Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Protectia Copilului cautã un asistent pentru fetita înfometatã din Podoleni

Reprezentantii Directiei Generale pentru Protectia Copilului Neamt încearcã sã gãseascã un asistent maternal cãruia sã i-o încredinteze pe Ioana Larisa Pitaru, în vîrstã de 10 luni, din Podoleni care, la începutul lunii trecute, a ajuns la spital în stare foarte gravã din punct de vedere medical si într-un hal de mizerie greu de imaginat, avînd chiar viermi în zona inghinalã. De atunci, fetita se aflã în îngrijirea cadrelor medicale ale sectiei Pediatrie a Spitalului de Urgentã Neamt.
Dacã în ziua cînd a fost adusã la spital fetita a fost diagnosticatã cu distrofie în stadiu avansat, malnutritie, anemie si deshidratare, iar în loc de 8,5 kilograme, cît ar fi fost normal pentru vîrsta ei, cîntãrea numai 5, acum starea sa este bunã. A recuperat deficitul de greutate, nu mai are nici o problemã de sãnãtate, se joacã, este veselã si vioaie. În consecintã, micuta poate în orice moment sã pãrãseascã unitatea sanitarã si tocmai de aceea reprezentantii Serviciului Abuz Maltratare Neglijentã încearcã sã gãseascã o solutie, dat fiind faptul cã, deocamdatã, nu este luatã în calcul varianta ca fetita sã meargã acasã, tinînd cont de contextul familial.
Cazul Ioanei Larisa Pitaru a ajuns în atentia Protectiei Copilului Neamt exact în ziua în care ea a fost adusã la spital de cãtre Mihaela Paraschiv, asistent social în cadrul Primãriei Podoleni care fusese anuntatã cã de aproape o sãptãmînã fetita si cei patru frati ai sãi erau pãrãsiti de mamã, lãsati singuri în casã, flãmînzi si neîngrijiti. Dupã ancheta fãcutã la domiciliul fetitei, constatînd mizeria fizicã si moralã în care trãiesc copiii, cei patru frati ai Ioanei Larisa - gemeii Miruna si Ilie Iulian, în vîrstã de 3 ani, si Ana Maria, în vîrstã de 2 ani - au fost dusi la un centru de primire din Piatra Neamt. Atît cadrele medicale de la Pediatrie, cît si reprezentantii centrului de primire unde sînt internati copiii au afirmat cã de o lunã si jumãtate, de cînd copiii au fost scosi din mediul familial, mama lor, Elena Gavrilut nu i-a vizitat nici mãcar o datã.
Cristian Pitaru, tatãl a patru dintre copii, se aflã în închisoare din aprilie 2004, cînd a fost arestat pentru tîlhãrie si furt. Conform precizãrilor fãcute de cãtre Mihaela Paraschiv, asistent social în cadrul Primãriei Podoleni, si mama copiilor a fost cercetatã pentru furt, dar nu a fost arestatã, dat fiind faptul cã are în îngrijire copii cu vîrste mai mici de 2 ani. Cum Ioana Larisa este mai micã de 2 ani, ea nu poate fi, deocamdatã, internatã într-un centru, ci trebuie sã fie luatã în plasament de cãtre un asistent maternal.

Articol afisat de 2105 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective