vasile Blaga, Radu Berceanu si, cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista, Emil Boc. Cei patru fruntasi democrati (unii ii numesc valeti ai lui Traian Basescu) absenteaza din razboaiele interne si cresc, asemeni laptucii in gradina, vertiginos. A nu se intelege ca urca in statura (Boc ramine, orice i-ai face, bondoc), ci in sondaje. Este una din enigmele nedezlegate ale lumii de azi. Sa nu faci nimic (decit afaceri discrete de culise), sa guvernezi, dar sa nu fii injurat de nimeni, nici macar de sindicalisti, ca si cind ai fi in opozitie si sa urci intr-o zi cit altii in sapte ani! Acesti feti-frumosi nasiti la Cotroceni, disciplinati ca unul, atenti pina la tiuitul urechilor la comanda venita din Deal, se vor partidul dominant, daca nu unic, al Romaniei. Cum spuneam, marele regizor pastreaza in culise actorul care apare in final, frumos, scrobit, triumfator, in timp ce alaturi, tavaliti in balegarul grajdului politic devenit ring, se vaicaresc Flutur, Tariceanu, Boureanu, Orban si, de ce nu, Stolojan, care a mai fost sacrificat o data de cel care-i acorda acum o aparenta incredere deplina. În timp ce liberalii isi vor linge ranile, domnii care isi fac frizura de o saptamina in oglinzile de la Beijing vor reaparea in prim plan intr-o poza de familie cu presedintele tarii, spunind „noi sintem patriotii, noi sintem salvatorii, noi sintem adevaratii portocalii“. Din tarina luptelor fratricide (fratricide?) se vor ridica schiopatind Mona Musca, pomadatul Boureanu, ex-ministrul Flutur, cu doctorate in aviara, si vor spune „si noi sintem in acest batalion, ia-ne si pe noi Stapine, fiindca noi am asigurat decapitarea dusmanului liberal“, intruchipat de Tariceanu care, fie vorba intre noi, a functionat si la propriu si la figurat cam schiop.
Unde este Partidul Democrat? Unii spun ca s-ar afla la guvernare. Altii jura cu mina pe constiinta ca partidul se afla in opozitie. Exista si varianta de a nu fi deloc. El este doar o inventie ciudata, nici cal, nici magar, nici privighetoare, nici rata de batatura, azi socialist, miine de dreapta, dindu-se peste cap intr-o noapte, intr-o simultaneitate de olimpiada, prin miile sale de membri pentru a deveni din ceva altceva. Partidul Democrat, neplivit, neprasit, udat doar de ploile norocului si orbirii electorale, creste - daca dam crezare sondajelor - ca o laptuca in gradina. Miine va fi laptuca domnitoare peste stevii, rasaduri de ridichi de luna, pastirnac. Partidul Democrat absenteaza din critici, este orfan de insulte, este in toate virgin. În paharul de cristal al politicii rominesti, partidul derivat din fostul FSN nu este atins de molime, de microbi, nici o epidemie nu-i pune vinjoasa crestere in pericol. El este partidul cu care va defila la butoniera Traian Basescu, pentru al doilea mandat pe care si-l doreste mai mult decit a dorit vreodata, dupa luni de calatorie pe mare, cind era vaporean, o fata blonda, vie si negonflabila. Presa scrisa sau audiotelevizata face o uriasa nedreptate. A uitat personajul numit PD. El apare sporadic doar in spatele presedintelui Romaniei sau la taieri de panglica. Cine are curajul sa se uite mai de aproape de unde-si trage seva aceasta ciudata laptuca electorala care creste nestingherita pe maidanul ravasit al politicii romanesti?

Articol afisat de 1553 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lucian AVRAMESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective