Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Drumuri si poduri expirate

Drumuri si poduri expirate

• aceasta este concluzia la care a ajuns Inspectoratul în Constructii dupã efectuarea a 1.493 de controale

Inspectoratul Judetean în Constructii Neamt a efectuat în cursul anului 2006 un numãr de 1.493 de actiuni de control, din care 394 în trimestrul I, 528 în trimestrul II si 571 în trimestrul III. Concluziile acestor controale pun în evidentã faptul cã infrastructura de drumuri si poduri din judet are durata de functionare depãsitã, la ora actualã fiind necesare fonduri pentru demararea lucrãrilor de reparatii capitale, în vederea aducerii la starea de satisfacere a cerintelor esentiale de rezistentã, stabilitate si sigurantã în exploatare. Au fost verificate si solutionate 113 reclamatii si sesizãri. Conform declaratiei lui Andrei Ignat, inspectorul sef al Inspectoratului Judetean în Constructii Neamt, în judet, în ultimii doi ani, s-au executat 298 de constructii neautorizate, fiind aplicate în aceastã perioadã 72 de sactiuni contraventionale în valoare de 1,106 miliarde de lei.
Inspectorii Inspectoratului de Stat în Constructii (ISC) Neamt au constatat în timpul verificãrilor în teritoriu cã existã unele compartimente de urbanism si amenajarea teritoriului în primãrii care nu sînt dotate corespunzãtor si au personal slab pregãtit. Altã concluzie aratã faptul cã nu se acordã importanta cuvenitã respectãrii documentatiilor de urbanism si nu se intervine promt în stoparea constructiilor realizate fãrã autorizatie de construire, desi legea prevede sanctiuni contraventionale drastice, cuprinse între zece milioane si un miliard de lei. S-a mai descoperit cã în zonele adiacente municipiului Piatra Neamt sînt dese încãlcãri ale prevederilor Codului Civil referitoare la vecinãtãti. De asemenea, s-a constatat cã se fac presiuni pentru constructii amplasate în zona drumurilor nationale, fapt care va împiedica extinderea ulterioarã a cãilor de comunicatii si dezvoltarea urbanisticã a acestor zone.
În judetul Neamt sînt 298 de constructii neautorizate, apãrute în perioada 2005-2006. Datoritã nerespectãrii legii, au fost dispuse 120 de sactiuni, dintre care 35 de cãtre inspectorii ISC. Au intrat în legalitate 98 de cazuri, iar pentru 16 constructii s-a dispus mãsura desfiintãrii lor.
În judetul Neamt, la aceastã datã functioneazã 40 de agenti economici cu activitate de proiectare, 110 agenti economici cu activitate de productie în domeniul constructiilor, 27 de balastiere, 17 statii de sortare, 9 statii de producere a mixturilor asfaltice si 32 de laboratoare de încercãri în constructii. În cursul anului 2006, volume mari de lucrãri s-au înregistrat în domeniul infrastructurii - reabilitãri de drumuri nationale, judetene si comunale, constructii industriale - spatii de productie închise pe structuri metalice, constructii pentru comert - 5 supermarket-uri si constructii de locuinte si pensiuni agroturistice.

Articol afisat de 2347 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective